Criteriul National

Unirea – Trenul care uneste romanii din Moldova cu cei din Romania!…

octombrie 13
16:19 2015

download  download (1)

Trenul a revenit la Chișinău în aceeași zi la ora 21.17. Denumită simbolic „Unirea”, garnitura dispune de 260 de locuri, aer condiționat și conexiune wi-fi.Trenul „Unirea” a avut în jur de 10 pasageri în prima sa călătorie, restul fiind jurnaliști, invitați și reprezentanți ai Partidului Liberal. Printre primii călători s-au numărat liderul PL Mihai Ghimpu și primarul Dorin Chirtoacă, ministrul Transporturilor Iurie Chirinciuc, precum și directorul Căilor Ferate Iurie Topală. Potrivit celui din urmă, 127 de bilete au fost accesate pe site-ul întreprinderii, însă mult prea puține au fost procurate datorita preturilor ridicate pentru o calatorie, mai ieftin fiind cu clasicul microbus.

imagesTrenul „Unirea” s-a oprit în stația Socola din Iași, deoarece până aici ajunge calea ferată cu ecartament de tip sovietic. Până acum, această porţiune era o linie moartă, însă a fost reabilitată. Prin urmare, garnitura nu va mai staţiona ore în şir la Ungheni pentru schimbarea osiilor. Deși autoritățile au promis că durata călătoriei nu va depăși trei ore, prima călătorie a trenului a durat patru ore și jumătate. Întârzierea este cauzată de aceleași șine pe ecartament larg ce nu fuseseră folosite de mult timp, mecanicul fiind nevoit să meargă cu o viteză de 15-30 km/h. Din spusele călătorilor, procesul de control al pașapoartelor a durat aproximativ o oră și jumătate. Directorul general al CFM, Iurie Topală, a declarat că se poartă tratative ca să fie instituit un punct comun de trecere a frontierei, iar trenul să ajungă până la Gara Principală din Iași. Pentru aceasta, este nevoie să fie construite încă circa 6 km de ecartament larg pe teritoriul orașului.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo