Criteriul National

UEFA a dat publicităţii lista pentru trofeul ”Jucătorul Anului 2016”

UEFA a dat publicităţii lista pentru trofeul ”Jucătorul Anului 2016”
august 16
16:44 2017

UEFA a anunţat pe site-ul oficial, lista cu fotbaliştii care candidează pentru titlul de jucătorul anului. Acesta cuprinde nume sonore precum Gianluigi Buffon (Juventus Torino), Lionel Messi (FC Barcelona) şi Cristiano Ronaldo (Real Madrid). Dintre aceste staruri, se vor putea alege prin vot secret, la data de 24 august, la Monaco, în ziua tragerii la sorți a grupelor UEFA Champions League.

2493045_w1

Clasamentul este stabilit de 80 de antrenori care au participat în faza grupelor Ligii Campionilor și UEFA Europa League în sezonul trecut, precum și din 55 de ziariști proveniți din cele 55 de federații membre ale UEFA. Jucătorii sunt evaluați în funcție de performanțele lor în toate competițiile la care au evoluat, a precizat UEFA într-un comunicat.

Clasamentul locurile 4-10 se prezintă astfel:

4. Luka Modric (Real Madrid)

5. Toni Kroos (Real Madrid)

6. Paulo Dybala (Juventus Torino)

7. Sergio Ramos (Real Madrid)

8. Kylian Mbappe (AS Monaco)

9. Lewandowski (Bayern Munchen)

10. Zlatan Ibrahimovici (Manchester United)

Messi și Ronaldo au câștigat ambele premii de două ori înainte . Lionel Messi l-a luat în sezoanele 2010/11 și 2014/15, iar Ronaldo în sezoanele  2013/14, dar și sezonul trecut. Alți jucători care au câștigat această distincție sunt Andrés Iniesta (Spania, Barcelona) în 2011/12 și Franck Ribéry (Franța, Bayern München) în 2012/13.

Premiul UEFA Men’s Player of the Year va fi acordat alături de patru premii noi ale UEFA Champions League, care vor încorona cel mai bun portar, apărător, mijlocaș, fix înainte de sezonul Ligii Campionilor 2017/18. Aceste premii vor fi, de asemenea, prezentate în timpul etapei de tragere la sorți  din data de 24 august.

În ziua următoare, premiul  UEFA Europa League pe sezonul 2016/17 va fi prezentat la etapa de concurs  din Monaco in 2017. Trei jucători, toți din câștigătoarea sezonului trecut- Manchester United, au fost selectați – Zlatan Ibrahimović, Henrikh Mkhitaryan și Paul Pogba.

UEFA logo

Sursa foto : http://www.uefa.com

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo