Criteriul National

Un atac terorist a fost prevenit la Bruxelles

Un atac terorist a fost prevenit la Bruxelles
iunie 21
15:13 2017

Un terorist a fost împușcat de soldații belgieni după ce a strigat „Allahu Akbar” și a provocat o explozie redusă în Gara Centrală din Bruxelles. Potrivit presei belgiene, bărbatul purta o centură cu explozibili.

cover

O explozie de dimensiuni reduse s-a produs, ieri seară, 20 Iunie, pe un culoar al Gării Centrale din Bruxelles. Autorităţile belgiene au anunţat că un bărbat a fost ”neutralizat”. Parchetul federal  a anunţat că explozia a fost ”considerată un atac terorist”. Potrivit unui martor, autorul ar fi strigat ”Allah Akbar” înainte de explozie.

Explozia produsă marţi seară pe un culoar al gării Bruxelles Central este considerată un atac terorist, a anunţat Parchetul federal belgian, relatează AFP şi The Associated Press.”Nu putem să confirmăm dacă autorul este mort sau în viaţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului, procurorul Eric Van Der Sypt, precizând că bărbatul a fost ”neutralizat” de militari, potrivit AFP.

Gara a fost izolată de forţe de ordine şi evacuată, ceea ce a provocat ”o reală panică”, potrivit unui purtător de cuvânt al Infrabel, gestionarul reţelei feroviare belgiene.

”Oameni traversau căile” ferate, a adăugat el. Întregul trafic feroviar a fost întrerupt.Potrivit unui martor, explozia ar fi provenit de la o valiză. Fotografii postate de martori pe reţele de socializare surprind o flacără înaltă de câţiva metri pe un culoar al gării, care pare puţin frecventat.

”La demisol, cineva striga. Nu i-am acordat atenţie. Apoi el a strigat Allah Akbar. Iar atunci a declanşat explozia căruciorului (pentru valize)”, a declarat Nicolas Van Herrewegen, un agent de triaj din cadrul Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Belgiene (SNCB). ”Nu a fost o explozie cu adevărat mare, însă impactul a fost destul de puternic. Pe o rază de doi-trei metri oamenii au plecat în fugă”, adaugă martorul.

Conform AP, autorităţile belgiene au anunţat că au dejucat un ”atac terorist” după ce au împuşcat suspectul în gară.Procurorul federal Eric Van der Sypt a precizat că militarii au ”neutralizat” un suspect în urma unei explozii de mici dimensiuni. Van der Sypt a adăugat că ”incidentul este considerat un atac terorist”.

Centrul belgian de criză monitorizează ameninţările la adresa securităţii în această ţară. Potrivit primelor informaţii, nu s-a considerat că ar fi necesar să se ridice nivelul ameninţării.Acest incident are loc într-un context de multiplicare a atacurilor teroriste jihadiste în Europa, în ultimele luni, mai ales în Marea Britanie şi Franţa.

Sursa foto : Miscarea de Rezistenta

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro