Criteriul National

Un diplomat rus spune că nu are niciun rost o încetare a focului acum – RIA / Rușii ar continua să atace uzina Azovstal, după ce Putin a spus că ar fi oprit asaltul

Un diplomat rus spune că nu are niciun rost o încetare a focului acum – RIA / Rușii ar continua să atace uzina Azovstal, după ce Putin a spus că ar fi oprit asaltul
aprilie 25
17:43 2022

Reprezentantul permanent adjunct a declarat luni că Moscova nu vede niciun rost o încetare a focului în Ucraina în această etapă, temându-se că Kievul îl poate folosi pentru a organiza „provocari”, a informat RIA, potrivit Reuters.

Mariupolul in a doua zi de Paste Foto: Peter Kovalev / TASS / Profimedia

Dmitri Polyanskii a spus acest lucru în contextul în care Rusia a anunțat că o încetare a focului va avea loc de la ora locală 14:00 (11:00 GMT), pentru a permite evacuarea civililor care se adăpostesc în combinatul siderurgic Azovstal să elibereze uzina.

Vicepremierul Irina Vereșciuk a spus, ,la rândul său, că Ucraina nu a ajuns la niciun acord cu Rusia privind înființarea unui coridor umanitar pentru civilii din orașul Mariupol.

Ea a spus pentru BBC că Ucraina că a auzit de multe ori că Ministerul Apărării al Rusiei va cere încetarea focului și va deschide un coridor umanitar.

Dar, a adăugat ea, Rusia „nu și-a respectat niciodată angajamentele și nu a deschis coridorul”.

Consilierul prezidențial ucrainean Oleksiy Arestovici a spus că forțele ruse au continuat luni să atace uriașa fabrică de oțel Azovstal, unde sunt ascunși luptătorii ucraineni. Asta, deși Putin a spus că ar fi dat comandă să oprească un asalt asupra uzinei și să închidă zona.

„Inamicul continuă să ne atace apărarea în zona uzinei Azovstal, folosind avioane, artilerie… trăgând cu tancuri și încercând să avanseze cu grupuri de asalt, încălcând ordinul propriului comandant suprem”, a spus Arestovici într-un mesaj video.

RIA l-a citat pe Dmitri Polyanskii spunând că Rusia nu a lovit nicio zonă rezidențială în orașul portuar Odesa. Ucraina a declarat sâmbătă că două rachete au lovit o instalație militară și două clădiri rezidențiale din Odesa.

  • Urmăriți LIVETEX pe HotNews.ro principalele evoluții din cea de-a 61 a zi de război în Ucraina

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul