Criteriul National

UE va înăspri regulile de combatere a extremismului online / Imigranților li se va cere „un efort activ” pentru a se integra – International

UE va înăspri regulile de combatere a extremismului online / Imigranților li se va cere „un efort activ” pentru a se integra – International
noiembrie 10
19:04 2020
Uniunea Europeană intenționează să înăsprească regulile pentru combaterea extremismului online, a declarat marți președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de Reuters.

Atacuri teroriste ale unor militanți islamiști au ucis opt persoane în mai puțin de o lună în Paris, Nisa și Viena, atrăgând din nou atenția blocului comunitar asupra amenințării reprezentate de extremism, lucru care coborâse pe lista priorităților liderilor europeni după înfrângerea Statului Islamic în Siria și Irak.

Von der Leyen avea programată o întâlnire marți cu cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron pentru a discuta noile măsuri propuse, urmând ca miniștrii de interne ai statelor membre UE să se întâlnească vineri.

Von der Leyen a declarat că reformarea iminentă a regulilor UE pentru platformele online va conține măsuri menite să combată conținutul extremist.

„Valorile noastre trebuie protejate în online precum și în offline”, a afirmat aceasta, adăugând că „să luăm exemplul discursului ilegal care incită la ură și propagandei teroriste. În ultimnele săptămâni am văzut încă odată cât de urgent este acest lucru”.

Charles Michel, președintele Consiliului European, a propus crearea unui institut special la nivel european pentru pregătirea imamilor.

Un draft al unui document pentru viitoarea reuniune a miniștrilor de interne consultat de Reuters include pasaje care întăresc drepturile statelor membre de a suspenda temporar libertatea de circulație peste granițe în cazul unor situații de urgență.

Documentul cere de asemenea ca imigranții „să facă un efort activ pentru a se integra când li se oferă ajutor în această privință”.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul