Criteriul National

Un edil și aghiotanții săi stau cu mâinile în sân și doar fluieră a pagubă…

Un edil și aghiotanții săi stau cu mâinile în sân și doar fluieră a pagubă…
februarie 01
19:07 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

not-funny-so-please-stop

 

Ceea ce vă vom dezvălui în acest articol cât și într-un alt document este deosebit de grav! Să nu vă impacientați sau…mai rău să vă speriați de titlul ales.Vă vom explica în rândurile de mai jos.

Până atunci, vrem să vă reamintim despre imensele pierderi și prejudicii de care anumiți indivizi le-ar cauza multora dintre dumneavoastră… Datorită unor astfel de situații am atras atenția autorităților competente asupra unor lururi despre care am făcut referire în  acest articol, ca si într-alt articol ce poartă semnătura și acceptul tuturor membrilor acestui ziar de opinie și atitudine.

vot

Având în vedere că în titlu spunem că există o obișnuință de a sta cu mâinile în sân iar în fotografia aleasă domnul interimar Decebal Făgădău ne contrazice, atunci ne simțim nevoiți să oferim câteva explicații în așa manieră încât titlul articolului nostru să fie veridic și să aibe sens!

Imaginea care ilustrează acest paragraf a fost realizată de către foto-reporterul nostru în data de 29 Ianuarie 2016, chiar atunci când domnul Făgădău și-a dat întâlnire oficial cu gășcuța sa pentru ceea ce noi am denumit a fi MAREA împărțeală.Ca atare, dacă cititorii noștri ne vor atrage atenția asupra faptului că de data aceasta titlul ales nu se potrivește cu realitatea, le vom da oarecare dreptate.

De multe ori am spus colegilor din redacție că întotdeauna cititorii noștri sunt mai inspirați și mai atenți la ce titluri se pot alege pentru fiecare articol.

Abia după ce am ajuns la acest paragraf, ne-am dat seama că expresia aceea românească ” cu mâinile în sân „e complet greșită deoarece, atunci când mâinile lor nu se află ridicate pentru a vota legile ce le conferă privilegii pentru ei cât și toată”gășcuța”,totul se învârtește în jurul borcanului cu miere ce picură și e râvnit de fiecare plătitor de taxe și impozite din acest oraș. Atunci, poate că ne dați dreptate atunci când vă oferim o asemenea priveliște, un tablou expresionist în care mâinile lor, ale celor ce ne conduc și votează proiecte, legi și bugete se află adânc băgate până la cot, în buzunarele cetățenilor cât și ale firmelor din Constanța…

Poate nu vă vine a crede,dar deja serviciul denumit SPIT a început să colecteze multitudinea de taxe și impozite mărite pe anul 2016 de la dumneavoastră.

Vă reaminteam faptul că în paragraful anterior,unii dintre cititorii noștri sunt peste măsură de inspirați. Și chiar putem aduce mărturii importante în acest sens.

În urmă cu câteva ore , înainte să ne așezăm în redacție am avut un schimb de câteva vorbe cu cei care ne urmăresc și ne citesc și cu care ne consultăm înainte să stabilim anumite titluri pe care le vom publica.Cu această ocazie am fost plăcut surprinși că unul dintre ei ne-a spus că cei din administrația locală nu stau deloc cu mâinile în sân.

În acel moment, având în vedere că am urmărit dezastrul care a fost prezentat în cifre într-o fițuică pe care au denumit-o buget,atunci am crezut că cititorul nostru  se referea la faptul că iresponsabilii care au lucrat la o asemenea fițuică în loc să creioneze bugetul bazat în majoritatea sa pe venituri obținute din surse externe, l-au conceput așa ca un jaf bazat pe furtul din buzunarul cetățenilor cât și a firmelor acestei urbe.

definitia STUPIDITATII

Tot acest interlocutor ne-a adus aminte de ” pomenile” lui Momo ce se prelungesc și în prezent.Astfel, fără să vrem ne-am adus aminte de ultima ședință în care, cu aceleași „mânuțe” s-au tot votat așa zise programe şi acţiuni cu caracter social ce ocupă o pondere semnificativă în cadrul bugetului local.Mai mult decât atât, în acest an se va continua cu acţiunile de asistenţă socială prin acordarea de ajutoare în natură, cu ocazia celor mai importante sărbători religioase, pensionarilor care se încadrează în limitele plafonului de pensie, persoanelor fără venituri şi persoanelor cu handicap, gratuităţi pe mijloacele de transport în comun pentru persoanele cu handicap, premii în bani oferite persoanelor care împlinesc vârsta de 80 de ani şi familiilor care împlinesc 50 de ani de căsnicie, ajutoare pentru încălzirea locuinţei etc

Iar aceste politici sociale sunt doar un nou capital electoral al PSD-ului ce lucrează fără să…fluiere a pagubă, așa cum ne-am fi închipuit noi!

Din capul locului să nu credeți cumva că am fi împotriva acestor măsuri cu caracter social.Numai că,modalitatea și asigurarea respectării criteriilor și a demnității tuturor,ar cam trebui să fie principalul standard!

Schimbul de idei și de replici a continuat și, din păcate, nici de data aceasta nu am putut să fim pe aceeași lungime de undă cu cititorul nostru și nici să anticipăm la ceea ce gândea!

Am atras atenția asupra faptului că edilul și gășcuța sa stau cu mâinile în sân și fluieră a pagubă, însă cititorul nostru a spus răspicat -” Este complet greșit! Ei stau cu mâinile întinse și așteaptă să pice, ca pe vremuri o șpăguță cu șapte zerouri în coadă, adică…să fie cuprins între două și nouă milioane de euro.”

Tot domnia sa ce dorește să și păstreze anonimatul ne-a reamintit de marele proiect privind reabilitarea şi modernizare a iluminatului public în unele localităţi ale Zonei Metropolitane Constanţa ce ar urma să fie finalizat până în data de 30 iunie 2016, însă proiectul de hotărâre iniţiat de domnul edil are o mică defecțiune. Practic, este secretizată suma deoarece nu pomenește nimic de potența financiară a municipalității ce ar urma să o aloce din bugetul propriu.

Dar, să nu devenim cârcotași, bănuitori sau altcumva deoarece de-abia se așteaptă o mișcare greșită de-a noastră ca să ne reducă la tăcere definitiv. Bineînțeles că, aceste informații le-am aflat chiar de la sursă, din deja „celebra” ședință a Consiliului Local din fatidica dată de 29 Ianuarie a.c.

proiecte

Ca atare, ne cerem scuze că de data aceasta titlul nu prea s-a potrivit cu ceea ce vroiam să vă prezentăm, dar fiindcă este întotdeauna bine când totul se termină cu bine, vom încheia acest articol, mulțumindu-le tuturor din acest grup de cititori și în special celui mai vorbăreț dintre ei, care ne-a atras atenția asupra aspectelor despre care am făcut referire în paragrafele anterioare.

Din aceste considerente, suntem nevoiți să revenim într-o următoare „ediție” și să vă prezentăm într-o manieră mai clară atunci când vom folosi această expresie provenită din popor… „stau cu mâinile în sân și fluieră a pagubă”.

Vă mulțumim pentru atenție!

Redacția ziarului Criteriul Național 

Sursa foto : Arhivă personală, google.com,,http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/administratie-locala, https://www.facebook.com/sandu.grumeza.1?fref=ts

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro