Criteriul National

UMILITOR!Românii sunt remuneraţi cu cele mai mici salarii din Europa!

decembrie 28
19:04 2015

EUROPA SALARII

Angajaţii români sunt aproape cel mai prost plătiţi din Europa, cu un salariu minim de 235 de euro brut pe lună. Potrivit unui studiu Eurostat, publicat de Ziarul Financiar, România se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană în clasamentul privind nivelul salariului minim.

Doar în Bulgaria salariul minim este mai mic decât în România, fiind de 184 de euro brut pe lună la începutul acestui an şi de circa 200 de euro în prezent.În prezent, în România, o treime dintre cei 4,5 milioane de salariaţi din economie câştigă salariul minim pe economie.


Conform datelor statistice ale Uniunii Europene, cu doar 235 de euro, brut, pe lună, romînii ocupă ”cu succes” penultimul loc, în topul angajaţilor europeni cu cele mai mici salarii. Doar bulgarii sunt plătiţi mai prost, cu un salariu minim de 184 – euro / brut, pe lună.

Cel mai mare salariul minim îl au angajaţii din Luxemburg, 1923 de euro pe lună. Pe locul secund se situează belgienii şi olandezii, care primesc pentru prestaţia lor un venit mediu de 1502 euro, lunar.

Germanii, irlandezii sau francezii sunt printre angajaţii cu cele mai mari salarii minime. Aceştia sînt plătiţi de angajatori cu sume cuprinse între 1473 şi 1458 de euro. De asemenea, angajaţii din Marea Britanie au un salariu minim de 1379 de euro. De aproape patru ori mai mare decît cel incasat în România.

Sursa foto : www.timpul.md

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo