Criteriul National

Ucigaşii preotului francez au jurat credinţă ISIS într-un clip difuzat de reţeaua teroristă

Ucigaşii preotului francez au jurat credinţă ISIS într-un clip difuzat de reţeaua teroristă
iulie 27
19:26 2016

Reţeaua Stat Islamic a difuzat un clip în care s-ar afla cei doi ucigaşi ai preotului francez care şi-a pierdut viaţa în luarea de ostatici de la biserica din St Etienne-du-Rouvray

 

ISIS_01

Cei doi bărbaţi jură în clip credinţă reţelei teroriste, potrivit BBC.

Cei doi sunt filmaţi vorbind în arabă şi referindu-se la liderul Abu Bakr al-Baghdadi. Unul dintre ei ţine în mână o bucată de hârtie pe care este imprimat steagul ISIS.

Preotul Jacques Hamel în vârstă de 84 de ani, a fost ucis în atacul de la biserica din St Etienne-du-Rouvray.

Uciderea preotului a venit la 12 zile de la atentatul din Nisa, în care şi-au pierdut viaţa 84 de persoane.

Unul dintre ucigaşii preotului a fost identificat de poliţia franceză ca fiind Adel Kermiche, în vârstă de 19 ani, un tânăr care a încercat de două ori să ajungă în Siria pentru a se alătura reţelei teroriste Stat Islamic.

Liderii religioși francezi au cerut mai multă siguranță la locașurile de cult după asasinarea unui preot în vârstă în Normandia marți. Reprezentanții creștini, musulmani , evrei și credințele budiste au vorbit după întâlnirea Președintelui Hollande . Miercuri seara, domnul Hollande a continuat să participe la o masă pentru preot în Catedrala Notre Dame din Paris . Părintele Jacques Hamel a murit în timp ce efectuează un serviciu în biserica sa din Saint – Etienne – du – Rouvray , o suburbie din Rouen . Uciderea a venit 12 zile după atacul de la Nisa , în care au murit 84 de persoane . Doar unul dintre cei doi atacatori a fost numit . Adel Kermiche , 19 , a încercat de două ori să ajungă la Siria pentru a lupta cu grupul de stat islamic autoformat ( SI ) .

Lliderul musulman Dalil Boubakeur , rector al Marii Moschee din Paris , a declarat că liderii ”  doresc profund ca locașurile noastre de cult fac obiectul unei mai mari [ de securitate] se concentreze , o concentrare susținută ” , așa cum chiar și „cel mai umil loc de cult ” poate fi supusă la un atac . Domnul Boubakeur și-a exprimat ” profundă durere „, în numele musulmanilor francezi la atacul, pe care l-a descris ca fiind un ” sacrilegiu blasfemiator ” .

Arhiepiscopul Parisului , Andre Vingt – Trois , a lăudat relațiile armonioase între religii ale Franței . ” Nu trebuie să nefim  trași în jocurile politice ale lui Daesh „, a spus el, folosind un termen peiorativ pentru SI , spunând că a vrut ” să stabilească copii ai aceleiași familii împotriva celuilalt ” . Președintele Francois Hollande a fost , de asemenea, să prezideze ședințele de securitate sale și consiliul de apărare și cabinetul său . Președintele  Prieteneii asociației copte Gamil Gorgy deține un portret al preotului Jacques Hamel.

Potrivit cotidianului Le Monde , procuratura a cerut ca Kermiche să rămână în detenție , dar acest lucru a fost anulat de către un judecător . Ea a ordonat ca el să fie eliberat arest la domiciliu , cu o etichetă electronică asigurându-se că el a rămas acasă , cu excepția cazului în diminețile din timpul săptămânii . Acest lucru a însemnat că marți dimineața, el a fost liber să părăsească casa familiei și a capului la biserică . El și colegul său atacator tăiat gâtul părintele Hamel înainte de a fi ucis de poliție . Unul dintre cele patru persoane luate ostatici au suferit răni de cuțit grave , a declarat procurorul Francois Molins .

Sursa foto www.libertatea.ro

Redacția ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro