Criteriul National

Ungaria așteaptă despăgubiri de la Uniunea Europeană pentru gardurile pe care le-a ridicat la graniță

Ungaria așteaptă despăgubiri de la Uniunea Europeană pentru gardurile pe care le-a ridicat la graniță
septembrie 01
13:23 2017

Ungaria așteaptă despăgubiri de la Uniunea Europeană pentru gardurile pe care le-a construit la graniță. János Lázár, șeful de cabinet al premierului Viktor Orbán, a declarat că Ungaria va solicita UE să plătească 400 milioane de euro „pentru protejarea tuturor cetățenilor din Europa de valul de migranți ilegali”.

a

Premierul maghiar Viktor Orbán va cere Uniunii Europene să plătească 400 de milioane de euro pentru a ajuta Ungaria să plătească pentru toate cheltuielile sale legate de protecția frontierelor, aici fiind inclus  un gard nou construit la granița sa cu Serbia, a declarat joi șeful statului János Lázár.

Vorbind la o conferință de presă cu purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltán Kovács, Lázár a declarat că UE ar trebui să plătească 50% din costul total al protecției la frontieră ce se cifrează la suma  de 800 de milioane de euro, afirmând că „solidaritatea europeană ar trebui, de asemenea, demonstrată în practică”.Ungaria, prin vocea ministrului său a mai adăgat că e necesar pentru „a proteja toți cetățenii Europei de fluxul migranților ilegali”, avertizând că „standardele duble nu pot fi aplicate”.

Ungaria a început să construiască garduri de frontieră la granița sa cu Serbia, o țară care nu face parte din UE, în 2015 în timpul crizei migranților fără sprijinul UE. Un al doilea gard a fost terminat în luna aprilie a acestui an. De asemenea, tot din surse ale diplomației ungare există voci care au afirmat că tocmai Comisia Europeană nu „promovează utilizarea gardurilor” și „nu am reușit să punem în aplicare doar zidurile din Europa”, încă din anul 2015.

Demn de menționat este amănuntul conform căruia UE continuă proceduri multiple privind încălcarea dreptului comunitar împotriva Ungariei legate de Tratamentul migranților. Începând cu luna aprilie, țări precum Germania s-au apucat de tratamentul solicitanților de azil din Budapesta, oprindu-se de reinstalarea refugiaților până când Ungaria poate garanta că condițiile lor s-au îmbunătățit. Anul acesta, guvernul de la Budapesta a anunțat că va reține solicitanții de azil în „adăposturi” din apropierea graniței cu Serbia până la stabilirea statutului lor.

gard Ungaria

Sursa foto: Stirile ProTV

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro