Criteriul National

USR: Lia Olguţa Vasilescu trebuie să plătească factura pentru Legea salarizării cu demisia

 Breaking News
USR: Lia Olguţa Vasilescu trebuie să plătească factura pentru Legea salarizării cu demisia
februarie 06
22:37 2018

USR cere demisia ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, pentru inechităţile produse de Legea salarizării, susţinând că aceasta a refuzat să-şi asume acest proiect şi a pasat responsabilitatea Parlamentului, potrivit unui comunicat de presă

USR: Lia Olguţa Vasilescu trebuie să plătească factura pentru Legea salarizării cu demisia

„Luna februarie a adus factura pentru Legea salarizării, o lege a cărei autoare de facto este Lia Olguţa Vasilescu. Legea a fost însă adoptată fără calcule şi analize fundamentate, deoarece Ministerul Muncii nu ştie nici câţi angajaţi sunt în sectorul bugetar şi nici ce salarii au. În aceste condiţiile, inechităţile pe care le semnalează în aceste zile sindicatele şi patronatele nu sunt deloc suprinzătoare”, a declarat preşedintele USR Dan Barna, se arată în documentul citat.

Uniunea precizează că Lia Olguţa Vasilescu a refuzat să organizeze o dezbatere reală pe acest proiect care necesita un acord între sindicate şi patronate, precum şi între toate partidele parlamentare.

„De altfel, ministrul Muncii nu şi-a asumat această lege şi a pasat responsabilitatea Parlamentului, unde proiectul a fost dezbătut în procedură de urgenţă. Este inacceptabil că ministrul Muncii susţine astăzi că reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor nu s-au plans până în prezent de prevederile discriminatorii din Legea salarizării şi nu au semnalat că vor scădea salariile pentru anumite categorii de bugetari, cum ar fi grefierii sau angajaţii IT din sistemul judiciar. În loc să se aşeze în sfârşit la masa dezbaterilor şi a negocierilor, doamna Lia Olguţa Vasilescu a început un război al declaraţiilor cu sindicatele şi patronatele care va avea consecinţe asupra întregii pieţe a muncii”, arată formaţiunea.

USR apreciază că problemele cauzate de Legea salarizării au fost agravate de OUG 79, care include şi mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat şi că majoritatea PSD-ALDE trebuie să răspundă pentru acest haos.

În acest sens, parlamentarii Uniunii vor propune amendamente la OUG 79, pentru a corecta măsurile adoptate de PSD-ALDE.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro