Criteriul National

Un edil și aghiotanții săi stau cu mâinile în sân și doar fluieră a pagubă…

Un edil și aghiotanții săi stau cu mâinile în sân și doar fluieră a pagubă…
februarie 01
19:07 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

not-funny-so-please-stop

 

Ceea ce vă vom dezvălui în acest articol cât și într-un alt document este deosebit de grav! Să nu vă impacientați sau…mai rău să vă speriați de titlul ales.Vă vom explica în rândurile de mai jos.

Până atunci, vrem să vă reamintim despre imensele pierderi și prejudicii de care anumiți indivizi le-ar cauza multora dintre dumneavoastră… Datorită unor astfel de situații am atras atenția autorităților competente asupra unor lururi despre care am făcut referire în  acest articol, ca si într-alt articol ce poartă semnătura și acceptul tuturor membrilor acestui ziar de opinie și atitudine.

vot

Având în vedere că în titlu spunem că există o obișnuință de a sta cu mâinile în sân iar în fotografia aleasă domnul interimar Decebal Făgădău ne contrazice, atunci ne simțim nevoiți să oferim câteva explicații în așa manieră încât titlul articolului nostru să fie veridic și să aibe sens!

Imaginea care ilustrează acest paragraf a fost realizată de către foto-reporterul nostru în data de 29 Ianuarie 2016, chiar atunci când domnul Făgădău și-a dat întâlnire oficial cu gășcuța sa pentru ceea ce noi am denumit a fi MAREA împărțeală.Ca atare, dacă cititorii noștri ne vor atrage atenția asupra faptului că de data aceasta titlul ales nu se potrivește cu realitatea, le vom da oarecare dreptate.

De multe ori am spus colegilor din redacție că întotdeauna cititorii noștri sunt mai inspirați și mai atenți la ce titluri se pot alege pentru fiecare articol.

Abia după ce am ajuns la acest paragraf, ne-am dat seama că expresia aceea românească ” cu mâinile în sân „e complet greșită deoarece, atunci când mâinile lor nu se află ridicate pentru a vota legile ce le conferă privilegii pentru ei cât și toată”gășcuța”,totul se învârtește în jurul borcanului cu miere ce picură și e râvnit de fiecare plătitor de taxe și impozite din acest oraș. Atunci, poate că ne dați dreptate atunci când vă oferim o asemenea priveliște, un tablou expresionist în care mâinile lor, ale celor ce ne conduc și votează proiecte, legi și bugete se află adânc băgate până la cot, în buzunarele cetățenilor cât și ale firmelor din Constanța…

Poate nu vă vine a crede,dar deja serviciul denumit SPIT a început să colecteze multitudinea de taxe și impozite mărite pe anul 2016 de la dumneavoastră.

Vă reaminteam faptul că în paragraful anterior,unii dintre cititorii noștri sunt peste măsură de inspirați. Și chiar putem aduce mărturii importante în acest sens.

În urmă cu câteva ore , înainte să ne așezăm în redacție am avut un schimb de câteva vorbe cu cei care ne urmăresc și ne citesc și cu care ne consultăm înainte să stabilim anumite titluri pe care le vom publica.Cu această ocazie am fost plăcut surprinși că unul dintre ei ne-a spus că cei din administrația locală nu stau deloc cu mâinile în sân.

În acel moment, având în vedere că am urmărit dezastrul care a fost prezentat în cifre într-o fițuică pe care au denumit-o buget,atunci am crezut că cititorul nostru  se referea la faptul că iresponsabilii care au lucrat la o asemenea fițuică în loc să creioneze bugetul bazat în majoritatea sa pe venituri obținute din surse externe, l-au conceput așa ca un jaf bazat pe furtul din buzunarul cetățenilor cât și a firmelor acestei urbe.

definitia STUPIDITATII

Tot acest interlocutor ne-a adus aminte de ” pomenile” lui Momo ce se prelungesc și în prezent.Astfel, fără să vrem ne-am adus aminte de ultima ședință în care, cu aceleași „mânuțe” s-au tot votat așa zise programe şi acţiuni cu caracter social ce ocupă o pondere semnificativă în cadrul bugetului local.Mai mult decât atât, în acest an se va continua cu acţiunile de asistenţă socială prin acordarea de ajutoare în natură, cu ocazia celor mai importante sărbători religioase, pensionarilor care se încadrează în limitele plafonului de pensie, persoanelor fără venituri şi persoanelor cu handicap, gratuităţi pe mijloacele de transport în comun pentru persoanele cu handicap, premii în bani oferite persoanelor care împlinesc vârsta de 80 de ani şi familiilor care împlinesc 50 de ani de căsnicie, ajutoare pentru încălzirea locuinţei etc

Iar aceste politici sociale sunt doar un nou capital electoral al PSD-ului ce lucrează fără să…fluiere a pagubă, așa cum ne-am fi închipuit noi!

Din capul locului să nu credeți cumva că am fi împotriva acestor măsuri cu caracter social.Numai că,modalitatea și asigurarea respectării criteriilor și a demnității tuturor,ar cam trebui să fie principalul standard!

Schimbul de idei și de replici a continuat și, din păcate, nici de data aceasta nu am putut să fim pe aceeași lungime de undă cu cititorul nostru și nici să anticipăm la ceea ce gândea!

Am atras atenția asupra faptului că edilul și gășcuța sa stau cu mâinile în sân și fluieră a pagubă, însă cititorul nostru a spus răspicat -” Este complet greșit! Ei stau cu mâinile întinse și așteaptă să pice, ca pe vremuri o șpăguță cu șapte zerouri în coadă, adică…să fie cuprins între două și nouă milioane de euro.”

Tot domnia sa ce dorește să și păstreze anonimatul ne-a reamintit de marele proiect privind reabilitarea şi modernizare a iluminatului public în unele localităţi ale Zonei Metropolitane Constanţa ce ar urma să fie finalizat până în data de 30 iunie 2016, însă proiectul de hotărâre iniţiat de domnul edil are o mică defecțiune. Practic, este secretizată suma deoarece nu pomenește nimic de potența financiară a municipalității ce ar urma să o aloce din bugetul propriu.

Dar, să nu devenim cârcotași, bănuitori sau altcumva deoarece de-abia se așteaptă o mișcare greșită de-a noastră ca să ne reducă la tăcere definitiv. Bineînțeles că, aceste informații le-am aflat chiar de la sursă, din deja „celebra” ședință a Consiliului Local din fatidica dată de 29 Ianuarie a.c.

proiecte

Ca atare, ne cerem scuze că de data aceasta titlul nu prea s-a potrivit cu ceea ce vroiam să vă prezentăm, dar fiindcă este întotdeauna bine când totul se termină cu bine, vom încheia acest articol, mulțumindu-le tuturor din acest grup de cititori și în special celui mai vorbăreț dintre ei, care ne-a atras atenția asupra aspectelor despre care am făcut referire în paragrafele anterioare.

Din aceste considerente, suntem nevoiți să revenim într-o următoare „ediție” și să vă prezentăm într-o manieră mai clară atunci când vom folosi această expresie provenită din popor… „stau cu mâinile în sân și fluieră a pagubă”.

Vă mulțumim pentru atenție!

Redacția ziarului Criteriul Național 

Sursa foto : Arhivă personală, google.com,,http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/administratie-locala, https://www.facebook.com/sandu.grumeza.1?fref=ts

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu