Criteriul National

“Unii din pensionari sunt sălbatici” declara Victor Maxim! Partea a Doua

“Unii din pensionari sunt sălbatici” declara Victor Maxim! Partea a Doua
aprilie 21
13:55 2016
Proverb-african
Motto „Dacă refuzi să te îndrepți când ești verde, nu te vei mai îndrepta când vei fi uscat.” 
                 Proverb african 

MV

Urmărind cu atenţie desfăşurarea evenimentelor, așa cum v-am prezentat în prima parte atunci când am făcut referire la declarațiile lipsite de noimă, respect și bună cuviință ale domnului Victor Maxim, cu voia dumneavoastră, în numele întregului Departament de voie bună Pamflet Criteriul, continuăm cu acest subiect!

Am remarcat acea pornire a moralistului priceput de a ofensa în mod voit pensionarii.Având în vedere că fiecare dintre noi avem sau am avut un bunic drag la care am ținut,declaraţia domnului Victor Maxim reprezintă o ofensă

Datorită gravităţii unei astfel de situații,ziarul nostru a decis să atragă atenția opiniei publice și în mod special celor responsabili și de bun simţ, care la fel ca și noi,considerăm afirmațiile domnului Victor Maxim de o iresponsabilitate ieșită din comun.

Cu toate acestea,atât timp cât a declarat în mod public faptul că își asumă răspunderea pentru ce a spus,înclinăm să credem că declarațiile făcute nu au fost lansate gratuit.

Acestea fiind spuse,vom continua într-o altă ordine de idei.În acest scop,începem să vă prezentăm următoarele.

Am ajuns să spunem și să scriem lucrurile negru pe alb, chiar dacă știm că adevărul doare. Cu voie, ne adresăm dumneavoastră, celor care ați urmărit scandalurile  din locaţia administrată de către Victor Maxim. Totodată, ca martori aflaţi în acel moment v-am prezentat poze de la faţa locului cu echipajul de Poliţie al Secţiei Trei în prim-planul acţiunii.

De aceea-toți cei care au un respect deosebit pentru cei de vârsta a treia și se află la pensie- dorim ca înainte să continuăm aceste subiect, să facem o paranteză. Și anume,ca în orice prezentare realizată sub formă de serial, de fiecare dată, când autorii sunt obligați să întrerupă o scenă pentru a lansa un avertisment, la revenire pentru a ajuta pe cititori să urmărească firul logic al conținutului, se reia neapărat subiectul!

 

 

    VM 3Ca atare cu acceptul dumneavoastră, vom pleca de la acea idee în care reiteram faptul că “am vorbit despre scandalurile din locația administrată de către Victor Maxim ” și de fiecare dată v-am adus dovezi concludente de la fața locului cu echipajul sosit de la Secția Trei de Poliție din Constanța, în prim- planul acțiunii…

Apoi întorcându-ne la etapa de anticipație pe care unii autori experimentați o fac înainte să puncteze un lucru pe care îl consideră important,ne vom opri la acea figură de stil la care am făcut referire. Cu această ocazie, folosind un alt mod de exprimare putem să vă spunem că de fiecare dată am prezentat lucrurile negru pe ” alb”, chiar dacă am știut că adevărul doare…Orice om de bun simț înțelege foarte bine această metaforă, cu toate acestea de aici rezultă o întrebare la care cititorii noștri cu siguranță se gândesc. Dacă tot a fost negru pe “alb”, de ce prezentăm cuvântul “alb” în ghilimele și o repetăm în mod intenționat de vro trei ori? Vorbea lui Garcea de la grupul umoristic Vacanța mare …”Există o explicație !“ Bun! Și…” Care este aceea ar zice Costel, bărbatul lui Leana ?”

Păi, hai să vă oferim și să auziți… explicația ! În mod normal, orice scriitor experimentat ar putea să întrerupă acest text imediat după această scenă, întrucât oferă ocazia ca cei care urmăresc acest conținut să fie curioși să afle ce legătură are conținutului din ghilimele cu modul în care trebuie rezolvat odată pentru totodeauna și în mod irevocabil aceste scandaluri ce se tot petrec în locația administrată de către Victor Maxim.

BB 2

Dintr-o clasică reclamă ascunsă, specific românească a răsărit un articol tendențios, neprietenos și destul de acid, ca acest interviu și relatare din Cuget Liber . De aceea, nu ar trebui să ne determine să ne urâm părinții, bunicii, rudele mai în vârstă. Dupa părerea noastră, unul dintre așa zișii formatori de opinie prezentați precum eroii orașului, precum valorile de prim rang ale acestei societăți ar trebui să cunoască și să învețe să se exprime cu o anumită decență!

O spunem și o afirmăm deoarece până în clipa de față,nu am citit nicio propunere constructivă care să ducă la vreo îmbunătățire a vieții acestui oraș venite din partea domnului Victor Maxim, excluzând aici campaniile Curățăm Constanța (Ograda) noastră, sau modalitatea de a face front comun, considerându-se din „adevărata societate civilă” ca cel care militează, plantează, strânge gunoaie cu ajutorul altora,mândrindu-se de acestea.

Este o realitate incontestabilă că populația Europei, a României dar și a Constanței este îmbătrânită. De asemenea săracia (de care este responsabilă clasa politică) provoacă monștrii…

VM 4

Generalizările și trimterile grotești arată decăderea morala a unora dintre semenii noștri ! Este poate prea mult, prea dur și totodată deosebit de trist! Nu trebuie să judecăm nicio secundă aspectul acesta ce se leagă inevitabil de faptul că cineva ar fi ajuns să se poată exprima și altcineva ar publica un articol ce afirmă că o categorie întreagă de oameni ar fi formată…” din sălbatici”! Nu este cazul nici acum și nici în prezent să ne mai mirăm că s-ar fi ajuns atât de jos și cineva din presă ar fi căutat impresiile și părerile unui domn atât de implicat,impecabil introdus ca „tânărul care pune degetul pe rană!” ( Ştire online publicată Luni, 02 Martie 2015, Cuget Liber Autor: Teodora MÎNDRU)

Totuși, noi cei de la Departamentul de voie bună Pamflet Criteriul ne întrebăm oarecum mirați cam cine este acest moralist priceput care își permite sa descrie în acești termeni o întreagă categorie și mai ales prin ce își arată domnia sa civilizația, manierele alese, școlile absolvite, dorința de afirmare etc?

maxim-victor

 

Poate că domnia sa a ajuns și chiar a căutat să iasă în față pentru a-și satisface propria sete de protagonism ,fără să-și dea seama prin…catalogarea, denigrarea părinților și bunicilor.

Din respect față de dumneavoastră, întrucât nici colegii noștri de la departamentul de voie bună Pamflet nu doresc să divagheze și să încalce vreo regulă, vom incheia acest articol cu promisiunea că vom reveni pentru a vă relata absolut tot ceea ce am promis în acest material dar și în cel anterior.

Până atunci, în numele ziarului și al întregului colectiv ne exprimăm regretul că a trebuit să abordăm un subiect în care un cetățean a spus că „unii dintre pensionarii din Constanța sunt sălbatici!”  Ca să mai îndulcim și totodată să mai descrețim frunțile, îi recomandăm împricinatului să ia în considerare învățătura acelui proverb african inclus în motto-„Dacă refuzi să te îndrepți când ești verde, nu te vei mai îndrepta când vei fi uscat.”

În numele tuturor celor care au lucrat și au redactat acest material,vă promitem că vom continua și vom urmări cu atenție desfășurarea ulterioară a evenimentelor!
Departamentul Pamflet Criteriul Național
Sursa foto : http://www.cugetliber.ro/, www.criteriul.rowww.youtube.com

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo