Criteriul National

Ultimele manevre rusești

Ultimele manevre rusești
iunie 08
13:44 2016

Oficialii de la Moscova se pare că joacă un fel de tragedie,atent regizată și mediatizată.În ultima perioadă, conducătorii au declarat că ar fi tot mai îngrijorați de prezența efectivelor NATO în fostele țări comuniste din Europa de Est .

rusia_si_nato

Mergând pe același raționament,ei au avansat o idee fantezistă,de fapt un scenariu sumbru,apocaliptic în care Alianța se pregătește să dea o lovitură decisivă Rusiei în această zonă.

Au planuri serioase să pună la punct un scenariu pentru o așa-zisă lovitură globală. Ne-au luat fostele baze militare din țările ex-sovietice din regiunea Balticii, din România și Polonia și mobilizează trupe acolo”,  a susținut Franz Klintsevici, șeful Consiliului de Apărare din camera superioară a Parlamentului Federației Ruse, citat de Newsweek.

Planurile acestor oficiali de la Moscova cunosc și alte coordonate în care noțiuni precum „teroare” și „amenințare” sunt la ordinea zilei.

Faptul că acești domni gândesc și lansează aceste lucruri denotă din punct de vedere psihologic o anumită perfidie,deoarece este lucru știut de la sine că orice gând,orice vorbă poate fi doar un fel de paravan al unor alte acțiuni ascunse.

„Îngrijorarea” acestora este nejustificată,dacă ținem cont cine anume este stăpânul Europei de Est,și mai ales cine anume a invadat și duce războaie de cucerire în Ucraina.

Consider prezența NATO în fostele țări comuniste din Europa de Est ca fiind pacificatoare și nicidecum intimidantă.De aceea, de la sine se elimină calculul variantei în care Alianța se pregătește să dea o lovitură decisivă Rusiei în această zonă

Totuși,ca să înțelegeți o să citez declaraţia-„De fapt, se pare că își amenajează un bastion, aranjând echipamentul și platforma pentru pregătirea unor planuri mai mari”, a explicat parlamentarul rus în cadrul unui interviu dat agenției Interfax.

Klintsevici susține faptul că Moscova monitorizează mișcările NATO și că, în acest moment, Rusia este protejată de „soluțiile tehnologice dezvoltate cu costuri reduse”.

Iar, o altă idee avansată ar fi legată de cazul  în care ar incepe un război convențional, rușii ar avea un iluzoriu avantajul al unui număr mai mare de trupe.Din estimările Ministerului Apărării de la Moscova,acestes arătă o forță suplimentară de aproximativ 400.000 de soldați.

Dar,pe lângă toate aceste amănunte, fiecare țară are și armata sa proprie.De aceea,în caz de necesitate alte trupe ale Alianței vor fi deja prezente în flancul estic în regim permanent.

Astfel se explică de ce anume conducerea NATO a anunțat că, după summitul de luna viitoare din Varșovia, numărul forțelor prezente în regiunile de lângă Marea Baltică și Marea Neagră va crește.

Poate că „îngrijorarea” domnului Klintsevici dispare subit numai atunci cand anunță la rândul său faptul că Rusia va continua planul de reîntărire a forțelor din Districtul Militar de Vest.

Sursa foto : http://geopolitics.ro/tag/nato/

Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo