După ce în luna aprilie a avut loc prima extragere a loteriei bonurilor fiscale, Ministerul Finanțelor Publice a anunțat că în luna mai nu va avea loc o extragere, aşa cum se aşteptam, însă în luna iunie se va realiza o extragere pentru lunile aprilie și mai. Ministerul Finanțelor Publice nu a fixat încă data extragerii, însă faptul că în luna iunie se va realiza a doua extragere a loteriei bonurilor fiscale a fost confirmat.

Pe 13 aprilie a avut loc prima extragere, urmând ca până pe data de 13 mai toți cei care dețin bonuri fiscale cu valoarea cuprinsă între 6,00 lei și 6,99 lei și cu data de 7 februarie, să se prezinte la sediul ANAF din localitatea de domiciliu. Astfel, timp de o luna, peste 15.000 de persoane din întreaga țara s-au prezent la sediile ANAF pentru a declara bonurile câștigatoare. Datorită numarului destul de mare de câștigători, valoarea estimativă a premiului care îi va reveni fiecărui câștigător este de aproximativ 60 de lei.

Pentru a intra în cursa câștigării premiului de 1.000.000 lei oferit de Ministerul Finanțelor Publice, tot ce trebuie să faceți este să păstrați toate bonurile fiscale pe care le primiți în momentul în care achiziționați anumite produse din centrele comerciale şi magazine.

Ceea ce Ministerul Finanțelor Publice urmărește prin realizarea acestei loterii a bonurilor fiscale este încetarea evaziunii fiscale, deoarece foarte multe magazine nu dau bonuri fiscale cumpărătorilor, acest lucru fiind o ilegalitate.

Ministerul Finanțelor Publice a anunțat că extragerile loteriei bonurilor fiscale se vor realiza în fiecare luna pentru luna precedentă începând din luna iulie, excepție făcându-se în luna iunie, când se va realiza o extragere pentru lunile aprilie și mai. În această perioadă, trebuie să păstrați toate bonurile fiscale pe care le primiți în urma achiziționării de produse. Dacă valoarea bonului extrasă de loterie, împreună cu data calendaristică extrasă de loterie coincid cu  bonul pe care îl dețineți, atunci trebuie să va prezentați cu acesta la sediul ANAF pentru a fi declarat câștigător.