Criteriul National

„Un conservator adevărat”: Cine e Erin O’Toole, politicianul care vrea să-i ia locul lui Justin Trudeau – International

„Un conservator adevărat”: Cine e Erin O’Toole, politicianul care vrea să-i ia locul lui Justin Trudeau – International
august 24
12:32 2020
Partidul Conservator, principalul partid de opoziție din Canada, l-a ales luni pe Erin O’Toole, un fost ministru și veteran al forțelor armate, ca președinte al formațiunii, acesta urmând să fie principalul contracandidat al premierului liberal Justin Trudeau, transmit Reuters și CBC.

Schimbările din fruntea Partidului Conservator canadian au loc după ce acesta nu a reușit să obțină suficiente mandate la alegerile parlamentare de anul trecut pentru a forma un guvern, Trudeau rămânând în fruntea executivului în pofida unei scăderi a popularității.

Deși nu urmează alegeri în viitorul apropiat, premierul canadian are nevoie de sprijinul unuia din cele trei partide de opoziție pentru a rămâne la putere, un vot de încredere crucial privind planul de relansare economică postpandemie urmând să aibă loc la sfârșitul lunii septembrie.

„Partidul Conservator va fi pregătit pentru următoarele alegeri și vom câștiga următoarele alegeri”, a declarat O’Toole în discursul de acceptare a nominalizării.

O’Toole, în vârstă de 47 de ani și tată a doi copii, se descrie drept „un conservator adevărat” și a promis să „pună Canada pe primul” loc în timp ce va ajuta familiile și economia afectate de criza coronavirus.

Un parlamentar din partea provinciei Ontario, cea mai populată regiune din Canada, O’Toole a mai încercat de două ori să câștige președinția Partidului Conservator, acesta preluând conducerea formațiunii într-o perioadă în care liberalii lui Trudeau conduc în sondajele de opinie.

Susținerea pentru liberali a crescut substanțial după ce guvernul a cheltuit sute de miliarde de dolari ca ajutor de urgență în timpul pandemiei dar a pierdut teren în ultimele săptămâni ca urmare a unui scandal în care este implicat Trudeau și fostul său ministru al Finanțelor, Bill Morneau.

Una din provocările lui O’Toole’s va fi să recâștige votanții din centrele urbane precum Toronto, Vancouver sau Montreal, acestea având mai multe locuri parlamentare decât zonele rurare și au votat consecvent cu liberalii la ultimele două alegeri.

O’Toole’s a întins mâna și către votanții care înclină către stânga, declarând în discursul său că există loc pentru aceștia în Partidul Conservator.

Fiul unui fost politician din Ontario, O’Toole’s a fost ales în Parlament pentru prima dată în 2012 și a fost pentru o scurtă perioadă în 2015 ministrul pentru veterani în cabinetul fostului premier Stephen Harper.

O’Toole’s s-a alăturat Forțelor Aeriene Canadiene la vârsta de 18 ani și a fost un navigator de elicoptere înainte să fie trecut în rezervă în anul 2000. Ulterior acesta a absolvit Facultatea de drept a Universității Dalhousie din Halifax, întorcându-se în Ontario unde a lucrat ca avocat fiscal.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul