Criteriul National

,,Uhăăă! Politicieni Corupţi!” zise comunitatea şi mai luă o gură de şaorma…

decembrie 31
13:11 2015

imagine_articol

Obiceiurile româneşti sunt atât de speciale că surprind prin exotismul lor toţi turiştii sosiţi la noi in ţară. De cum trec graniţa îi întâmpină animalele decedate pe carosabil şi gunoaiele din câmp dar vor zări curând un colţ fermecator de natură şi foarte repede au norocul să şi ajungă în civilizaţie, într-un sat unde cad gardurile dar rasună muzica la cârciumă sau într-un oraş modern cu maşini parcate pe trotuar și şaormerii la tot pasul. Nu ai cum sa nu-ţi crească inima de bucurie în tine când ai un musafir din țară sau din Europa şi îi arăţi mândru/ă oraşul de unde te tragi.

11406845_844562732303045_7751060491218414324_n

Dacă ai ghinionul să nu ai parcuri şi grădini îngrijite, te poţi lăuda imediat cu un mall modern construit în parc, dacă nu ai transport în comun electrificat, ai cu siguranță o frumoasă rablă nemţească cu numere bulgăreşti, dacă muzeele şi teatrele sunt în paragină, te poţi mândri cu frumoasele reclame luminoase fixate pe monumente, daca te împiedici de gândacii din spital, ai imediat alternativa masajului erotic la tot pasul, dacă vrei să faci sport, mai bine ia-ţi o şaorma, dacă nu ai mai fost din liceu la teatru, atunci emisiunea ,,Românii au țoale să facă praf ţara”… Să nu ccare cumva să le rataţi! Și dacă nu găsiti ceva cu adevărat să vă mulţumească, gandiţi-vă la măreaţa istorie recentă, când ilustrul primar dansa cu doamne fine in chiloţei instigand populaţia la desfătare. Acum a venit un ciudățel interimar care ne scoate la măturat în fata blocului. Eheee, cum zicea un artist: ,,nu dau Constanţa mea pe toată America”.

188879-logo-sigla-crr

Stimaţi concetăţeni, la mall toată lumea este prezentă în comunitate, la coadă la supermarket de Blackfriday toată lumea cu răbdare, la pacheţelele primăriei pentru pesionari, toată lumea multumiţă, la coada la şaorma, liniste şi pace, în fotoliul ştirilor mai tot poporul sforăie, aşa că avem marea bucurie să vă facem incredibila dezvăluire: În Constanţa există Sediul Crucea Roşie – şi culmea, nu este coadă.

Si asta nu este tot, un studiu de cercetători străini contractaţi de primărie în baza fondurilor structurale au descoperit la noi in oraş teatre si muzee unde, de asemenea, surprizăăă! Nu este coadă. Oraşul este plin de tezaure nedescoperite, aşa că dorim să vă informăm că şi Primaria are zeci de posturi scoase la concurs de un an de zile neocupate- altă suprizăăă – nu se inghesuie nimeni.

,,Ai naibii politicieni!” Aşteptăm cu nerăbdare să relatăm o îmbrânceala în curând şi de acolo într-un viitor articol. Țin să vă împărtăsesc că nu sunt doar voluntarul autor benevol al articolului, sunt şi artistul a câtorva concerte umanitare şi participant la zeci de acţiuni umanitare, ecologice şi de apărare a drepturilor animalelor în 2015 alături de Crucea Roşie, Baricada Verde şi mulţi prieteni activişti carora nu le pasă doar de ,,pătrăţelul lor” ci şi de pătrăţelele comunitătii care tot nouă tuturor ne aparţin.

muzee

Din partea redacţiei, toate cele bune! Redactor Sef Daniel Mihai – prof. dr. Vioară la Colegiul Național de Arte Regina Maria,Constanţa

CEA MAI MARE TRAGEDIE ESTE SĂ NU FACI NIMIC!

je

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo