Criteriul National

Usi de exterior: Care e cea mai potrivita pentru tine

Usi de exterior: Care e cea mai potrivita pentru tine
mai 19
08:13 2017

Usa din fata da prima impresie a casei tale. Este o parte tranzitorie a fatadei care face o declaratie despre cine sunteti voi, ca familie, si despre ce se pot astepta oamenii atunci cand intra in casa ta. Sa nu mai vorbim ca usa de exterior are un impact asupra valorii casei tale. Si nu vorbim doar despre impresia generala; inlocuirea usii din fata cu un model eficient din punct de vedere energetic poate ridica valoarea totala a casei tale, si, mai mult, iti poate scadea cu pana la 10% facturile la energie.

Dar cum hotarasti care usa de exterior este potrivita pentru tine? O usa de intrare in casa – ca orice material exterior – trebuie sa fie suficient de rezistenta pentru a rezista timpului si intemperiilor. Dar ar trebui sa completeze si sa adauge si un plus estetic casei tale. Viziteaza kulttur.ro pentru o gama larga de usi de exerior.

 

Deoarece functionalitatea este scopul sau principal (si cel mai important), cel mai bun mod de a restrange alegerea usii de exterior a casei tale este sa privesti problema din punct de vedere material, practic. Cele cele mai obisnuite materiale din care se fac modele de usa exterioara astazi sunt lemnul si compozitul din fibra de sticla.

 

Usi de exterior din lemn
Lemnul este una dintre cele mai comune alegeri pentru o usa exterioara. In ciuda existentiei usilor de exterior din inlocuitori ieftini, nimic nu poate schimba decizia de a alege o usa de exterior din lemn pentru multi proprietari de case. Modelele moderne de usi din lemn sunt adesea „sandvisuri” din furnir din lemn lipit peste un miez de lemn. Aceasta tip de usa de lemn tinde sa reduca la minimum sansele de deformare si, de asemenea, are costuri mai reduse. Pentru acest tip de usi de lemn, cautati usi cu furnir de calitate, cu o grosime de cel putin 1/16 inch. Orice este prea subtire se poate deteriora foarte usor.

In timp ce usile din lemn natural sunt un produs de lux, dar si frumoase, ele au si unele inconveniente. Lemnul este sensibil la umezeala, iar umezeala in lemn poate provoca deformarea, craparea si schimbarea formei usii. Soarele este, de asemenea, un factor important in durata de viata  a unei usi de exterior din lemn. Daca usa ta de la intrare este protejata de aceste elemente, va fi mult mai durabila.

 

Atunci cand te hotarasti sa alegi usi de exterior prefabricate din lemn, cauta usi durabile cu finisaje foarte lucioase, deoarece acestea vor proteja cel mai bine lemnul. Daca te-ai hotarat sa aplici finisajul sau lacul pe cont propriu, asigura-te ca ai aplicat finisajul si pe marginea superioara, si pe marginea inferioara a usii pentru a preveni absorbtia umiditatii.

Datorita sensibilitatii sale la vreme, o usa din lemn masiv ar trebui sa fie examinata in fiecare an pentru a vedea daca are nevoie de orice refinisare. Semnele de uzura pe un finisaj includ uscaciunea sau umezeala la atingere sau chiar crapaturile. Pe finisaj apar  nuante de alb si dungi intunecate in partea inferioara a usii (care indica faptul ca umiditatea este absorbita in lemn).

Daca observi oricare dintre aceste semne pe usa din lemn, curat-o si refiniseaza-o.

Usile din lemn, de asemenea, tind sa fie cele mai scumpe dintre toate modelele de usi de exterior. Un sistem complet poate fi destul de costisitor. Asigura-te ca utilizezi balamale si alte componente hardware de la acelasi producator – sau chiar pe cele cumparate o data cu usa. Pentru ca exista sisteme care nu se potrivesc bine cu celelalte parti.

 

Usi compozite din fibra de sticla
Usile compozite din fibra de sticla sunt relativ accesibile, si sunt peferate cel mai adesea pentru durabilitatea lor si pentru faptul ca  aproape nu necesita intretinere. Aceste usi pot tine foarte mult timp, iar pentru multe modele se ofera garantii extinse de durabilitate.

Deoarece usile din compozit din fibra de sticla pot tine mai multi ani fara a avea nevoie de vopsea sau lacuire, acestea tind sa functioneze foarte bine in climat mai dur si umed. Acest material dureaza mai mult decat lemnul sau otelul, iar miezul din spuma ofera o izolatie mult mai buna decat lemnul.

Deoarece acest material rezista foarte mult, compozitul din fibra de sticla este o alegere naturala pentru o usa frontala expusa la variatii climaterice extreme.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo