Criteriul National

Un mort și trei răniți -blianţ tragic al unui atac petrecut în Germania

Un mort și trei răniți -blianţ tragic al unui atac petrecut în Germania
mai 10
12:19 2016

Un bărbat a fost ucis și alți trei răniți ,în cursul acestei zile de marţi 10 Mai, în sudul Germaniei într -un atac cauzat de un cuțit.  Mobilul este ” a priori ” islamist , potrivit autorităților , care totuși nu exclud gestul imediat al unui dezechilibrat .

homme-agresse-aube-quatre-hommes

„Agresorul a făcut declarații la fața locului (în momentul atacului) şi care se referă la o motivație pur politică, a priori islamistă. Natura exactă a acestor declarații va fi verificată „, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al procurorilor din capitala Bavariei.

Cu toate acestea, Ministrul de Interne bavarez, a declarat că anchetatorii, de asemenea, a vrut să vadă dacă poate „fi un dezechilibrat sau e vorba de vreo dependenţă de droguri.” „Tot ceea ce rămâne o să fie clarificat”, a declarat Joachim Hermann presei, adăugând că suspectul, un german, a fost „nu foarte cooperant”, cu ofițerii de poliție care l-au arestat.

Autoritățile au declarat că presupusul agresorul este de 27 ani nu are un ” imigrant” și este din localitatea Hesse. El a agresat în zori, la ora 5:00 (0300 GMT) patru bărbați, primul dintr-un tren, a doua pe platforma de S-Bahn (tren interurban) Grafing, un mic oraș sud-est de Munchen și apoi ultimele două victime din gară, a explicat Karl-Heinz Segerer, un purtator de cuvant de poliție judiciară al Bavariei .

Un bărbat de cincizeci de ani, a murit din cauza rănilor sale, potrivit procurorilor. Celelalte victime sunt în vârstă de 58, 43 și 55. Potrivit presei locale, citând martori, agresorul a strigat „Allah este mare” în limba arabă. Potrivit procurorilor și poliției, suspectul a fost arestat la fața locului, în acest oraș de 13 000 de locuitori. „Presupusul făptuitor a fost arestat, nu există nici un pericol pentru populație”, a asigurat o purtătoare de cuvânt a poliției Michaela Gross. Ea a spus că a fost închisă pentru stația de anchetatori la locul de muncă. „Ce se întâmplă aici este cu totul uimitor (…) suntem un oraș mic bavarez regiune liniștită Munchen”, a declarat agenția dpa primarul orașului, Angelika Obermayr.

Sursa foto : http://www.lapresse.ca/

Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo