Criteriul National

Unde poate sa fie folosit asfaltul si care sunt principalele sale avantaje?

Unde poate sa fie folosit asfaltul si care sunt principalele sale avantaje?
iunie 22
08:07 2022

Asfaltul este prezent peste tot. Cu siguranta, viata noastra ar fi mult mai dificila daca nu ar fi majoritatea strazilor asfaltate, daca nu am avea parcari cu asfalt sau chiar curti asfaltate. Extrem de flexibil, asfaltul este stratul suport preferat de constructorii de strazi, de soferi si de pietoni, deopotriva. In comparatie cu alte materiale, acesta reuseste sa evidentieze extrem de multe avantaje, ceea ce l-a facut sa fie folosit in extrem de multe locuri.

Care sunt cele mai comune locuri in care poti gasi asfalt?

1. In spatiile de parcare. Spatiile de parcare comerciale, ale marilor corporatii sau spatiile private sunt, cel mai adesea, asfaltate. Acestea sunt usor de marcat, sunt rezistente si sunt foarte usor de reparat atunci cand este nevoie de reparatii;

2. In spatiile de depozitare temporara. Asfaltul este ideal inclusiv pentru spatiile de tip platforma, in scop de depozitare temporara;

3. Pe terase. Terasele de vara sau terasele sezoniere pot avea un strat suport de asfalt, care ofera o doza mare de confort pentru cei care se bucura de ele;

3. In curtile oamenilor. Asfaltul a devenit din ce in ce mai popular in curti, acolo unde poate fi o alee pietonala perfecta sau un spatiu ideal de parcare.

 

Care sunt principalele avantaje ale asfaltului?

Exista o multime de avantaje pe care asfaltul le ofera:

  • Este foarte usor de aplicat, atat manual cat si mecanizat;
  • Poate sa fie turnat oriunde. In general, asfaltul ofera flexibilitatea de a fi turnat pe orice suport, indiferent de proprietatile acestuia. Un mare avantaj pe care il ofera este faptul ca preia forma suportului;
  • Are un aspect foarte placut. Daca la inceput aspectul nu era un punct forte al asfaltului, astazi te poti bucura de asfalt cu adevarat atractiv din punct de vedere estetic. Pigmentii de culoare ii pot oferi nuante foarte atractive si il pot face sa fie potrivit chiar si in cazul locurilor de joaca pentru copii;
  • Reparatiile sunt foarte simplu de executat. Daca vrei sa repari o zona asfaltata, acest lucru este simplu si ieftin;
  • Zonele de asfalt sunt usor de combinat cu alte zone de pavaj si cu alte materiale. Acest lucru ofera o uriasa flexibilitate.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Razvan Nemesu

Razvan Nemesu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul