Criteriul National

Unul dintre cei mai buni autori americani crede că lenea este o parte esențială a succesului

Unul dintre cei mai buni autori americani crede că lenea este o parte esențială a succesului
aprilie 03
13:29 2017

Michael LewisMotto ” Oamenii pierd anii încercând să nu piardă ore ”  Michael Lewis

 Credeți că vă considerați leneși? Dacă este așa, credeți că e un lucru bun?

 Este pur și simplu considerată a fi ” cheia succesului„.

Aceste lucruri sunt în conformitate cu afirmațiile lui Michael Lewis, autorul a câtorva cărți precum Moneyball, The Big Short și multe altele.

Lewis este recunoscut ca un speaker .A avut un rol determinant și principal la Summit-ul Insight din acest an 2017.După acest eveniment, a fost pus pe baza unei sondaj online de opinie comandat de compania Qualtrics.

Într-un interviu sincer cu CEO-ul Qualtrics Ryan Smith, Lewis a explicat de ce lenea nu pare a fi un lucru rău în mintea lui, și cum poate fi „ajutat” să reușească. „Am crescut în New Orleans, în locul în care nimeni nu a făcut nimic norabil“, a spus el. „Este un loc nesfârșit, fermecător și încântător, dar ideea că valoarea mea a fost conectată la lucruri pe care le-am făcut pentru lume, a fost o idee străină.“ De fapt, Lewis a reamintit că tatăl său l-a convins că a existat un principiu important al familiei Lewis care spune: „Fă cât mai puțin posibil, și fără să vrei, este mai bine să primești o ușoară mustrare decât să efectuezi o sarcină dificilă“

Acest lucru s-a dovedit a fi din start falsă.Totuși ideea că în mod constant, libertatea atât de prețioasă îi …preocupă și nu era neapărat un lucru bun pentru unii membri mai tineri ai familiei Lewis l-a determinat pe acest autor să o problematizeze.  Îmbrățișând lenea, i-a ajutat să aibe parte de succes, deoarece el se concentrează pe eforturile sale, numai în cazul în care într-adevăr contează, așa cum a explicat domnia sa.

Iată cum se poate crea un real avantaj:

Ești în regulă cu a nu face nimic.

Când a fost ultima dată când v-ați simțit confortabil fără a face nimic? Nu pentru o oră sau o zi, dar, în general, fără proiecte imediate la îndemână. Lewis a spus că nu are nicio problemă cu inactivitatea, dacă nimic nu merită să-i capteze atenția. Dacă el a crezut că a fi harnic este important atunci „aș fi intrat în panică la întrebarea«Ce lucrezi?» dacă nu am fost de lucru pe nimic „ Ai luat parte vreodată la un proiect pur și simplu, astfel încât să nu ar fi inactiv, doar pentru a păstra lucrurile? Cât de multe oportunități mai bune le-au fost dor de tine, pentru ca proiectul te-a făcut pe tine prea ocupat ca acestea să te urmeze? „

Fiind dispuși să devenim inactivi sau mai puțin activi înseamnă că vem fi disponibili atunci când ceva cu adevărat este demn de a face un efort mai bun. De asemenea, înseamnă că vem avea timp și spațiu pentru a merge în căutare, pentru acele proiecte care într-adevăr merită. Dacă suntem ocupați, ne va fi dor de ele.

Nu vă pierdeți timpul încercând să nu pierdem timpul.

Asta e ceva ce majoritatea dintre noi determină, de o manieră identică cu ceea ce e de acord domnul Lewis ca fiind o pierdere.„Oamenii irosesc ani din viața lor, dar nu sunt dispuși să irosească ore din viața lor, dacă vor confunda afacerea cu importanța lor. De aceea nu suntem capabili de a vedea ceea ce este cu adevărat important.“

Lewis este dispus să piardă timpul – sau o mulțime din el – dacă ceva ce pare că ar putea fi…. într-adevăr merită. El va petrece un an sau mai mult în jurul acestei valori , chiar înainte să știe sigur dacă acest lucru se va sfârși cu o carte ublicată.

De aceea,dacă a existat vreodată potențialul necesar legat de proiectele mari în propria dumneavoastră viață care nu au primit timp pentru a fi descoperite deoarece nu ați avut timp de pierdut? Poate data viitoare ceva va veni și vă „va remorca”  inima dumneavoastră. Și ar trebui să se găsească o cale de a pierde cât mai mult timp , atât cât este nevoie pentru a renunța definitiv la acel proiect.

Din acest punct, după opinia sa ” beți fi nuli în ceea ce este cu adevărat legat de acest joc al schimbării.”

„Lenea mea servește drept filtru“, este de părere uLewis. „Ceva trebuie să fie foarte bine, înainte de a mă voi decide să lucrez pentru el.“

Lewis a publicat șase cărți puternic ancorate în realitatea societății americane,care au fost cercetate în ultimii 10 ani.Reamintesc că, în timp ce, lucrează ca redactor contribuind la revista Vanity Fair, lenea cu siguranță nu l-a oprit de la producerea a unui nivel considerabil de muncă. Dar aceat aspect coroborat cu cantitatea de muncă,a contribuit la asigurarea principiului conform căruia ceea ce face domnia sa este cel mai bine, legat exclusiv de muncă.

Există chiar o întrebare motivațională alături de un test, menite să limpezească această interesantă și insolită situație. „Dacă o poveste pe care am ajuns s-o știu nu s-a spus, aș fi trist?“  Cu excepția cazului în care răspunsul este afirmativ, cu valoare de absolut, Lewis nu ia în considerație nimic.  Testul se rezumă la aceste coordonate și e formulat după tipicul întrebare-răspuns. Când a fost ultima dată când v-ați întrebat dacă v-ați simțit triști, dacă unele lucruri nu s-au făcut sau în cazul în care un posibil proiect nu s-a finalizat? Data viitoare când va apare o oportunitate, întrebați-vă atent înainte de a spune da.

Sursa foto Getty Images

Sursa documentare http://michaellewiswrites.com/index.html

Sinteză material realizat de către Prof.Daniel Mihai Prof. Dr.de Vioară la CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo