Criteriul National

Utile: 14 semne care îți spun că ai lipsă de fier. Când mergi la medic; Fluctuatiile menstruatiei: Ce modificari apar in ciclul menstrual la 20, 30 si 40 de ani – Utile

Utile: 14 semne care îți spun că ai lipsă de fier. Când mergi la medic; Fluctuatiile menstruatiei: Ce modificari apar in ciclul menstrual la 20, 30 si 40 de ani – Utile
octombrie 23
02:52 2019
14 semne care îți spun că ai lipsă de fier. Când mergi la medic. În ceea ce privește cauzele lipsei de fier, iată care sunt cele mai comune: o dietă săracă în fier, care nu îndeplinește cerințele organismului; boli intestinale inflamatorii; nevoia mai mare de fier a organismului (în timpul sarcinii sau în perioadele în care pierzi mult sânge). Oricare ar fi cauza sa, deficienţa de fier nu trebuie ignorată, deoarece poate duce la afecțiuni mult mai grave. Trage ușor de pleoape inferioară: dacă interiorul său este de culoare roz sau gălbuie, nu roșu intens, atunci înseamnă că este foarte posibil să suferi de lipsă de fier, potrivit Diva Hair.

Fluctuațiile menstruației: Ce modificări apar în ciclul menstrual la 20, 30 și 40 de ani. Ei, bine, până în 20 de ani, femeile nu ovuleaza regulat. De aceea, până la această vârstă, ciclurile menstruale pot fi inegale și uneori chiar haotice. În schimb, odată ce ai atins 20 de ani, vei începe fii mai echilibrată, iar menstruația va deveni mai predictibilă și mai stabilă. Odată cu reglarea ciclului, pot apărea și simptome precum crampele, senzația de greață, sindromul premenstrual și durerile lombare. Cu toate acestea, este și vârstă la care multe femei încep să folosească metode contraceptive hormonale, care reglează menstruația și pot diminua durerile lunare, conform Andreearaicu.ro

Sunt Iulia Albu și îți spun care sunt greșelile elementare pe care să nu le faci când ești invitată la o nuntă. Nu purta niciodată o rochie albă la nuntă, decât dacă urăști visceral mireasa. Nu vei face altceva decât să îi creezi probleme de anxietate și discuții inutile cu absolut toți invitații. Nu dorești să te transformi în oaia neagră îmbrăcată în alb a petrecerii. Toleranță la expunere: 30%. Cam atât este ceea ce tu trebuie să arăți. În altă ordine de idei, limitează-te doar la un decolteu adânc sau la o rochie scurtă, niciodată nu le alege pe amândouă, a spus Iulia Albu pentru perfecte.ro

O ”genă scurtă” a somnului împiedică pierderile de memorie asociate lipsei somnului. Cercetătorii de la Universitatea California, Statele Unite, au descoperit în cadrul unor studii anterioare două gene care le permit purtătorilor să doarmă doar 5-6 ore şi să nu experimenteze senzaţia de oboseală pe care nepurtătorii genei le-ar exeperimenta în aceleaşi condiţii. Într-un studiu recent, cercetătorii au identificat o a treia genă, asociată primelor două, care previne problemele de memorie în cazul somnului insuficient, potrivit descoperă.ro

Durerea de burtă poate semnala probleme grave de sănătate: reflux gastroesofagian sau cancer. Bolile digestive nu trebuie neglijate. Cel mai important aspect în bolile digestive o are stilul de viață. Trebuie să mâncăm puțin, de mai multe ori pe zi. Este foarte important să nu avem mese voluminoase, ne avertizează medicul gastroenterolog Elena Ciupercă.Persoanele supraponderale sunt primele care suferă de reflux gastroesofagian, principiul fiind simplu: crește presiunea în abdomen și duce la refularea conținutului stomacului, notează Doctorul Zilei.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei