Criteriul National

Un îndemn de mult uitat…

Un îndemn de mult uitat…
aprilie 04
12:14 2017
cumpatare
Să  fim  cumpătați !
 
 
   Nu știu câți dintre părinți mai îndeamnă astăzi copiii să fie cu măsură în ceea ce fac. Știu însă că acest îndemn „Să fi cumpătat, mamă ! „ spus de când am plecat ” În Lume” , adică la oraș, la liceu, l-am reauzit permanent ca un light-motiv călăuzitor.
   În limbajul comun uzual actual se spune despre unii semeni că ” este un om echilibrat ” .
 
    Despre ce ECHILIBRU e vorba ?
 
În primul rând de echilibrul sufletesc. A ajuns la stadiul ca nu se mai războiește cu SINE și îi înțelege și pe ceilalți . Pacea lui interioară a condus la pacea exterioară. Nu-i vorba de non-combat. E vorba de a găsi măsura potrivită pentru fiecare situație prezența în viața sa.
 
  ” Cel cumpătat” caută chiar la „el „explicații despre ceea ce n-a mers bine, corectează și este gata să reia totul atunci când vremea va fi  prielnică, dacă obiectivul mai este de actualitate.
   Așa gestionăm EMOȚIILE , intermediarul dintre lumea exterioară și Suflet, nu le lăsăm să pună stăpânirea pe deciziile noastre și, în caz de eșec,  să ne îmbolnăvim de supărare.
Agitația exterioară continuă, însoțită de neliniștea interioară, afectează grav imunitatea și deschide calea spre îmbolnăvire.
    Bine, bine, ne spui din cărți, cum să ajungem ECHILIBRAȚI sufletește într-o lume „nebună, nebună…” în care trăim ?
 
   Lipsa de măsură, de echilibru în viața fiecăruia este cauza dezechilibrului din Lumea în care trăim. Starea sufletească a noastră „radiază ” într-un mod invizibil asupra celorlalți ; sunt eu supărat, n-am sa mai văd lângă mine oameni cu bucuria de a trăi și munci , și tot așa, de la unul la altul, la nivel de colectivități și mai departe.
    Stă în puterea fiecăruia dintre noi să ne echilibrăm sufletește, prin a înțelege ceea ce putem și ceea ce nu , să nu mai vedem inamici în ceilalți care nu sunt asemenea nouă, fiindcă fiecare este ca el .
 
 Lumea va fi mai bună  în măsură în care CUMPĂTAREA va fi prezentă în viața fiecăruia !
cumpatare
Sursa foto Zece In Top
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo