Criteriul National

UTIL! Viitorul proiect marca Tudorel Chesoi poate simplifica procedura debranșării de la RADET!

UTIL! Viitorul proiect marca Tudorel Chesoi poate simplifica procedura debranșării de la RADET!
martie 27
09:07 2016

În ultimele nouă luni, foarte mulți constănțeni au dorit să se debranșeze de la rețeaua de distribuție termică a RADET. Motivele sunt multiple,totul pornind de la prețurile pretinse pentru consumul de căldură ce sunt mari și terminând cu serviciile oferite de care beneficiază,ce nu se ridică la standardele dorite.

radetcentralagf6-1312822360

Pentru justețea și înțelegerea fenomenului, aș dori să vă aduc aminte de faptul că într-o ședință de consiliu local din luna noiembrie 2015, interimarul cu atribuții de primar-Decebal Făgădău, a reușit cumva să impună consilierilor locali scăderea prețului Gcal de la 383,2 lei la 250 lei.

Măsura a fost una de a tempera elanul constănţenilor de a părăsi acest serviciu public.Dar,nici această formă cu tentă socială nu a dat rezultate!

În aceste condiţii,pe piața românească a serviciilor,există posibilitatea racordării la rețeaua de gaze naturale. De aceea,populația Constanței a ales și continuă să „migreze” către această soluție pentru a avea căldură în case și a plăti mult mai puțini bani.

Și cum aleșii locali nu stau chiar nepăsători,acum două zile,unul dintre consilierii locali-domnul Tudorel Chesoi a explicat în cadrul unei conferințe de presă că intenționeză să emită mai multe proiecte de hotărâre, printre care unul care se referă la situația constănțenilor care apelează la RADET pentru deconectarea de la rețeaua de încălzire.

Domnia sa și-a motivat proiectul prin argumente logice și fondate pornind de la documentația solicitată de RADET celor care doresc să se debranșeze ce este voluminoasă (25 pagini) și trebuie diminuată,continuând cu restricțiile temporale impuse solicitanților de către RADET în vederea depunerii cererilor de debranșare și a obținerilor avizelor necesare și luând act de faptul că la solicitările cetățenilor pentru a fi branșati la rețeaua de distribuție a energiei termice RADET, taxa pentru branșare nu ar trebui să existe!

chesoi

Mai mult decât atât,inițierea spre dezbatere și aprobare a Proiectului de hotărâre privind reducerea taxei de debranșare/deconectare de la rețeaua de furnizare a energiei termice a RADET Constanța și eliminarea taxei pentru obținerea avizului în acest sens pare a fi un proiect social.Cu toate acestea,proiectul este venit într-o perioadă pre-electorală ce lasă loc interpretărilor.

Inițiativa domnului Tudorel Chesoi este una lăudabilă,dar rămâne de văzut dacă va fi votată de către consilierii locali.Din punctul nostru de vedere,acest lucru va aduce foarte mari deservicii RADET-ului, dar va fi foarte util constănțenilor.

Nedumerit fiind de facilitatea și gratuitatea venită aproape din senin, am consultat cu mare atenție documentul și am observat că există totuși o taxă pentru emiterea procesului verbal de debranșare/deconectare care se realizează după achitarea de către solicitant a taxei de 50.00 ron justificând costurile de deplasare a angajaților, precum și realizarea lucrărilor. Așadar numai avizul pentru deconectare sau debranșare se va emite gratuit!

Tudorel Chesoi a mai precizat că ”cererile pentru obținerea avizului în vederea deconectării/debranșării pot fi depuse în orice perioadă a anului, în cel mult 30 de zile de la data depunerii cererii.”

Bineînțeles că voi urmări cu atenție acest subiect deoarece dacă o astfel de hotărâre va fi votată înainte de alegerile locale,cu siguranță îi va aduce o notorietate dar şi capital substanțial din punct de vedere politic consilierului Chesoi.

 

Sursa foto : http://radioconstanta.ro,http://observator.ro

 

Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo