Criteriul National

ULTIMA ORĂ ! Ce se va întâmpla cu imigranţii UE după BREXIT

ULTIMA ORĂ ! Ce se va întâmpla cu imigranţii UE după BREXIT
septembrie 06
13:24 2017

În urma procedurii Brexit, sistemul britanic de imigrare va restricţiona imigranţii UE slab calificaţi şi va anula dreptul cetăţenilor blocului comunitar din Marea Britanie de a-şi aduce membrii familiei în ţara insulară, conform unor documente guvernamentale dezvăluite şi citate de The Guardian.

2

Documentul de la Biroul Home Office privind politica britanică de imigrare post-Brexit precizează pentru prima dată că sfârșitul jurisdicției Curții Europene de Justiție va slăbi drepturile de reuniune a cetățenilor UE în Marea Britanie. Dreptul – conform căruia imigranții UE pot aduce membrii familiei, inclusiv soții,să trăiască cu ei în Marea Britanie – reprezintă deja un punct de aprins în discuțiile privind drepturile cetățenilor din Brexit.

Dar documentul care a fost dat publicității prin insistențele celor de la The Guardian arată că biroul de la Home Office dorește să meargă mai departe și să extindă restricțiile care ar putea transforma alte mii în familii de tip „Skype”. Documentul confirmă, de asemenea, că viitoarea lege privind imigrația va „deconecta” doar ceva din regulamentele care pun în aplicare normele UE de circulație liberă. Cea mai mare parte a noului sistem de imigrație tranzitorie și finală va fi introdus prin intermediul unei legislații secundare care are un control parlamentar minim. Cu privire la drepturile familiale, proiectul de document spune că retragerea de la Curtea Europeană de Justiție va însemna că, pentru cei care vin în Marea Britanie după Brexit, jurisprudența europeană nu va mai fi obligatorie pentru Marea Britanie.

Biroul britanic a declarat, de asemenea, că dorește să întărească definiția unui membru al familiei. Oficialii spun că „nu vor mai aplica definiția UE a membrilor familiei” extinse „, în cazul în care practic nu există nicio limită a distanței dintre relația dintre cetățeanul UE și membrul extins al familiei, atâta timp cât acestea oferă o dovadă valabilă a relației dintre lor”. Perioada post-Brexit din Marea Britanie e una dificilă, iar una dintre deciziile dure, controversate se leagă tocmai de intenția de a defini membrii familiei drept „membri direcți ai familiei”, care vor include numai parteneri, copii sub 18 ani și rude dependente de adulți. Alții vor necesita să rămână sub „drepturi derivate” ale UE, cum ar fi îngrijitorul non-UE al unui copil britanic, ce își vor pierde, de asemenea, dreptul de a rămâne în Marea Britanie.

Scurgerea documentului Home Office a determinat reacții puternice în ceea ce privește decalajul politic. Yvette Cooper, președintele Comisiei pentru afaceri interne, a declarat că comisia va cere răspunsuri din partea miniștrilor pentru că a sugerat că guvernul nu era pregătit să aștepte și să asculte sfaturi independente pe această temă. „Acest document pare să contrazică decizia secretarului de stat de peste o lună de a solicita Comitetului consultativ pentru migrație să furnizeze toate dovezile care stau la baza unei noi politici de imigrație”, a spus Cooper.

Marea Britanie transmite că după Brexit va urmări o politică echilibrată a imigrării

Marea Britanie va urmări o politică echilibrată a imigrării după ce va părăsi Uniunea Europeană, încercând să atragă muncitori cu înalte calificări în timp ce va scădea numărul celor slab pregătiţi, a confirmat ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, citat de Reuters, după ce The Guardian a dezvăluit un document guvernamental în care erau detaliate planurile de a scădea numărul muncitorilor slab calificaţi din UE ce vor migra în Marea Britanie după ce aceasta va părăsi Blocul comunitar, în 2019.

1way

”Vom stabili propunerile noastre ferme spre finalul anului. Există un echilibru ce trebuie atins, dorim să atragem muncitori calificaţi în această ţară şi să aducă o contribuţie societăţii noastre, nu să le închidem uşile”, a declarat oficial Fallon presei britanice.

”În mod egal dorim să ne asigurăm că marile companii britanice sunt de asemenea pregătite să întruiască muncitori britanici. Publicul este foarte clar, ei nu doresc să sisteze imigraţia, ci să fie adusă sub control”, a adăugat acesta.

”Ei vor să fie asiguraţi că vom implementa ceea ce ei au votat în cadrul referendumului pentru Brexit”, a mai spus ministrul britanic.

Textul  acestui document poate fi consultat AICI.

Sursa foto : Gândul,Stirile Pro TV

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo