Criteriul National

Ungaria așteaptă despăgubiri de la Uniunea Europeană pentru gardurile pe care le-a ridicat la graniță

Ungaria așteaptă despăgubiri de la Uniunea Europeană pentru gardurile pe care le-a ridicat la graniță
septembrie 01
13:23 2017

Ungaria așteaptă despăgubiri de la Uniunea Europeană pentru gardurile pe care le-a construit la graniță. János Lázár, șeful de cabinet al premierului Viktor Orbán, a declarat că Ungaria va solicita UE să plătească 400 milioane de euro „pentru protejarea tuturor cetățenilor din Europa de valul de migranți ilegali”.

a

Premierul maghiar Viktor Orbán va cere Uniunii Europene să plătească 400 de milioane de euro pentru a ajuta Ungaria să plătească pentru toate cheltuielile sale legate de protecția frontierelor, aici fiind inclus  un gard nou construit la granița sa cu Serbia, a declarat joi șeful statului János Lázár.

Vorbind la o conferință de presă cu purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltán Kovács, Lázár a declarat că UE ar trebui să plătească 50% din costul total al protecției la frontieră ce se cifrează la suma  de 800 de milioane de euro, afirmând că „solidaritatea europeană ar trebui, de asemenea, demonstrată în practică”.Ungaria, prin vocea ministrului său a mai adăgat că e necesar pentru „a proteja toți cetățenii Europei de fluxul migranților ilegali”, avertizând că „standardele duble nu pot fi aplicate”.

Ungaria a început să construiască garduri de frontieră la granița sa cu Serbia, o țară care nu face parte din UE, în 2015 în timpul crizei migranților fără sprijinul UE. Un al doilea gard a fost terminat în luna aprilie a acestui an. De asemenea, tot din surse ale diplomației ungare există voci care au afirmat că tocmai Comisia Europeană nu „promovează utilizarea gardurilor” și „nu am reușit să punem în aplicare doar zidurile din Europa”, încă din anul 2015.

Demn de menționat este amănuntul conform căruia UE continuă proceduri multiple privind încălcarea dreptului comunitar împotriva Ungariei legate de Tratamentul migranților. Începând cu luna aprilie, țări precum Germania s-au apucat de tratamentul solicitanților de azil din Budapesta, oprindu-se de reinstalarea refugiaților până când Ungaria poate garanta că condițiile lor s-au îmbunătățit. Anul acesta, guvernul de la Budapesta a anunțat că va reține solicitanții de azil în „adăposturi” din apropierea graniței cu Serbia până la stabilirea statutului lor.

gard Ungaria

Sursa foto: Stirile ProTV

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo