Criteriul National

Ucraina: Biden va susține un discurs despre starea Uniunii / Ținta pe Putin / Avioanele rusești, interzise în SUA

Ucraina: Biden va susține un discurs despre starea Uniunii / Ținta pe Putin / Avioanele rusești, interzise în SUA
martie 02
03:48 2022

Preşedintele american Joe Biden va ține în jurul orei 3 (n.r. ora noastră) primul său discurs privind starea Uniunii și îl va critica pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru un război ”premeditat şi neprovocat”, potrivit unor fragmente publicate de Casa Albă, citate de CNN.

Joe BidenFoto: Profimedia Images / Kent Nishimura/Los Angeles Times

Când dictatorii nu plătesc un preţ pentru agresiunea lor, ei provoacă mai mult haos, ar urma să afirme preşedintele, potrivit Reuters.

Ambasadorul Ucrainei în Statele Unite, Oksana Markarova, dar şi Frances Haugen, fosta angajată Facebook care a făcut dezvăluiri despre efectele Instagram asupra sănătăţii mintale a adolescenţilor vor sta alături de Jill Biden a urmări discursul preşedintelui Joe Biden privind starea Uniunii, a anunţat Casa Albă, potrivit Associated Press.

Biden va afirma şi că Putin a respins eforturile de a preveni războiul.

„Războiul lui Putin a fost premeditat şi neprovocat. El a respins eforturile de diplomaţie”, va mai afirma preşedintele american.

De asemenea, el va cere americanilor unitate pentru sprijinirea Ucrainei şi a poporului ucrainean.

În plus, Biden va vorbi despre creşterea inflaţiei, una dintre cele mai mari provocări ale mandatului său, pe lângă pandemia de coronavirus şi războiul din Ucraina, potrivit News.ro.

Avioanele Rusiei ar putea fi interzise în spațiul aerian al SUA

Președintele Joe Biden va anunța în această seară că Statele Unite vor interzice aeronavele rusești din spațiul aerian al SUA, au declarat pentru CNN două surse familiare cu decizia.

SUA s-ar alătura unui număr tot mai mare de țări care își închid cerul Rusiei în urma invaziei în Ucraina.

Întrebată dacă au în vedere această decizie, secretarul de presă Jen Psaki le-a spus reporterilor că numărul de zboruri americane care zboară deasupra Rusiei pentru a merge în Asia și în alte părți ale lumii a jucat un rol în decizie.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul