Criteriul National

Ultima repetiție a tricolorilor înaintea debutului la Euro 2016

Ultima repetiție a tricolorilor înaintea debutului la Euro 2016
iunie 03
20:53 2016

Naţionala României a câştigat „la pas” fără a avea probleme serioase în meciul de verificare susţinut în această seară de vineri, pe „Arena Naţională”.

andorra-romania_2_reuters-465x390

Rezultatul obținut  faţa selecţionatei Georgiei a fost de 5-1 în favoarea tricolorilor.
Selecționata României a învins Georgia-o selecționată venită practic doar să bifeze acest meci test.

Oricum ca și exprimare în joc există multe plusuri ce s-au observat în acest ultim amical înaintea debutului la Euro 2016.

Partida s-a disputat pe „Arena Naţională” şi a însemnat şi o reabilitare în faţa suporterilor, după rezultatele neconvingătoare recente: 1-1 cu Congo şi 3-4 cu Ucraina.

Golurile „tricolorilor” au fost marcate de Adrian Popa (2), Aleksandre Amisulashvili (3 – autogol), Nicolae Stanciu (49), Gabriel Torje (80) şi Claudiu Keşeru (87). În minutul 68, Cosmin Moţi a înscris în propria poartă.
Naţionala României va debuta la Turneul final al Europeanului din Hexagon și va juca vineri 10 iunie, de la ora 22.00, în meciul de deschidere al Campionatului European, contra Franţei, ţara gazdă.

În cele șase întâlniri dintre România și Georgia, tricolorii nu au fost învinși niciodată, înregistrând patru victorii și două remize.

FOTBAL - AMICAL - ROMANIA - GEORGIA

România: Tătărușanu – Săpunaru, Dr. Grigore, Moți, Raț (căpitan) – Pintilii, Hoban – Ad. Popa, Stanciu, Stancu – Fl Andone
Rezerve: Pantilimon, Lung , Mățel, Chiricheș, Chipciu, Alibec, Torje, Keșeru, Găman, Filip, Sănmărtean, Prepeliță

Georgia: Kvashvadze – Kverkvelia, Amisulaşvili (căpitan), Dvali – Lobjanidze, Aburjania, Kaşia, Navalovski – Qazaişvili, Okriaşvili – Dvalişvili.
Rezerve: Revişvili, Makaridze, Kakabadze, Ţiskaridze, Kvekveskiri, Kenia, Kobahidze, Jigauri, Ceanturişvili, Mcedlidze, Kvilitaia

După ce FIFA a şters meciul cu Belgia din palmaresul „tricolorilor”, statistica naționalei arată astfel: 666 jocuri – 295 victorii – 171 remize – 200 infrangeri.

Sursa foto : http:// google.com

Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo