Criteriul National

UPS’/Timid dar, „pas cu pas”, incep sa fie confirmate dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova din serialul „Increngătura politică ascunsa a gunoaielor/Mafia Deseurilor din Prahova”/„Mai rea decât coronavirusul!”

UPS’/Timid dar, „pas cu pas”, incep sa fie confirmate dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova din serialul „Increngătura politică ascunsa a gunoaielor/Mafia Deseurilor din Prahova”/„Mai rea decât coronavirusul!”
martie 12
20:16 2020

Eu v-am spus de ceva timp ca Florin manifesta simptome de gandire haotica. Potrivit unul comunicat al Administratiei prezidentiale, citat de hotnews: ,,Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri”. Dupa cum spuneam: indiferenti, incompetenti, iresponsabili. Dar mutarea arata mai mult decat atat… Ce va spuneam in urma cu 4 zile se intreaba, retoric, analistul Radu Teodor Soviani?

Mie de gestionarea situației de sănătate publică în Europa mi-e teamă. Nu de China, nu de SUA. Nu mai spun de România…
Nu mi-e teamă de cum gestionează China și SUA criza de sănătate publică (și cea economică), spuneam în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu de duminică, 8 martie 2020) ci mi-e teamă de cum gestionează Europa această sumă de crize.
China a dat azi semnale puternice deja în privința eficienței măsurilor de carantinare (foarte puține cazuri noi, președintele s-a deplasat în Wuhan), iar SUA a arătat că are instrumente atât de politică monetară (puțin eficiente în cazul crizelor de sănătate publică) dar și de politică fiscală, prin intervenția Președintelui Trump de ieri privind facilități în privința impozitelor. Dar Europa și România?
FMI a dat dovadă de leadership prin facilitatea de 50 de miliarde de dolari pentru statele vulnerabile financiar și din punct de vedere al sistemului de sănătate publică.
Dar Banca Centrală Europeană? În așteptarea zilei de mâine, nu folosește niciun instrument pe care îl are la îndemână (nici măcar mesajele publice) – oricum având instrumente limitate pentru că, spre deosbire de FED, acționează prea târziu și prea puțin în privința politicii monetare. Iar decidenții de politici monetare și fiscale din România – vai steaua lor. Singurul mesaj dat de premierul desemnat a fost ,,avem buffer”. Adică, în condițiile în care se deterioreaza situația economică, noi am împrumutat deja bani… Cât o să ajungă Florine? Mesajul tău este contradictoriu cu politica ta anunțată și asumată prin buget de reducere a deficitului bugetar, despre care evident, ați mințit și ați făcut cheltuieli nenecesare la final de an, uriașe, băgând VOI economia în deficit excesiv (pe terenul deja bine pârjolit de Isărescu, Ponta, Cioloș, Grindeanu, Tudose, Teodorovici, Vâlcov, etc)
Puteți urmări aici, pe canalul meu de youtube – subscribe dacă vă place, întrucât în perioada următoare voi multiplica intervențiile video exclusive) o parte din intervenția mea de duminică de la Răzvan Dumitrescu:

Și Pun și aici postarea mea de pe facebook de astăzi, 10 martie 2020, pentru a rămâne:
Într-un articol din august 2009 (,,Suma tuturor fricilor”) îl citam pe Churchill: ,,Poți să iei cel mai galant marinar, cel mai curajos aviator sau cel mai neînfricat soldat, să îi pui la o masă împreună și ce vei obține? Suma tuturor fricilor lor”.
Și continuam analizând primele 6 luni ale anului 2009: ,,Care au fost fricile noastre legate de primele şase luni? Că economia va scădea mai brusc decât am putea previziona, că, din pricina anului electoral, parţial, şi a competenţei reduse, în principal, cheltuielile bugetare nu vor fi restructurate, că veniturile nu vor fi atât de mari pe cât le-am estimat, prin urmare, deficitul bugetar va creşte, iar statul îl va acoperi, împrumutându-se din ce în ce mai mult şi împuţinând bazinul de bani disponibil şi sectorului privat. Că, din pricina majorării cheltuielilor de natură salarială, statul va continua să taie din banii de investiţii”.
Bugetar/electoral suntem la fel ca în urmă cu 11 ani. Economia încetinește (peste încetinire se suprapune criza de sănătăte publică globală), suntem în deficit excesiv, decidenții fiscali s-au angajat în taie deficitul după ce l-au majorat nepermis în ultimele 2 luni ale acestui an (eu estimez că aproximativ un procent din cele 5% deficit real în 2019) a fost risipit, fiind un stimul fiscal nenecesar și limitând, cu știință și iresponsabilitate spațiul fiscal pentru 2020. Iohannis este carantinat și out of the picture la fel ca și Băsescu în 2009 (,,această criză nu ne va atinge”), iar BNR, complice la deteriorarea situației de până în 2008 și complice la deteriorarea situației finanțelor publice din 2015 până în 2020, nu are nici știința, și nici putința de a vedea criza nici de această dată.
Spuneam duminică la emisiunea lui Răzvan Dumitrescu că mie nu îmi e teamă nici de cum va gestiona China această criză de sănătate (și economică) și nici de SUA, dar că mi-e teamă de cum va gestiona Europa această situație. Evoluțiile de luni și marți îmi dau dreptate. Banca Centrală Europeană doarme la fel ca și Iohannis dar și ca decidenții din România, iar evoluția în Italia se confirmă a fi dramatică pentru economie. Isărescu tace în momente de criză, aruncând pe piață piramidon cu ,,depreciere de doi bani”, în esență pentru a își masca eșecul politicii sale monetare, pe care am definit-o și în urmă cu 6 luni:
Prea tarziu, prea putin, prea ca la țară. Asa arata politica monetara a lui Isarescu din perspectiva Băncii Centrale Europene. (Cerasela N.).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul