Criteriul National

Un român „OKE” venit în concediu…

Un român „OKE” venit în concediu…
octombrie 10
09:35 2016
Un român „OKE” venit în concediu…
 
z
     Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când aud limba vorbită de către unii confraţi, plecaţi să muncească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord , atunci când vin în concediu acasa, eu o aud foarte ” naşpa „, păstrând argoul străzii.
 
De exemplu, să pronunţi în loc de O.K(ei) OKE , e ca o piatră aruncată într-o vitrină.
    Cei solidari cu „OKE „or sa zică : Băi nene…, ăsta n-are altă treabă !
 
     Desigur, am şi altceva de făcut, dar pentru ca nu sunt laş, insensibil şi chiar îmi pasă de semenii mei, doresc să ajut să evităm asemenea situaţii, unele care ne cam fac de râs în Lume.
 
   Cum ? 
 
Mai întâi, dintru început aş propune să nu fim „hotărâţi” să refuzăm să învăţăm corect cuvinte uzuale din limba ţării unde muncim de atâţia ani.
 
În al doilea rând, atunci când suntem convinşi că nu ştim bine o limbă străină, ar fi cazul ca să o folosim numai când n-avem încotro. „ACASĂ” ,printre ai noştri, să nu încercăm să ne dăm în spectacol, ca să demonstrăm cât de cool suntem , la ce grad de erudiţie am fi ajuns …pentru că ne facem de râs !
 
În al treilea rând, să nu uităm amănuntul, detaliul conform căruia, chiar din „fleacuri” la vedere se cunoaşte ce fel de oameni suntem. E mai bine să păstrăm „misterul” capacităţii cât şi al caracterului nostru, aşa pentru liniştea noastră şi a celor cu care venim întâmplător în contact.
 
Haideţi , să vorbim cum ni-i vorba şi să ne purtăm cuviincioşi , oriunde ne-am afla !
Sursa foto : www.timpul.md
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor  şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro