Criteriul National

„Uşor cu pianul pe scări!”

„Uşor cu pianul pe scări!”
martie 06
12:57 2020

received_191493372112564

Alegeri… Campanie electorală…
Nimic nou sub soare. Baloane de săpun pentru orbi şi surzi care pleacă urechea la tot ce se aude şi se vede şi nu încearcă să vadă şi dincolo. Nu aud, nu văd decât ceea ce le convine, iar cei care transmit mesajul tocmai asta doresc şi asta şi fac. Transmit ceea ce place. Minciuna poleită e la loc de cinste, pe când adevărul umblă, precum ştim, cu capul spart. În ţara orbilor şi surzilor nu trebuie să vezi, nici să auzi, ci să fii asemenea lor. Orb, surd, dar mai ales un mare, desăvârşit mincinos, căci nicăieri, se pare, în lumea asta mare nu este mai îndrăgită sintagma « Minte-mă frumos ! » decât în această ţară a tuturora şi a nimănui.
De bună seamă, mesajul subliminal e străin aceastei lumi înguste, suficiente sieşi. Si chiar nu se doreşte decriptarea lui. Nu… Ţugulanul trebuie să audă ceea ce doreşte : alimentare cu gaz, cu apă, spital, creşă, grădiniţă, şcoală etc. Asta în campanie, desigur.
Că asemenea promisiuni nu au acoperire şi e clar ca lumina zilei că n-au, asta e altă căciulă. « Catindatul » ştie că se poate fofila uşor în cazul în care, ales fiind, nu va face nimic din ce-a promis. Doar e « catindat » de meserie, ce dracu!… De la Caragiale-ncoace tot sare dintr-un partid în altul, şi tocmai acuma să rămână fără « coledgi » (sic! )? Nu se face. Şi apoi, ştie din experienţă că mai mult decât un perdaf de la vreun prăpădit de ziarist nu va primi. Dar să fim serioşi! ‘Mnealui are pielea tăbăcită, de acum fiind imun la săpuneală, ba chiar ştie că nu va avea decât de câştigat în sondaje. Aţi constatat, desigur, şi ‘mneavoastră că uneori şi publicitatea negativă are partea ei bună, ca să zic aşa.
Şi apoi, de cele mai multe ori alegătorul nu înţelege mecanismele noii societăţi, o societate aflată într-o continuă tranziţie de la revoluţie încoace şi chiar nu-şi bate capul să le înţeleagă. Aşadar, ascultă, tace, dar nu îşi face prea multe iluzii, mai ales că de cele mai multe ori este pus în situaţia de a alege «catindatul » partidului X numai şi numai pentru a nu fi al celui Z, aflat anterior la putere. Cu alte cuvinte, votul de încredere acordat unuia nu este altceva decât un vot de blam dat celuilalt.
Să nu ne surprindă deci faptul că, în fond, electorul se lasă cumpărat de cel care dă mai mult în campanie la propriu. De-a lungul timpului, s-a dumirit, desigur, că promisiunile bombastice n-au acoperire reală şi nu se materializează, aşa că votează cu cine dă mai mult aici şi acum. Şi tocmai pe acest lucru mizează şi « catindaţii » ce jinduiesc la un fotoliu cald în parlament sau la primărie, aşa că acţionează în consecinţă. La o adică, nici postul primar sau de consilier nu e de colea! În orice domeniu, trebuie să începi de undeva. Au ambiţii mari, se înţelege, dar sunt totuşi conştienţi că totul se clădeşte încetul cu încetul. Geaba-ncepi cu-acoperiş, dacă nu torni temelie, nu?! Poţi avea neplăcuta surpriză să ţi se dărâme-n cap mândreţe de clădire, când îţi e lumea mai dragă.
Concluzia? «Uşor cu pianul pe scări»!

Sursa foto: https:// google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul