Criteriul National

Un alt moment poetic de excepţie oferit în exclusivitate de epigramistul Marian Nedelea!

Un alt moment poetic de excepţie oferit în exclusivitate de epigramistul Marian Nedelea!
mai 26
12:14 2016

 „Rondelul lunei” de Alexandru Macedonski în interpretarea epigramistului Marian Nedelea, care între altele este şi om de presă de foarte mulţi ani!

 

marian-nedelea
 În prezent domnul Marian Nedelea activează cu real succes în corpul nostru redacţional de mai bine de şase luni de zile.
Performanţa sa artistică a fost solicitată de către un domn compozitor din U.S.A-David Bohn-care va utiliza această înregistrare ca suport al unei compoziţii postmoderne ce face obiectul unui ciclu de cântece inspirate sau bazate pe versurile unor poeţi români!
Menţionăm faptul că această colaborare a fost intermediată prin schimbul cultural dintre Fundaţia Vox Novus din New York şi artistul constănţean care se află la o a doua experienţă de acest gen.
Ne bucurăm şi ne onorează această colaborare cu lumea artistică din U.S.A! Totodată, acest lucru a fost posibil datorită unei cereri intermediate de către domnul redactor şef al acestui ziar- Daniel Mihai!
Vă mulţumim şi promitem să vă ţinem la curent cu evoluţia acestei inedite colaborări din punct de vedere artistic dar şi uman, deoarece Poezia, Muzica şi Arta au acea scânteie de viaţă ce posedă acea forţă de a metamorfoza şi de a crea punţi de legătură între oameni şi culturi!
 luna
 Performanţa o puteţi viziona aici:
https://www.youtube.com/watch?v=VrfPLDr0OG4
Rondelul luneiDesi pe cer e-aceeasi luna-
Dar unde e cea de-altadata
Minciuna vietei ce mă-mbata-
E azi o altfel de minciuna.

Ca si atunci, duios rasuna
Cavale-n noaptea instelata,
Si-n cer zambeste-aceeasi luna-
http://Versuri.ro/w/gfljhd
Dar unde e cea de-altadata?

A ei lumina argintata
Cu roze albe mă-ncununa,
Si canta tot pe vechea struna,
Dar pentru mine e schimbata,
Desi pe cer e-aceeasi luna.

Redacţia ziarului independent de opinie şi atitudine Criteriul Naţional şi Criteriul de Constanţa

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo