Criteriul National

Un nou uragan va amenința SUA în zilele următoare

Un nou uragan va amenința SUA în zilele următoare
septembrie 01
15:50 2017

Nici nu a trecut uraganul Harvey- unul dintre cele mai grave fenomene meteorologice care au lovit Statele Unite în ultimii ani-că alt nou uragan este din ce în ce mai  amenințător pentru SUA în zilele care urmează, afirmă specialiștii americani în prognosticul vremii.

irma-360x242

Pe măsură ce Harvey se îndepărtează de Coasta Golfului, o nouă furtună se dezvoltă în Atlantic și prognozele monitorizează potențialul unei alte furtuni în Golful Mexic. Uraganul Irma este de așteptat să devină un ciclon formidabil, iar traseul său pune în pericol Caraibele și coasta de sud-est a SUA. Este, însă, prea devreme pentru a prezice exact unde va lovi când va ajunge în Caraibe,afirma editia electronica a Washtington Post.

Uraganul Irma este de așteptat să devină un ciclon formidabil, iar drumul lui va pune în pericol Caraibe și coasta de sud-est a SUA. Este prea devreme pentru a prezice exact unde va lov, atuncii când va ajunge în Caraibe. Dar în această perioadă a anului, istoria această nedorită a fenomenelor extreme ne-a învățat că aceste tipuri de furtuni  care se formează chiar lângă coasta Africii, lângă Ecuator – nu trebuiesc deloc ignorate.

Uraganul botezat Irma se estimează că se va intensifica semnificativ deoarece există o forfecare verticală,cu  temperaturi foarte scăzute ale apei calde, cu aer umed și o circulație robustă preexistentă. În termeni comuni, condițiile sunt favorabile unui scenariu implacabil, nedorit . Irma este de așteptat să devină cel de-al doilea uragan major al sezonului – catalogat cu cea de-a treia categorie sau mai puternică. Irma ar trebui să se localizeze în vecinătatea Antilelor Mici în aproximativ o săptămână.

Centrul Național de Meteorologie american  a caracterizat această amenințare în prognoza lor de joi ca fiind ceva iminent. ”O zonă de joasă presiune s-ar putea forma peste sud-vestul Golfului Mexic până în week-end. Dezvoltarea, dacă este cazul, a acestui sistem este de așteptat să apară lent, pe măsură ce mișcările joase se îndreaptă încet spre nord. Dacă acest sistem nu se dezvoltă, ar putea aduce precipitații suplimentare unor porțiuni din coastele Texas și Louisiana. Cu toate acestea, orice prognoză a precipitațiilor este incertă în acest interval de timp și este prea devreme să se determine orice impact specific. Interesele în aceste domenii ar trebui să monitorizeze progresul acestui potențial sistem pentru următoarele câteva zile.”

Sursa foto : Weather Underground

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo