Criteriul National

Ucigaşii preotului francez au jurat credinţă ISIS într-un clip difuzat de reţeaua teroristă

Ucigaşii preotului francez au jurat credinţă ISIS într-un clip difuzat de reţeaua teroristă
iulie 27
19:26 2016

Reţeaua Stat Islamic a difuzat un clip în care s-ar afla cei doi ucigaşi ai preotului francez care şi-a pierdut viaţa în luarea de ostatici de la biserica din St Etienne-du-Rouvray

 

ISIS_01

Cei doi bărbaţi jură în clip credinţă reţelei teroriste, potrivit BBC.

Cei doi sunt filmaţi vorbind în arabă şi referindu-se la liderul Abu Bakr al-Baghdadi. Unul dintre ei ţine în mână o bucată de hârtie pe care este imprimat steagul ISIS.

Preotul Jacques Hamel în vârstă de 84 de ani, a fost ucis în atacul de la biserica din St Etienne-du-Rouvray.

Uciderea preotului a venit la 12 zile de la atentatul din Nisa, în care şi-au pierdut viaţa 84 de persoane.

Unul dintre ucigaşii preotului a fost identificat de poliţia franceză ca fiind Adel Kermiche, în vârstă de 19 ani, un tânăr care a încercat de două ori să ajungă în Siria pentru a se alătura reţelei teroriste Stat Islamic.

Liderii religioși francezi au cerut mai multă siguranță la locașurile de cult după asasinarea unui preot în vârstă în Normandia marți. Reprezentanții creștini, musulmani , evrei și credințele budiste au vorbit după întâlnirea Președintelui Hollande . Miercuri seara, domnul Hollande a continuat să participe la o masă pentru preot în Catedrala Notre Dame din Paris . Părintele Jacques Hamel a murit în timp ce efectuează un serviciu în biserica sa din Saint – Etienne – du – Rouvray , o suburbie din Rouen . Uciderea a venit 12 zile după atacul de la Nisa , în care au murit 84 de persoane . Doar unul dintre cei doi atacatori a fost numit . Adel Kermiche , 19 , a încercat de două ori să ajungă la Siria pentru a lupta cu grupul de stat islamic autoformat ( SI ) .

Lliderul musulman Dalil Boubakeur , rector al Marii Moschee din Paris , a declarat că liderii ”  doresc profund ca locașurile noastre de cult fac obiectul unei mai mari [ de securitate] se concentreze , o concentrare susținută ” , așa cum chiar și „cel mai umil loc de cult ” poate fi supusă la un atac . Domnul Boubakeur și-a exprimat ” profundă durere „, în numele musulmanilor francezi la atacul, pe care l-a descris ca fiind un ” sacrilegiu blasfemiator ” .

Arhiepiscopul Parisului , Andre Vingt – Trois , a lăudat relațiile armonioase între religii ale Franței . ” Nu trebuie să nefim  trași în jocurile politice ale lui Daesh „, a spus el, folosind un termen peiorativ pentru SI , spunând că a vrut ” să stabilească copii ai aceleiași familii împotriva celuilalt ” . Președintele Francois Hollande a fost , de asemenea, să prezideze ședințele de securitate sale și consiliul de apărare și cabinetul său . Președintele  Prieteneii asociației copte Gamil Gorgy deține un portret al preotului Jacques Hamel.

Potrivit cotidianului Le Monde , procuratura a cerut ca Kermiche să rămână în detenție , dar acest lucru a fost anulat de către un judecător . Ea a ordonat ca el să fie eliberat arest la domiciliu , cu o etichetă electronică asigurându-se că el a rămas acasă , cu excepția cazului în diminețile din timpul săptămânii . Acest lucru a însemnat că marți dimineața, el a fost liber să părăsească casa familiei și a capului la biserică . El și colegul său atacator tăiat gâtul părintele Hamel înainte de a fi ucis de poliție . Unul dintre cele patru persoane luate ostatici au suferit răni de cuțit grave , a declarat procurorul Francois Molins .

Sursa foto www.libertatea.ro

Redacția ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo