Criteriul National

Un nou uragan va amenința SUA în zilele următoare

Un nou uragan va amenința SUA în zilele următoare
septembrie 01
15:50 2017

Nici nu a trecut uraganul Harvey- unul dintre cele mai grave fenomene meteorologice care au lovit Statele Unite în ultimii ani-că alt nou uragan este din ce în ce mai  amenințător pentru SUA în zilele care urmează, afirmă specialiștii americani în prognosticul vremii.

irma-360x242

Pe măsură ce Harvey se îndepărtează de Coasta Golfului, o nouă furtună se dezvoltă în Atlantic și prognozele monitorizează potențialul unei alte furtuni în Golful Mexic. Uraganul Irma este de așteptat să devină un ciclon formidabil, iar traseul său pune în pericol Caraibele și coasta de sud-est a SUA. Este, însă, prea devreme pentru a prezice exact unde va lovi când va ajunge în Caraibe,afirma editia electronica a Washtington Post.

Uraganul Irma este de așteptat să devină un ciclon formidabil, iar drumul lui va pune în pericol Caraibe și coasta de sud-est a SUA. Este prea devreme pentru a prezice exact unde va lov, atuncii când va ajunge în Caraibe. Dar în această perioadă a anului, istoria această nedorită a fenomenelor extreme ne-a învățat că aceste tipuri de furtuni  care se formează chiar lângă coasta Africii, lângă Ecuator – nu trebuiesc deloc ignorate.

Uraganul botezat Irma se estimează că se va intensifica semnificativ deoarece există o forfecare verticală,cu  temperaturi foarte scăzute ale apei calde, cu aer umed și o circulație robustă preexistentă. În termeni comuni, condițiile sunt favorabile unui scenariu implacabil, nedorit . Irma este de așteptat să devină cel de-al doilea uragan major al sezonului – catalogat cu cea de-a treia categorie sau mai puternică. Irma ar trebui să se localizeze în vecinătatea Antilelor Mici în aproximativ o săptămână.

Centrul Național de Meteorologie american  a caracterizat această amenințare în prognoza lor de joi ca fiind ceva iminent. ”O zonă de joasă presiune s-ar putea forma peste sud-vestul Golfului Mexic până în week-end. Dezvoltarea, dacă este cazul, a acestui sistem este de așteptat să apară lent, pe măsură ce mișcările joase se îndreaptă încet spre nord. Dacă acest sistem nu se dezvoltă, ar putea aduce precipitații suplimentare unor porțiuni din coastele Texas și Louisiana. Cu toate acestea, orice prognoză a precipitațiilor este incertă în acest interval de timp și este prea devreme să se determine orice impact specific. Interesele în aceste domenii ar trebui să monitorizeze progresul acestui potențial sistem pentru următoarele câteva zile.”

Sursa foto : Weather Underground

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo