Criteriul National

Un alt atentat la Paris produs de un terorist cu o mașină care a intrat deliberat în mulţime

Un alt atentat la Paris produs de un terorist cu o mașină care a intrat deliberat în mulţime
august 14
23:52 2017

bmw Paris

Un autoturism BMW a intrat deliberat pe terasa unei pizzerii din Seine et Marne, o suburbie a Parisului. O fetiţă de opt ani a murit, iar mai mulţi oameni au fost răniţi.

Din primele cercetări a reieșit faptul că motivele atacatorului au fost necunoscute.

 Cu toate acestea, conducătorul auto care a intrat cu un vehicul într-un restaurant situat la periferia oraşului Paris le-a declarat anchetatorilor că a vrut să se sinucidă, afirmă surse citate de presa franceză.

Potrivit postului francez RTL, şoferul vehiculului care a lovit clienţii restaurantului le-a mărturisit anchetatorilor că a fost un act deliberat, explicând că a vrut să se sinucidă.

Autorităţile franceze încearcă să afle motivaţia individului şi profilul acestuia.

Atacatorul a fost imediat arestat, potrivit canalului francez BFMTV.Postul de televiziune relatează că o fetiță și-a pierdut viața în acest incident. Informația nu a fost însă confirmată de către oficialii poliției franceze.

Cu toate acestea bilanțul este unul cutremurător deoarece cinci dintre răniți ar fi în stare gravă.Poliția franceză a anunțat pe Twitter că desfășoară o operațiune la Seine et Marne, unde a avut loc incidentul, dar nu a făcut alte precizări.

Mai multe echipaje au intervenit la fața locului.Jandarmeria Națională a chemat detașamente speciale și a cerut ca să se respecte perimetrul de securitate, pentru a permite munca echipelor speciale și să nu se interfereze cu funcționarea curentă.

Fotografia mașinii proptite cu violență în restaurant( situat într-o zonă industrială), au început să circule pe rețelele sociale.

 

Sursa foto : Amichai Stein 

Sinteza știre a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai,redactor-șef al platformei media Criteriul Național

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo