Criteriul National

Un fost inginer Google a fost condamnat la închisoare după ce a furat secrete comerciale în valoare de 179 de milioane de dolari – International

Un fost inginer Google a fost condamnat la închisoare după ce a furat secrete comerciale în valoare de 179 de milioane de dolari – International
august 05
14:28 2020
Un judecător federal american l-a condamnat marți pe fostul inginer Google Anthony Lewandowski la 18 luni de închisoare pentru spionaj industrial după ce acesta a sustras documente privind mașinile autonome de la gigantul tech înainte de a deveni șeful aceleiași divizii la rivala Uber, relatează NBC News.

Judecătorul William Alsup a declarat că o sentință mai scurtă ar fi dat „o undă verde fiecărui viitor inginer genial să fure secrete comerciale”, magistratul în vârstă de 75 de ani declarând că fapta lui Lewandowski reprezintă „cea mai mare infracțiune comercială pe care am văzut-o vreodată”.

Fostul inginer Google a transferat peste 14.000 de fișiere ale companiei pe laptopul personal, printre care și termene de dezvoltare sau designuri de produse înainte de a părăsi gigantul tech și în timp ce își negocia angajarea la Uber, unde a condus pentru scurt timp divizia de mașini autonome a companiei.

Uber l-a concediat pe Levandowski în 2017 și apoi a ajuns la o înțelegere în afara instanței cu Alphabet, compania care deține Google, însă disputa dintre cele două companii este încă în derulare.

Lewandowski a cerut dreptul să își declare falimentul personal în luna martie a acestui an după ce o instanță l-a obligat să plătească 179 de milioane de dolari Google pentru acțiunile sale.

Google a cerut luna trecută unui judecător să respingă argumentele Uber care susține că nu este responsabilă de plata sumei sub vechiul contract pe care l-a avut cu Lewandowski.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul