Criteriul National

Un mort și trei răniți -blianţ tragic al unui atac petrecut în Germania

Un mort și trei răniți -blianţ tragic al unui atac petrecut în Germania
mai 10
12:19 2016

Un bărbat a fost ucis și alți trei răniți ,în cursul acestei zile de marţi 10 Mai, în sudul Germaniei într -un atac cauzat de un cuțit.  Mobilul este ” a priori ” islamist , potrivit autorităților , care totuși nu exclud gestul imediat al unui dezechilibrat .

homme-agresse-aube-quatre-hommes

„Agresorul a făcut declarații la fața locului (în momentul atacului) şi care se referă la o motivație pur politică, a priori islamistă. Natura exactă a acestor declarații va fi verificată „, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al procurorilor din capitala Bavariei.

Cu toate acestea, Ministrul de Interne bavarez, a declarat că anchetatorii, de asemenea, a vrut să vadă dacă poate „fi un dezechilibrat sau e vorba de vreo dependenţă de droguri.” „Tot ceea ce rămâne o să fie clarificat”, a declarat Joachim Hermann presei, adăugând că suspectul, un german, a fost „nu foarte cooperant”, cu ofițerii de poliție care l-au arestat.

Autoritățile au declarat că presupusul agresorul este de 27 ani nu are un ” imigrant” și este din localitatea Hesse. El a agresat în zori, la ora 5:00 (0300 GMT) patru bărbați, primul dintr-un tren, a doua pe platforma de S-Bahn (tren interurban) Grafing, un mic oraș sud-est de Munchen și apoi ultimele două victime din gară, a explicat Karl-Heinz Segerer, un purtator de cuvant de poliție judiciară al Bavariei .

Un bărbat de cincizeci de ani, a murit din cauza rănilor sale, potrivit procurorilor. Celelalte victime sunt în vârstă de 58, 43 și 55. Potrivit presei locale, citând martori, agresorul a strigat „Allah este mare” în limba arabă. Potrivit procurorilor și poliției, suspectul a fost arestat la fața locului, în acest oraș de 13 000 de locuitori. „Presupusul făptuitor a fost arestat, nu există nici un pericol pentru populație”, a asigurat o purtătoare de cuvânt a poliției Michaela Gross. Ea a spus că a fost închisă pentru stația de anchetatori la locul de muncă. „Ce se întâmplă aici este cu totul uimitor (…) suntem un oraș mic bavarez regiune liniștită Munchen”, a declarat agenția dpa primarul orașului, Angelika Obermayr.

Sursa foto : http://www.lapresse.ca/

Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo