Criteriul National

Un nou caz șocant de canibalism în Germania. Un bărbat a fost arestat după ce ar fi ucis și mâncat un om – International

Un nou caz șocant de canibalism în Germania. Un bărbat a fost arestat după ce ar fi ucis și mâncat un om – International
noiembrie 20
18:14 2020

Un bărbat de 41 de ani suspectat de crimă și canibalism după găsirea unor oseminte umane într-un parc din Berlin a fost arestat, a anunțat vineri justiția, relatează AFP.

Bărbatul este suspectat de crimă motivată sexual cu circumstanțe agravante, a declarat procurorul din Berlin. De asemenea, potrivit acestuia, suspectul este interesat de canibalism.

Potrivit cotidianului Bild, suspectul este profesor de matematică și științe fizice.

Presupusa sa victimă, Stefan T., un muncitor în construcții în vârstă de 44 de ani, dispăruse de la începutul lunii septembrie, după ce a fost văzut ultima oară părăsind apartamentul său, potrivit poliției, care a făcut un apel la martori, dar fără succes.

În 8 noiembrie, câteva persoane care se plimbau au descoperit oase într-un parc din Pankow, la nord-est de Berlin, care s-au dovedit a fi rămășițe umane. Analiza criminalistică a făcut posibilă identificarea persoanei dispărute.

„Pe baza oaselor găsite, fără carne, și a altor dovezi, bănuim cu tărie că Stefan T. a fost victima canibalismului”, a declarat un ofițer de poliție pentru Bild.

Potrivit nachetatorilor cei doi bărbați au avut un schimb de mesaje pe un forum online, dovedind că cei doi bărbați au fost de acord cu o întâlnire.

Cazul amintește cazul lui Detlev Günzel, fost comisar de poliție, găsit vinovat că a ucis și măcelărit, evident, la cererea sa, un bărbat întâlnit pe un site de fetișiști antropofagi. Nu au existat dovezi care să demonstreze că și-a mâncat victima.

Un alt caz care a înghețat Germania la începutul anilor 2.000 este cel al lui Armin Meiwes, poreclit „canibalul Rotenburg”, condamnat la închisoare viață în 2006 pentru o crimă urmată de antropofagie.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul