Criteriul National

Uleiul de Ricin Ajută la Creşterea Părului

Uleiul de Ricin Ajută la Creşterea Părului
iunie 09
06:56 2015

Uleiurile extrase din plante sunt noua modă la momentul de faţă în ceea ce priveşte tratamentele cosmetice adoptate de femeile moderne. Uleiul de ricin este unul din cele mai apreciate şi des folosite în produsele cosmetice naturiste şi sintetice.

Uleiul de ricin conţine acizi graşi din belşug, proteine şi Vitamina E, ceea ce îl face un remediu minunat pentru sănătatea părului. Iată cele mai importante beneficii ale uleiului de ricin asupra podoabei capilare:

 • Hidratează scalpul şi combate infecţiile
 • Previne şi îndepărtează mătreaţa
 • Creşte circulaţia sângelui de la nivelul scalpului
 • Stimulează creşterea părului
 • Reface părul deteriorat de vopsea şi fixativ
 • Tratează firele despicate
 • Întăreşte firul de păr
 • Redă elasticitatea părului şi previne ruperea lui
 • Tratează părul uscat şi dehidratat
 • Redă fineţea şi strălucirea naturală a părului
 • Previne încâlcirea părului

Dincolo de toate aceste calităţi, uleiul de ricin are o acţiune promptă şi asupra pielii de pe faţă. De pildă, are un rol important în vindecarea acneei, a iritaţiilor şi a petelor care apar la nivelul tenului.

Cum se face masca de păr cu ulei de ricin

 • încălzeşte uleiul de ricin
 • desparte părul în două
 • aplică uleiul doar la nivelul scapului, masând uşor
 • leagă părul sus şi lasă uleiul să pătrundă bine în piele timp de 30 de minute sau o noapte întreagă
 • la urmă se aplică şamponul obişnuit

Atenţie! Uleiul de ricin nu se aplică pe păr, ci numai la rădăcina lui. Tratamentul se poate face o dată sau de două ori pe săptămână, timp de 30-40 de zile.

Vezi si alte tratamente cu ulei de ricin pentru sprâncene. 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo