Criteriul National

UPDATE/Nici Consiliul Local Ploiesti nu va mai putea sa ii salveze partea „dorsala” directorului Politiei Locale Ploiesti/Se „sparge”

UPDATE/Nici Consiliul Local Ploiesti nu va mai putea sa ii salveze partea „dorsala” directorului Politiei Locale Ploiesti/Se „sparge”
martie 15
18:08 2022

„Banul public, ochiul Dracului!“ Mai ales la Politia Locala Ploiesti
UN NOU SCANDAL zguduie Politia Locala Ploiesti, o institutie care detine recordul in judetul Prahova la scandaluri si plangeri penale.
Startul a fost dat de GHEORGHE CARMEN DANIELA, inca din primul mandat, la conducerea Politiei Locale Ploiesti.
In prezent, aceasta este trmisa in judecata pentru fapte de serviciu / coruptie (prevazute de art. 54, lit. h din Legea nr. 199/1999) de DNA – S. T. Ploiesti la data de 04.12.2017, dosar nr. 8723/105/2017 al Tribunalului Prahova.
A continuat cu directorul Politiei Locale Ploiesti, Cristinel Toader, trimis in judecata pentru santaj si fapte de coruptie.
Urmatorul director al Politiei Locale Ploiesti, Adrian Vaida, are cateva plangeri penale pe numele sau.
Chiar ieri, 14.03.2022, organele de cercetare penala au efectuat audieri unde vizati de ancheta penala sunt printre altii Chifor Gheorghe, Mocanu Gabriela Izabela,etc (Vom prezenta plangerea in urmatorul articol).
Nici actualul director, Albu Catalin, nu a scapat de scandaluri si plangeri penale.
Alaturi de acesta sunt vizati de ancheta penala, conform unor surse judiciare, urmatorii: Teodorescu Florin, Ghorghe Bogdan, Sotir Marilena si Neagu Doina.
Va dezvaluiam in articolul de ieri ca, Poliția Locală Ploiești și-a propus, în acest an, un plan de investiții de peste 250.000 de lei. Pe lista viitoarelor achiziții figurează trei autoturisme, patru rampe auto, dar și 74 de licențe software.
Proiectul de buget pentru anul 2022 al Poliției Local Ploiești a fost aprobat, cu o singură modificare care a vizat și alte instituții aflate în subordinea Consiliului Local, respectiv diminuarea unor sume propuse inițial (diminuarea sumelor propuse la titlul „Cheltuieli de personal”, cu 180.000 de lei, dar și cu 120.000 lei, la capitolul „Bunuri, servicii”).
Astfel, la capitolul cheltuieli, suma prevăzută inițial, de peste 23,2 de milioane de lei, a fost diminuată cu 300.000 de lei.
„Băieții deștepți” din administratia locala si din conducerea Politiei Locale Ploiesti isi suflecasera manecile cu mult timp in urma si faceau joc de „glezne” in asteptarea achizitiilor.
Dar, ca sa se poata efectua achizitii dupa „sufletul” acestora era nevoie de o persoana de incredere la achizitii, persoana pe care nu o aveau.
Astfel, s-a luat una bucata de paznic de la Politia Locala Ploiesti (personal contractual), personaj de incredere, atat fata de fostul director Cristinel Toader, cat si de actualul director Albu Catalin.
Acest paznic a fost „indrumat” sa isi depuna demisia din personal contractual si sa se „inscrie” la concurs pentru ocuparea unui post de functionar public la achizitii din cadrul Politiei Locale Ploiesti, post vacant si nu prea.
Normal ca aceea bucata de paznic a luat „concursul” si peste noapte a devenit functionar public. Este de notorietate cum s-au castigat astfel de concursuri in aceasta institutie, presa locala abunda de astfel de subiecte, precum si institutiile de parchet de plangeri pe aceasta tema.
O decizie in prima instanta, ce este drept, a turnat PLUMB ÎN PICIOARELE celor care se „antrenau” pentru achizitiile pe gustul inimilor acestora.
Prin Hotarârea 2831/2021 16.11.2021 a Tribunalului Prahova s-a specificat urmatoarele:
„Admite în parte contestaţia. Obliga intimata la plata către contestator a actualizării cu indicele de inflatie si a dobânzii legale a sumelor achitate către acesta (reprezentând despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat pe întreagă perioadă de suspendare a contractului individual de muncă), de la data scadentei la data achitării acestora. Respinge în rest contestatia, ca neîntemeiată. Ia act că nu se solicita cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea căii de atac se va depune la Tribunalul Prahova. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei în data de 16.11.2021”.
Nu ne vom referi in acest articol ca datorita unui management defectuos al conducerii Politiei Locale Ploiesti si o necunoastere crasa a legilor a celor de la Oficiul Juridic al acestei institutii (se fac aproape 7 ani de cand tot precizam asta) bugetul local este prejudiciat si taxele noastre, ale prostilor din „Republica Ploiesti”, sunt cheltuite pe o groaza de despagubiri pentru decizii ilegale. Nu este momentan subiectul articolului. (Pandim la propiu ce se va stipula in raportul Curtii de Conturi si daca se va dispune recuperarea acestor prejudicii de la acesti incompetenti)!
Problema penala, caci este o problema penala in acest sens chiar depusa la o unitate de parchet, devine insuportabila pentru directorul Albu Catalin.
De ce?
Pai, aceea bucata de paznic loiala care a fost „indrumata” sa isi prezinte demisia din personal contractual si sa „castige” concursul la achizitii ca functionar public ocupa locul celui care a castigat in instanta, pe fond.
Putin probabil ca decizia sa fie schimbata la recurs, un recurs ce se poate termina pana in luna iunie.
Presiunea este foarte mare pe celebrul director Albu Catalin
In luna iunie, prin lege (hotararea definitiva in cazul sus precizat), Albu Catalin va fi obligat sa il angajeze pe contestator pe postul sau, adica pe postul ocupat in prezent de fosta bucata de paznic.
Fosta bucata de paznic nu mai poate sa se intoarca la vechiul loc de munca deoarece a fost „indrumat” sa isi inainteze demisia pentru a „castiga” concursul de functionar public la achizitii.
Solutia gasita de evazivul Albu Catalin in cooperare cu sefimea din administratia locala este sa fie introdusa o noua Organigrama a Politiei Locale Ploiesti si pe „sest” sa fie introdus suplimentarea cu un post la achizitii prin transformarea altui post.
Problema este mult mai presanta pentru directorul Albu Catalin si nu intelegeam de ce pana nu am reusit sa studiem dosarul.
Deci:
1. Hotarârea 2831/2021 a Tribunalului Prahova a fost emisa in data de 16.11.2021, o hotarare prin care reclamantul a castigat despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat pe întreagă perioadă de suspendare a contractului individual de muncă si reancadrarea pe postul de functionar public detinut anterior la achizitii din cadrul Politiei Locale Ploiesti.
In consecinta, „Băieții deștepți” din administratia locala si din conducerea Politiei Locale Ploiesti, care isi suflecasera manecile pentru achizitii, cunoasteau de la aceea data prevederile din Hotarârea 2831/2021 a Tribunalului Prahova.
2. La inceputul lunii ianuarie 2021, Politia Locala Ploiesti scoate la „concurs” trei posturi, pentru a nu batea la „ochisori, pe de o parte, iar pe de alta parte sa mai satisfaca din „obligatii”.
Astfel, se scoate la concurs doua posturi de consilier juridic si fara sa tina cont de hotararea instantei se scoate si postul de la achizitii, acest ultim post fiind ocupat de una bucata paznic (in fapt, pe numele sau de scena, Enita Alexandru, fost sef la serviciul administrativ, personal contractual, dar, noi o sa il numim in continuare una bucata de paznic, chiar daca este fiul unui sefulet de prin finantele publice locale – acum intelegem de ce era fidel lui Cristinel Toader si viceversa).
Nu ne vom referi in acest articol ca, in urma acestui „concurs” a fost angajata la Oficiul Juridic numita Dobrescu Valentina Irina, chiar sotia lui Dobrescu Catalin, consilier juridic in cadrul primariei Ploiesti. Rusinica…Chiar asa gretos si pe fata?

dobrescu_c_catalin

In fine, despre aceasta afacere cu sotii Dobrescu vom reveni, mai ales ca doamna Dobrescu Valentina Irina va fi numita sefa oficiului juridic dupa ce titulara acestui post, Mocanu Gabriela Izabela, va reveni din crestere copil si va fi demisa (cel putin asa s-a efectuat planul in culisele biroului oval din cadrul Primariei Municipiului Ploiesti).
3. La data de 26.01.2022 se afiseaza „rezultatele” la proba scrisa si la data de 28.01.2022, rezultatele la proba „interviu”, concursul fiind finalizat la data de 31.01.2022.


4. La doua saptamani de zile, mai exact la data de 15.02.2022, Proiectul de buget pentru anul 2022 al Poliției Local Ploiești a fost aprobat de Consiliul Local Ploiesti.
Totusi, de ce este asa mare disperare in randul „Băieților deștepți” din administratia locala si din conducerea Politiei Locale Ploiesti, care isi suflecasera manecile pentru achizitii daca iei au demarat pe repede inainte sa isi asigure oamenii la juridic si achizitii daca stiau de prevederile din Hotarârea 2831/2021 a Tribunalului Prahova?
Simplu, aceasta hotarare inca nu a fost motivata dar, hotararea poata fi emisa oricand si este EXECUTORIE de la data MOTIVARII, deci nu mai conteaza daca se face apel. Cand va fi motivata aceasta hotarare Albu Catalin are obligatia legala sa il angajeze pe contestator pe postul sau la achizitii, post ocupat acum de aceea bucata de paznic.
Prevedem un circ mai mare decat in regimurile de domnie ale fostilor directori, GHEORGHE CARMEN DANIELA, Cristinel Toader si Adrian Vaida.
Acest circ se va amplifica cand Albu Catalin il va elimina din noua Organigrama pregatita pe Anton Catalin din calitatea de Sef Serviciu Ordine Publica.
Reamintim ca, Anton Catalin este singurul profesionist din cadrul acestei institutii care coordoneaza 140 de politisti locali dar a picat pe „bec” la biroul oval din Primaria Ploiesti refuzand sa mai fie director al Politiei Locale Ploiesti datorita undelor jignitoare transmise din acest birou. Putem spune fara tagada ca, Anton Catalin este singurul director avut de Politia Locala Ploiesti care a scapat in mandatul sau scurt de scandaluri si de plangeri penale, deoarece este singurul din toti directorii sus mentionati care respecta legea si are respect fata de lege. Vom reveni.

UPDATE:

Ședința Consiliului Local Ploiesti pentru noua Organigrama a fost programata pentru săptămâna viitoare și se pregătește un VAL DE CONCEDIERI DIN RANDUL POLITISTILOR LOCALI DE LA ORDINE PUBLICA!

Starea de spirit este incendiara la Politia Locala Ploiesti si se zvoneste ca vor veni sefi cu avocatii in cadrul acestei sedinte.

(Cristina T.).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul