Criteriul National

Usi de exterior: Care e cea mai potrivita pentru tine

Usi de exterior: Care e cea mai potrivita pentru tine
mai 19
08:13 2017

Usa din fata da prima impresie a casei tale. Este o parte tranzitorie a fatadei care face o declaratie despre cine sunteti voi, ca familie, si despre ce se pot astepta oamenii atunci cand intra in casa ta. Sa nu mai vorbim ca usa de exterior are un impact asupra valorii casei tale. Si nu vorbim doar despre impresia generala; inlocuirea usii din fata cu un model eficient din punct de vedere energetic poate ridica valoarea totala a casei tale, si, mai mult, iti poate scadea cu pana la 10% facturile la energie.

Dar cum hotarasti care usa de exterior este potrivita pentru tine? O usa de intrare in casa – ca orice material exterior – trebuie sa fie suficient de rezistenta pentru a rezista timpului si intemperiilor. Dar ar trebui sa completeze si sa adauge si un plus estetic casei tale. Viziteaza kulttur.ro pentru o gama larga de usi de exerior.

 

Deoarece functionalitatea este scopul sau principal (si cel mai important), cel mai bun mod de a restrange alegerea usii de exterior a casei tale este sa privesti problema din punct de vedere material, practic. Cele cele mai obisnuite materiale din care se fac modele de usa exterioara astazi sunt lemnul si compozitul din fibra de sticla.

 

Usi de exterior din lemn
Lemnul este una dintre cele mai comune alegeri pentru o usa exterioara. In ciuda existentiei usilor de exterior din inlocuitori ieftini, nimic nu poate schimba decizia de a alege o usa de exterior din lemn pentru multi proprietari de case. Modelele moderne de usi din lemn sunt adesea „sandvisuri” din furnir din lemn lipit peste un miez de lemn. Aceasta tip de usa de lemn tinde sa reduca la minimum sansele de deformare si, de asemenea, are costuri mai reduse. Pentru acest tip de usi de lemn, cautati usi cu furnir de calitate, cu o grosime de cel putin 1/16 inch. Orice este prea subtire se poate deteriora foarte usor.

In timp ce usile din lemn natural sunt un produs de lux, dar si frumoase, ele au si unele inconveniente. Lemnul este sensibil la umezeala, iar umezeala in lemn poate provoca deformarea, craparea si schimbarea formei usii. Soarele este, de asemenea, un factor important in durata de viata  a unei usi de exterior din lemn. Daca usa ta de la intrare este protejata de aceste elemente, va fi mult mai durabila.

 

Atunci cand te hotarasti sa alegi usi de exterior prefabricate din lemn, cauta usi durabile cu finisaje foarte lucioase, deoarece acestea vor proteja cel mai bine lemnul. Daca te-ai hotarat sa aplici finisajul sau lacul pe cont propriu, asigura-te ca ai aplicat finisajul si pe marginea superioara, si pe marginea inferioara a usii pentru a preveni absorbtia umiditatii.

Datorita sensibilitatii sale la vreme, o usa din lemn masiv ar trebui sa fie examinata in fiecare an pentru a vedea daca are nevoie de orice refinisare. Semnele de uzura pe un finisaj includ uscaciunea sau umezeala la atingere sau chiar crapaturile. Pe finisaj apar  nuante de alb si dungi intunecate in partea inferioara a usii (care indica faptul ca umiditatea este absorbita in lemn).

Daca observi oricare dintre aceste semne pe usa din lemn, curat-o si refiniseaza-o.

Usile din lemn, de asemenea, tind sa fie cele mai scumpe dintre toate modelele de usi de exterior. Un sistem complet poate fi destul de costisitor. Asigura-te ca utilizezi balamale si alte componente hardware de la acelasi producator – sau chiar pe cele cumparate o data cu usa. Pentru ca exista sisteme care nu se potrivesc bine cu celelalte parti.

 

Usi compozite din fibra de sticla
Usile compozite din fibra de sticla sunt relativ accesibile, si sunt peferate cel mai adesea pentru durabilitatea lor si pentru faptul ca  aproape nu necesita intretinere. Aceste usi pot tine foarte mult timp, iar pentru multe modele se ofera garantii extinse de durabilitate.

Deoarece usile din compozit din fibra de sticla pot tine mai multi ani fara a avea nevoie de vopsea sau lacuire, acestea tind sa functioneze foarte bine in climat mai dur si umed. Acest material dureaza mai mult decat lemnul sau otelul, iar miezul din spuma ofera o izolatie mult mai buna decat lemnul.

Deoarece acest material rezista foarte mult, compozitul din fibra de sticla este o alegere naturala pentru o usa frontala expusa la variatii climaterice extreme.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo