Criteriul National

Un atac terorist a fost prevenit la Bruxelles

Un atac terorist a fost prevenit la Bruxelles
iunie 21
15:13 2017

Un terorist a fost împușcat de soldații belgieni după ce a strigat „Allahu Akbar” și a provocat o explozie redusă în Gara Centrală din Bruxelles. Potrivit presei belgiene, bărbatul purta o centură cu explozibili.

cover

O explozie de dimensiuni reduse s-a produs, ieri seară, 20 Iunie, pe un culoar al Gării Centrale din Bruxelles. Autorităţile belgiene au anunţat că un bărbat a fost ”neutralizat”. Parchetul federal  a anunţat că explozia a fost ”considerată un atac terorist”. Potrivit unui martor, autorul ar fi strigat ”Allah Akbar” înainte de explozie.

Explozia produsă marţi seară pe un culoar al gării Bruxelles Central este considerată un atac terorist, a anunţat Parchetul federal belgian, relatează AFP şi The Associated Press.”Nu putem să confirmăm dacă autorul este mort sau în viaţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului, procurorul Eric Van Der Sypt, precizând că bărbatul a fost ”neutralizat” de militari, potrivit AFP.

Gara a fost izolată de forţe de ordine şi evacuată, ceea ce a provocat ”o reală panică”, potrivit unui purtător de cuvânt al Infrabel, gestionarul reţelei feroviare belgiene.

”Oameni traversau căile” ferate, a adăugat el. Întregul trafic feroviar a fost întrerupt.Potrivit unui martor, explozia ar fi provenit de la o valiză. Fotografii postate de martori pe reţele de socializare surprind o flacără înaltă de câţiva metri pe un culoar al gării, care pare puţin frecventat.

”La demisol, cineva striga. Nu i-am acordat atenţie. Apoi el a strigat Allah Akbar. Iar atunci a declanşat explozia căruciorului (pentru valize)”, a declarat Nicolas Van Herrewegen, un agent de triaj din cadrul Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Belgiene (SNCB). ”Nu a fost o explozie cu adevărat mare, însă impactul a fost destul de puternic. Pe o rază de doi-trei metri oamenii au plecat în fugă”, adaugă martorul.

Conform AP, autorităţile belgiene au anunţat că au dejucat un ”atac terorist” după ce au împuşcat suspectul în gară.Procurorul federal Eric Van der Sypt a precizat că militarii au ”neutralizat” un suspect în urma unei explozii de mici dimensiuni. Van der Sypt a adăugat că ”incidentul este considerat un atac terorist”.

Centrul belgian de criză monitorizează ameninţările la adresa securităţii în această ţară. Potrivit primelor informaţii, nu s-a considerat că ar fi necesar să se ridice nivelul ameninţării.Acest incident are loc într-un context de multiplicare a atacurilor teroriste jihadiste în Europa, în ultimele luni, mai ales în Marea Britanie şi Franţa.

Sursa foto : Miscarea de Rezistenta

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo