Criteriul National

Unele impresii de prin Albion Partea a Doua

Unele impresii de prin Albion  Partea a Doua
noiembrie 24
14:55 2016

Se spune că atunci când ai prilejul să călătoreşti, te îmbogăţeşti şi afli destul de multe. Întru câtva, am elucidat misterul absenţei mele de pe această platformă media. De aceea, din acest considerent, mă simt dator să vă relatez anumite impresii „la cald”.

20161117_140236

Aşa cum vă promisesem în partea de debut, am să deschid această postare cu o scurtă caracterizare a sistemului de supraveghere londonez care funcţionează la cei mai ridicaţi parametrii posibili. În Londra , o metropolă superbă,uriaşă şi modernă, până şi sistemul de supraveghere se ridică la standarde şi e super-tehologizat. Londra poate fi ori visul cuiva de a trăi în una dintre cele mai spectaculoase metropole ale lumii, ori coşmarul cuiva care ştie că este urmărit în fiecare secundă…

spy_shop_1

O reţea instalată de camere de supraveghere pe străzile oraşului cât şi în locurile publice creşte sansele de a prinde un criminal şi poate genera o cantitate mare de dovezi. De asemenea, pentru multi cetăţeni poate reprezenta un sentiment de siguranţă, cu gândul că tocmai „băieţii răi” sunt monitorizaţi şi atent supravegheaţi. Totuşi,ca adept al protejării vieţii publice cât şi al confidenialităţii  trec cu greu peste ideea ca Big Brother ne monitorizează fiecare miscare în locurile publice.

Totuşi, programele soft de recunoastere a feţei şi alte tehnologii de ultimă generaţie fac din camerele de supraveghere un adevărat aliat al organelor legii. Interesându-mă de acest subiect, am aflat că în momentul de faţă aceste softuri pot detecta şi căuta automat după informaţii vitale, precum conturul  specific al oricărei persoane. De aici rezultă faptul că Sistemul stochează şi creează o bază de date uriaşă.

Întrucât în prima parte nu am oferit cititorilor date oficiale, îmi revine onoarea să le amintesc acum.

Aşa precum se ştie,Marea Britanie este un stat independent care are în alcătuire patru ţări: Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord. Marea Britanie face parte din Europa de Vest şi are drept capitală oraşul metropolă Londra.Numele complet al ţării este Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord. Marea Britanie este înconjurată de Oceanul Atlantic, Canalul Mânecii şi Marea Nordului.

Limba oficiala din Marea Britanie este engleza, deşi mai sunt limbi recunoscute regional, cum sunt galeza, irlandeza sau scoţiana. Sistemul politic este monarhia constitutionala, regina actuala fiind Elisabeta a II-a.

Marea BritanieSuprafata totala a Marii Britanii este de 244.820 kilometri patrati iar populatia este de 60,2 milioane locuitori.Moneda oficiala in Marea Britanie este lira sterlina.

Marea Britanie nu mai este membră a Uniunii Europene din 2016 dar face parte din NATO, şi totodată este membră cu drepturi depline în cadrul ONU, cât şi a altor organizaţii internaţionale.

Londra este capitala Marii Britanii şi a Angliei, cel mai mare oraş şi unul din cele mai puternice centre financiare din lume. Oraşul are o populatie de peste 7 milioane locuitori, plus câteva milioane din zona metropolitană.

Impresiile mele puternice legate de Londra mi-au demonstrat faptul că oraşul este unul aparte, cosmopolit, cu multe civilizaţii şi limbi diferite trăind în aceeaşi zonă. Aşa cum este firesc,Londra este unul dintre oraşele preferatele ale miliardarilor, cu foarte mulţi oameni bogaţi care trăiesc la Londra temporar sau permanent.

Locuitorii Londrei au acces la foarte multe instituţii culturale ( Royal Philarmonic Orchestra, London Philarmonic Orchestra, Royal Academic College, Royal Academic University of Music,Wigmore Hall, National Gallery, National Britain Museum, etc ) adăpostite în clădiri importante, istorice, foarte bine întreţinute ce reprezintă  o adevărată mândrie naţională a acestui popor.

De asemenea, multitudinea de  teatre, palate, muzee, săli de cinema, aeroporturi, orchestre simfonice, săli de concerte, galerii de artă şi carnavaluri conferă un aer deosebit acestei metropole vii.

Londra are foarte multe unităţi de învăţământ şi un total de 380,000 studenti. Universitatea din Londra avea la începutul anului universitar în curs un număr de 125,000 studenţi înscrişi din absolut toate colţurile lumii.

De asemenea, Londra  este formata din 20 colegii parţial autonome,iar University of London este recunoscută ca fiind cea mai mare universitate din Europa şi Marea Britanie, fiind cotată una dintre cele mai prestigioase dar şi costisitoare unităţi de învăţământ superior din lume.

Cu speranţa că aceste idei şi rânduri materializate nu v-au plictisit, îmi închei aici relatarea, nu înainte de a promite că voi reveni şi cu alte părţi ce vor creiona impresiile generale cât şi cele de călătorie din Regatul Unit, cu precădere cele din Londra.

Pe final, din cadrul concertelor PROMS am selectat un fragment semnificativ ce evocă atât trecutul glorios cât şi prezentul înfloritor al acestui Imperiu britanic. Audiţie plăcută.

Sursa foto : Arhiva personală,

Prezentare realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo