Criteriul National

Ultima ora: Daca depui 5000 de euro la banca vei fi parat Fiscului!

Ultima ora: Daca depui 5000 de euro la banca vei fi parat Fiscului!
martie 27
07:22 2015

Băncile, cazinourile, avocații, notarii și agenții imobiliari vor raporta zilnic la Fisc toate tranzacțiile mai mari de 5.000 euro

 

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va primi zilnic de la bănci informații despre operațiunile cu numerar, în lei sau în valută, mai mari de 5.000 euro, potrivit noului Cod de Procedură Fiscală, care a fost aprobat miercuri de Guvern. În prezent, bancherii transmit astfel de informații la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, însă, în clasicul stil românesc, Oficiul nu poate transmite mai departe datele către Fisc, pentru că nu i se permite… prin lege. Noul Cod forțează băncile să transmită periodic date către Fisc (nu la cerere, ca acum). Și, în caz că vă întrebați, este vorba despre TOATE datele, adică rulajele și soldurile conturilor deschise, datele de identificare ale persoanelor care dețin drept de semnătură și numărul casetelor de valori închiriate de debitori. Pe românește: adio, secret bancar! Și nu doar bancar. Pe lângă bănci, noul Cod de Procedură Fiscală impune raportarea zilnică de informații și cazinourilor, notarilor, avocaților și agenților imobiliari. Măsura cu ample ecouri securiste se aliniază practicilor europene de gen, din păcate. Recent, și mama băncilor, Elveția, a renunțat la vestitul secret de profesie, semnalând moartea ideii de paradis fiscal. Și să nu uităm că, în octombrie 2014, Ministerul Finanțelor a semnat, la Berlin, celebra Declarație de conformare cu prevederile Acordului multilateral pentru schimbul automat de informații financiare. Altfel spus, țara noastră va face schimb de informații cu statele din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, pentru a-i identifica și-n gaură de șarpe pe cei care încearcă să fenteze Fiscul, transferându-și banii în conturi din străinătate. Ce înseamnă noile reguli? Pentru românii obișnuiți, care nu fac tranzacții de 5.000 euro într-un an, darămite în 24 de ore – nimic; pentru bănci și restul „suflătorilor“ – o mare bătaie de cap (zilnică!), pentru cei care fac astfel de tranzacții (corecte) – nimic, iar pentru evazioniști – tot nimic, că d-aia sunt numiți „băieți deștepți“. Controalele serioase vor bloca fraudele, nu tabelele în Excel încropite în scârbă de funcționarii băncilor. Puteți să transmiteți asta Finanțelor!

sursa: telegraf.ro

Comentarii

Comentarii

Tags

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro