Criteriul National

Un cuptor de patiserie bun, poate face diferența

Un cuptor de patiserie bun, poate face diferența
aprilie 01
13:10 2020

În afara cuptoarelor tradiționale folosite în bucătăriile profesionale, în ultima vreme nu mai putem vorbi de niște produse de patiserie bune cu adevărat fără utilizarea unor cuptoare adecvate.

Performanțele asigurate de un cuptor de patiserie

Un cuptor de patiserie are anumite calități care îl deosebesc esențial de un cuptor clasic.

În acest sens, trebuie să facem un pic apel la istorie. Trebuie spus că prin anii 1960 a apărut o tehnologie inovatoare care a permis să se realizeze circulația căldurii într-o manieră uniformă, cu ajutorul forței electrice sau a gazului, în interiorul anumitor echipamente, inclusiv a cuptoarelor gastronomice turbo.

Sistemul eliberează aburul umed peste o turbină rotativă care împrăștie în mod omogen acei vapori de apă din interiorul camerei interioare. Procesul de vaporizare este responsabil de formarea crustei crocante la multe produse de patiserie, dar și a pâinii franțuzești.

În practică s-a pus și problema unei izolări termice foarte bune, iar cuptorul turbo rezolvă această problemă, deoarece împiedică dispersarea energiei calorice în mediul ambiant, prin utilizarea unor materiale izolatoare de calitate, bine aplicate în locuri strategice din camera de coacere, lucru ce conferă cuptorului o durabilitate mai mare și inclusiv o eficiență energetică sporită.

Un cuptor de patiserie calitativ este obligatoriu realizat din material bun, de obicei din oțel inoxidabil. Și pentru că acest tip de metal (oțelul inoxidabil) funcționează precum oglinda și are o față strălucitoare care determină căldura din interiorul camerei de coacere să se reflecte în alimente, rezultatul îl reprezintă un produs gastronomic de înaltă calitate, cu o culoare mai frumoasă, mai atrăgătoare pentru clientelă.

Oțelul inoxidabil face așadar ca și din punct de vedere estetic echipamentul HoReCa profesional amintit – cuptorul de patiserie, să aibă mai multă valoare intrinsecă.

Astfel că s-a trecut de la acele cuptoare tradiționale, dizgrațioase, care erau cândva dosite undeva în spatele bucătăriei profesionale sau laboratorului de patiserie, ascunse de privirile străine, în a pune cuptoarele la vedere datorită design-ului modern pe care îl prezintă.

Aspectul lor deosebit a devenit un titlu de mândrie pentru mulți. Poziționarea strategică a cuptoarelor speciale îi dau șansa clientului să analizeze vizual produsele puse la copt, iar aspectul lor apetisant și aroma deosebită îl determină să cumpere cu încredere.

Astfel, cuptoarele de patiserie pot fi încorporate fără grijă în decorarea locului pentru ca unitatea de patiserie, cofetărie sau de panificație, să capete o personalitate proprie.

Deoarece un cuptor patiserie se folosește de regulă intensiv, este necesar ca acesta să fie nu doar compact, ci și foarte robust.

Tehnologiile aplicate în compactarea cuptoarelor de patiserie, prin adăugarea unor rafturi, le face total diferite de cuptoarele clasice.

Alege un cuptor de patiserie potrivit pentru unitatea ta, dacă vrei să ai vânzări mari

Astfel, se pot coace diferite produse simultan, păstrându-se calitățile fiecărui produs în parte. Este foarte important, atunci când se comandă un anumit model de cuptor de patiserie ca acela ce se ocupă de această achiziție să aibă viziunea corectă a volumului de produse pe care unitatea trebuie să le producă într-o unitate de timp, tipurile de preparate, așa încât să se aleagă cuptorul cu o dimensiune ideală și performanțele necesare, în funcție de cererile specifice.

Cele mai moderne cuptoare de patiserie au control digital care eficientizează procesul de preparare al alimentelor ce sunt gătite. Există un cronometru electronic care declanșează o alarmă imediat ce produsul este gata.

Așadar nu există riscul de ardere. În plus, se poate seta nivelul de temperatură cu maximă fidelitate.

Aceste echipamente sunt mult mai ușor de curățat, deoarece sunt realizate în cea mai mare parte din oțel inoxidabil, motiv pentru care nu ruginesc, nu au suprafețe poroase și nici piese fragile care să se deterioreze rapid, chiar dacă echipamentul de copt este utilizat intensiv.

Suprafața netedă nu doar că ușurează curățarea, previne proliferarea bacteriilor și a altor tipuri de microorganisme, fiind compacte, ușurează circulația angajaților în laboratorul sau bucătăria profesională respectivă.

Cuptorul de patiserie cu convecție previne variațiile de temperatură în camera de coacere și este un echipament esențial pentru orice unitate HoReCa care își dorește o competitivitate sporită pe piață.

De la TC Romania Crown Cool pot comanda cuptorul de patiserie dorit chiar azi!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul