Criteriul National

Utilaje agricole – Semanatoare plante prasitoare

Utilaje agricole – Semanatoare plante prasitoare
martie 19
20:58 2022

Utilajul agricol de semanat este principalul asistent al fermierilor in agricultura. Joaca un rol important in semanatul, recoltarea, cultivarea pamantului si fertilizarea culturilor. Astazi, astfel de utilaje agricole sunt reprezentate de un numar mare de modele concepute pentru a efectua lucrari agricole complexe. Scopul principal al dezvoltarii de semanatoare plante prasitoare este cresterea cantitatii recoltei si a calitatii acesteia. Un utilaj agricol selectat corespunzator iti permite sa minimizezi riscurile de esec a culturii, in functie de factorul uman.

Tipuri de echipamente tehnice

Din varietatea de modele, poti distinge principalele tipuri de semanatoare plante prasitoare, destinate muncii agricole.

Semanatoare de cereale. Se foloseste la semanat leguminoase, culturi de grau si asa mai departe. De asemenea, unitatile de semanat au capacitatea de a distribui uniform ingrasamintele pe sol.

Dispozitiv de rand – seamana culturi precum floarea soarelui, soia, porumb uniform si dozat in pamant. Unul dintre avantajele acestui tip de utilaj agricol este structura sa – sectionala. Datorita acestui lucru, este posibil sa rearanjezi randurile si sa efectuezi schimbarea distantei dintre randuri fara a pierde mult timp. Mecanismul de insamantare este capabil sa copieze cu precizie relieful de suprafata, iar acest lucru iti va permite sa semeni semintele la aceeasi adancime.

Semanatoarea de legume este un ajutor excelent pentru insamantarea precisa si chiar plasarea semintelor din diferite culturi. Utilajul, cu ajutorul tehnologiilor speciale, isi indeplineste cu atentie sarcina fara a deteriora invelisul semintelor.

O semanatoare plante prasitoare este achizitionata in functie de nevoile fermierului, precum si de caracteristicile culturilor cu care se desfasoara activitatea principala.

Cum functioneaza o semanatoare plante prasitoare?

Echipamentul de semanat este format din mai multe elemente: corp ranforsat, cadru care poate rezista la sarcini grele asupra caroseriei, buncar, role, brazdare. Procesul de insamantare a boabelor incepe din momentul in care, datorita lucrului mecanismelor interne si a miscarilor brute, semintele sunt asezate in pamant. Markerii speciali ajuta la marcarea corecta a teritoriului si la stabilirea limitelor dintre randuri. Toate procesele de semanat, de regula, sunt reglementate de om.

Daca utilajul de semanat este necesar pentru recoltarea reziduurilor de cultura, atunci functionarea acestuia este usor diferita. Lamele care functioneaza in astfel de mecanisme, se rotesc constant in jurul axei lor, zdrobind resturile de plante si culturi. 

Dupa curatare, dispozitivul niveleaza stratul de pamant din spatele lui, lasand o suprafata plana. Atunci cand alegi echipament pentru lucrari ulterioare cu cereale, ar trebui sa acorzi atentie usurintei in utilizare, pretului consumabilelor si posibilitatii de intretinere. Piesele de schimb pentru majoritatea masinilor sunt acum disponibile in magazinele online, de unde pot fi achizitionate imediat.

Toate modelele de semanatoare plante prasitoare  vor fi utile pentru indeplinirea diferitelor sarcini in sectorul agricol, precum viteza de prelucrare a solului care creste; imbunatatirea calitatii semanatului; simplificarea intretinerii terenului; culturile sunt mai uniforme. Mentinerea ordinii pe teren este mult mai usoara cu semanatoare plante prasitoare moderne. Utilajele de semanat permit nu numai accelerarea ritmului de lucru, ci si imbunatatirea calitatii acestora si utilizarea mai eficienta a resurselor de teren. 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul