Criteriul National

Un nou acord SUA-Rusia privind protecția Siriei

Un nou acord SUA-Rusia privind protecția Siriei
septembrie 10
05:39 2016

kerry-lavrov

După mai multe ore de așteptare de la încheierea unor negocieri care păreau să ducă la o noua amanare, ministrul rus de externe Serghei Lavrov și secretarul de stat american John Kerry au anunțat împreună, vineri noaptea, un acord intre SUA si Rusia în privința Siriei.Acest lucru e confirmat de către agențiile internaționale de presă.

Potrivit șefului diplomației americane, citat de Reuters, cele două super- puteri speră ca planul agreat va aduce pacea în Siria și va reduce suferințele oamenilor. Kerry  a afirmat că SUA a facut concesiuni ținând cont de posibilitatea ca Rusia va avea cum anume să îl convingă pe președintele sirian Bashar al-Assad să se așeze la masa negocierilor de pace.
Aranjamentul convenit de reprezentanții Moscovei și ai Washingtonului ar putea rezista în condițiile în care guvernul de la Damasc, cât și opoziția își îndeplinesc obligațiile, a mai declarat secretarul de stat. În special, ar trebui ca forțele guvernamentale sa nu mai desfășoare operațiuni militare aeriene în anumite zone controlate de opoziție. Încetarea utilizării butoaielor cu explozivi și a bombardamentelor oarbe ar putea modifica natura conflictului, a mai declarat oficialul american Kerry.

Dacă armele vor înceta timp de o săptămână, Rusia şi Statele Unite vor bombarda împreună organizaţiile teroriste Stat Islamic şi al-Nusra.

Este al doilea plan de încetare a violenţelor propus de comunitatea internaţională în acest an. Acordul ruso-american prevede încetarea tuturor atacurilor şi cale liberă pentru convoaiele umanitare care merg în zonele asediate.

John Kerry, secretarul de Stat al SUA a mai precizat :„Apare acum o alegere simplă între război şi pace, între suferinţele oamenilor şi ajutoare umanitare, între continuarea dezintegrării unei societăţi străvechi şi renaşterea unui naţiuni moderne şi unite. ”

Moscova trebuie să se asigure că regimul de la Damasc respectă aceste prevederi, spun americanii. Foarte interesant, planul prevede că Statele Unite şi Rusia vor face acţiuni coordonate împotriva teroriştilor după ce violenţele vor scădea în intensitate.

De asemenea, John Kerry îndeamnă grupările de opoziţie care vor să rămână legitime să se distanţeze de grupările teroriste Stat Islamic şi al-Nusra.

John Kerry, secretarul de Stat al SUA este de acord cu faptul că „acest plan, dacă va fi implementat, dacă va fi urmat, poate oferi un punct de cotitură, un moment de schimbare. ”

Războiul civil din Siria durează de aproape cinci ani şi jumătate, timp în care cel puţin 400 de mii de localnici au murit şi peste patru milioane au fugit din ţară. Mulţi dintre ei sunt acum în Turcia şi Europa.

3a975d2ca7ef2e4eeb11bb5232803fd3

Sursa foto : http://google.com

Sinteză știre realizată de Prof.Dr.Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro