Criteriul National

Un australian are interdicție de părăsire a Israelului pentru 8.000 de ani, din cauza pensiei alimentare – International

Un australian are interdicție de părăsire a Israelului pentru 8.000 de ani, din cauza pensiei alimentare – International
decembrie 29
17:22 2021
Un australian care trăiește în Israel spune că are interdicție de părăsire a țării pentru 8.000 de ani, dacă nu-i plătește fostei sale soții o pensie alimentară de întreținere a copilului în valoare totală de 1,8 milioane de lire sterline, relatează miercuri The Guardian.

Noam Huppert, un chimist în vârstă de 44 de ani care lucrează ca analist pentru o companie farmaceutircă, nu are voie să părăsească Israelul până la 31 decembrie 9.999 din cauza unui ordin judecătoresc ce i-a fost înmânat în 2013, după un proces intentat de fosta soție, potrivit news.com.au.

Instanța specializată în dreptul familiei a decis că Huppert trebuie să plătească lunar echivalentul a 1.200 de lire sterline pentru fiecare dintre cei doi copii ai săi, până la vârsta de 18 ani.

Nu este clar dacă Huppert a efectuat vreo plată până acum sau dacă trebuie să achite întreaga sumă în avans pentru ridicarea ordinului judecătoresc.

În plus, pare că anul la care expiră interdicția, 9.999, a fost stabilit în mod arbitrar pentru simplul fapt că este cea mai lungă perioadă calculată de sistemul online.

Guardian l-a contactat pe bărbat pentru a afla povestea. Fosta sa soție, de naționalitate israeliană, s-a mutat înapoi în țară în 2011, când copii aveau trei luni și, respectiv, 5 ani. Huppert a venit după ei în 2012 și susține că nu a mai putut pleca din țară nici măcar în interes de serviciu în cei 8 ani de la emiterea ordinului judecătoresc.

Bărbatul susține că este unul dintre străinii ”persecutați” de justiție pentru că s-au căsătorit cu o femeie din Israel. El mai spune că a decis să vorbească despre cazul lui pentru a-i avertiza pe alții în legătură cu ce îi așteaptă dacă aleg o astfel de exeriență de viață.

În mod normal, legislația israeliană în materie de dreptul familiei a fost criticată pentru că ar fi discriminatorie la adresa femeilor. În 2018, mininsterul de finanțe a descoperit că 43% dintre tații divorțați refuză să plătească pensia alimentară, iar mamele singure se bazează pe ajutoarele guvernamentale, însă acestea au fost reduse ca urmare a disputelor privind bugetul de stat.

În 2017, instanța supremă a decis că, de acum încolo, nu doar tații sunt responsabili pentru alocația copilului, mai cu seamă atunci când fosta soție câștigă mai mulți bani decât ei.

De altfel, Departamentul de Stat al SUA include în recomadările de călătorie în Israel un avertisment prin care americanii sunt informați că s-ar putea să nu mai poată ieși din Israel dacă au datorii.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul