Criteriul National

Un atac terorist a fost prevenit la Bruxelles

Un atac terorist a fost prevenit la Bruxelles
iunie 21
15:13 2017

Un terorist a fost împușcat de soldații belgieni după ce a strigat „Allahu Akbar” și a provocat o explozie redusă în Gara Centrală din Bruxelles. Potrivit presei belgiene, bărbatul purta o centură cu explozibili.

cover

O explozie de dimensiuni reduse s-a produs, ieri seară, 20 Iunie, pe un culoar al Gării Centrale din Bruxelles. Autorităţile belgiene au anunţat că un bărbat a fost ”neutralizat”. Parchetul federal  a anunţat că explozia a fost ”considerată un atac terorist”. Potrivit unui martor, autorul ar fi strigat ”Allah Akbar” înainte de explozie.

Explozia produsă marţi seară pe un culoar al gării Bruxelles Central este considerată un atac terorist, a anunţat Parchetul federal belgian, relatează AFP şi The Associated Press.”Nu putem să confirmăm dacă autorul este mort sau în viaţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului, procurorul Eric Van Der Sypt, precizând că bărbatul a fost ”neutralizat” de militari, potrivit AFP.

Gara a fost izolată de forţe de ordine şi evacuată, ceea ce a provocat ”o reală panică”, potrivit unui purtător de cuvânt al Infrabel, gestionarul reţelei feroviare belgiene.

”Oameni traversau căile” ferate, a adăugat el. Întregul trafic feroviar a fost întrerupt.Potrivit unui martor, explozia ar fi provenit de la o valiză. Fotografii postate de martori pe reţele de socializare surprind o flacără înaltă de câţiva metri pe un culoar al gării, care pare puţin frecventat.

”La demisol, cineva striga. Nu i-am acordat atenţie. Apoi el a strigat Allah Akbar. Iar atunci a declanşat explozia căruciorului (pentru valize)”, a declarat Nicolas Van Herrewegen, un agent de triaj din cadrul Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Belgiene (SNCB). ”Nu a fost o explozie cu adevărat mare, însă impactul a fost destul de puternic. Pe o rază de doi-trei metri oamenii au plecat în fugă”, adaugă martorul.

Conform AP, autorităţile belgiene au anunţat că au dejucat un ”atac terorist” după ce au împuşcat suspectul în gară.Procurorul federal Eric Van der Sypt a precizat că militarii au ”neutralizat” un suspect în urma unei explozii de mici dimensiuni. Van der Sypt a adăugat că ”incidentul este considerat un atac terorist”.

Centrul belgian de criză monitorizează ameninţările la adresa securităţii în această ţară. Potrivit primelor informaţii, nu s-a considerat că ar fi necesar să se ridice nivelul ameninţării.Acest incident are loc într-un context de multiplicare a atacurilor teroriste jihadiste în Europa, în ultimele luni, mai ales în Marea Britanie şi Franţa.

Sursa foto : Miscarea de Rezistenta

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo