Criteriul National

Ultimul drum printre MORMINTE

Ultimul drum printre MORMINTE
mai 14
16:26 2016

 

HRISTOS A ÎNVIAT!

large

Dragii mei, astăzi am să fiu foarte sobru și pios în a sta de vorbă cu memoria voastră și a vă răvăși puțin sufletele. Cum vă spuneam în articolul trecut în noaptea de 14/15 mai 1946 tocmai când STATUL ISRAEL câștigase al DOI-lea RĂZBOI MONDIAL și independența la noi în ROMÂNIA se declanșau cele mai multe arestări din istoria acestui neam.

Nu am să povestesc cazuri aparte, le găsiți în literatura și mărturisirea FOȘTILOR DEȚINUȚI POLITICI care au trecut prin acest calvar BOLȘEVIC instalat imediat după actul de TRĂDARE de la 23 august 1944. La acest capitol aș adăuga și mărturiile celor din lagărele URSS care s-au repatriat o mică parte după 1948. Restul în mare parte găsindu-și sfârșitul în SIBERIA sau alte locuri uitate și neștiute de nimeni.

De aceea pentru cei care au suferit vă rog să ascultăm împreună :

 

și

. Sincer mie mi se face pielea găină gând mă gândesc la această zi darămite prin ce au trecut.

Haideți să ne imaginăm puțin, cum e să fi ridicat de acasă, de la serviciu, de pe stradă, de la școală, de la biserică, din armată și să nu te mai întorci niciodată la cei dragi. Cum ar fi ca,de exemplu un preot (nu ca cei din zilele noastre care fac ascultare ca în cazul COLECTIV) să zicem, care o lasă pe coana preoteasă cu câțiva copilași în ogradă într-un sătuc de munte. Cel mic la pieptul ei plângând …

E uite, că asemenea preoți au fost aduși la CANAL, la PERIPRAVA, GHERLA, AIUD … (și nu puțini ci mii ,poate sute de mii) după ce au fost anchetați și torturați nopți și zile la SECURITATE. Precum spunea mentorul meu NEA PETRACHE ȚUȚEA “La închisoare, singura mea grijă a fost să nu-mi fac NEAMUL de râs”.

Deci nu cârtea când încasau pumni, picioare, bastoane, batjocură trupească și sufletească. Vedeți voi dârzenia acestor martiri? Uitați-vă astăzi la clasa politică, la „ȚÂGANII” cum imediat se vaită și se tăvălesc pirandele pe jos iar politicienii se ascund după IMUNITATE și alte acareturi. Dar să mai tragi la răspundere un JIDOV? Cum ar fi Elan Schwartzenberg,imediat ar sări conaționali săi cu HOLOCAUSTU(HOLOCHESUL) în sus?

Noi nu avem nimic cu ei. Îi iubim  așa ne-a învățat MÂNTUITORUL dar nu putem iubi și păcatele lor. Toți vom da socoteală ca individ sau ca neam în fața lui DUMNEZEU. De aceea e bine să nu repetăm la nesfârșit greșelile proto-părinților noștri ADAM și EVA.

sfintii-inchisorilor-aiud

 

Vin vremuri și mai grele decât ce au pătimit acești martiri ai NEAMULUI ROMÂNESC. Prea puțin văd aceste lucruri pentru că în mintea lor întunecată consideră că BURTA E MAI MARE DECÂT OCHIUL. Mai multe detalii le puteți afla lecturând.

E o carte care poți spune că e scrisă  pentru vremurile de acum.

Suntem îndopați astăzi cu tot felul de meșteșuguri informatice sau alimentare pentru a ne distruge și a deveni niște legume care vor intra rând pe rând (printre morminte) în țărâna din care am ieșit… Iar cel mai rău e că nu vor mai fi semeni care să ne cânte .

TRIST DAR ADEVĂRAT.

Moartea nu-i un sfârșit ci un început veșnic. Așa am învățat de la străbunii noștri DACO-GEȚII. IISUS HRISTOS E MĂRTURIA VEȘNICĂ de care JIDOVII se îndoiesc și astăzi. Dar DUMNEZEU este ATOTPUTERNICUL cu  milă.

Sunt multe de zis la capitolul acesta dar mai stăm de vorbă data viitoare. Depinde câți vom mai rămâne uniți în fața lui DUMNEZEU. O doină documentară:

sau o poezie 

 

Totuși lacrimile curg printre morminte. Fiecare e liber să le vadă,să le creadă,să le simtă…

Dumnezeu să ne ocrotească și să ne  înțelepțească. AMIN.

 

Sursa foto : www.dalexandrescu.ro,mihailmaster.wordpress.com

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte autorului pentru excelentul material care a dorit ca identitatea să-i fie protejată din motive lesne de înţeles!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo