Criteriul National

Un copil de 12 ani a scăpat viu din incendiile australiene după ce a plecat cu mașina fratelui – International

Un copil de 12 ani a scăpat viu din incendiile australiene după ce a plecat cu mașina fratelui – International
decembrie 17
02:53 2019
​​Poliția a reușit să găsească un băiețel de de 12 ani care a condus mașina fratelui lui pentru a se salva de un incendiu de vegetație din Australia. Băiatul l-a luat cu el și pe câinele lui, potrivit BBC.

Luke Sturrock era singur în casa părinților lui din Mogumber, în nordul Perthului, când a izbucnit un incendiu violent de vegetație. Tatăl și fratele lui se luptau cu flăcările și i-au spus băiatului să meargă într-o zonă sigură aflată la 4 kilometri distanță. Atunci când flăcările s-au apropiat de casă, băiatul a decis să își ia câinele și să pornească cu mașina fratelui lui spre o zonă sigură.

O oră a trecut până când autoritățile l-au descoperit pe băiețel, la volanul unui Ford Ranger. Aceștia l-au dus pe băiat într-o zonă sigură, unde îl aștepta tatăl său. Tatăl copilului a declarat că este foarte mândru de fiul său, acesta procedând exact cum l-a instruit tatăl. Acesta l-a învățat pe fiul său să conducă încă de la vârsta de 7 ani. Totuși, autoritățile australiene atenționează că în cazul incendiilor de vegetație, mereu trebuie să existe un plan bine pus la punct pentru salvarea micuților.

Din septembrie până în prezent, incendiile din Australia au făcut șase victime. Flăcările au distrus 700 de case iar marile orașe sunt acoperite de fum. Incendiile au afectat viețile oamenilor și au schimbat numeroase peisaje. Săptămâna trecută, calitatea aerului din Sydney era de 22 de ori mai proastă decât limita admisă.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei