Criteriul National

ULTIMA ORA! Stagiul militar voluntar in Romania, tot mai aproape de realitate!

iunie 28
11:07 2015

 

 Stagiul militar pe baza de voluntariat ar putea fi reintrodus in Romania, incepand din 1 ianuarie 2016.

 

110520_M_3545V_005
Aceasta este una dintre prevederile unei initiative legislative care este sustinuta si de ministrul Apararii, domnul Mircea Dusa.

In alta ordine de idei,nu doar barbatii se vor putea inrola voluntari in armata, ci si femeile.

Potrivit proiectului de lege al deputatului PSD Ninel Peia, fetele si baietii cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani vor putea astfel sa se inroleze voluntar pentru sase luni.

Consider ca este foarte bun pentru Romania, in special datorita situatiei geopolitice din Europa din acest moment”, spunea parlamentarul social-democrat, in aceasta saptamana, citat de Digi 24.
De asemenea, intr-o declaratie pentru ziarul Gandul, Ninel Peia a precizat ca jumatate dintre tinerii din Romania vor sa efectueze stagiul militar, care i-ar ajuta si din punct de vedere financiar.

De altfel, pe 19 iunie, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, spunea ca este nevoie de reintroducerea de urgenta a stagiului militar voluntar. Anuntul sau venea in contextul amenintarilor tot mai dese ale Rusiei la adresa NATO si al intensificarii exercitiilor militare ale Aliantei in regiune, inclusiv in Romania.

„E necesar ca urgent sa trecem prin Parlament Legea privind rezervistul voluntar, care va reglementa sigur pregatirea tinerilor, dar pe baza de voluntariat”, a spus atunci acvelasi domn Dusa.

Sursa foto : resboiu.wordpress.com

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro