Criteriul National

Ultima evaluare britanică a situației din Ucraina: Rușii sunt dependenți de rețeaua de drumuri, forțele de apărare au exploatat cu pricepere lipsa lor de manevrabilitate, provocând pierderi grele

Ultima evaluare britanică a situației din Ucraina: Rușii sunt dependenți de rețeaua de drumuri, forțele de apărare au exploatat cu pricepere lipsa lor de manevrabilitate, provocând pierderi grele
martie 16
10:08 2022

Trupele de invazie trimise de Vladimir Putin au probleme în Ucraina din cauza terenului pe care acționează, fiind dependente de rețeaua de drumuri și împiedicate de distrugerea de poduri cheie, iar armata ucraineană a exploatat lipsa de manevrabilitate a forțelor ruse, provocându-le pierderi grele, spune ministerul britanic al apărării în evaluarea de miercuri dimineață.

Tancuri rusești prinse în ambuscadăFoto: Captura Twitter

Analiza situației actuale, potrivit serviciilor britanice de informații:

  • Forțele rusești se străduiesc să depășească provocările reprezentate de configurația terenului din Ucraina.
  • Trupele rusești au rămas în mare parte dependente de rețeaua rutieră din Ucraina și au dat dovadă de reticență în a efectua manevre în afara drumurilor.
  • Distrugerea podurilor de către forțele ucrainene a jucat, de asemenea, un rol esențial în blocarea avansului Rusiei.
  • Eșecul continuu al Rusiei de a obține controlul aerian a limitat drastic capacitatea acesteia de a utiliza în mod eficient forțele aeriene, limitându-le și mai mult opțiunile. Tacticile forțelor armate ucrainene au exploatat cu pricepere lipsa de manevrabilitate a Rusiei, îngreunând înaintarea rusă și provocând pierderi grele forțelor invadatoare.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul