Criteriul National

Utile: Care sunt cele mai bune surse de proteine și de ce cantitate ai avea nevoie zilnic ca sa slăbești; În Marea Britanie se deschide prima clinică pentru tinerii dependenţi de jocurile pe calculator – Utile

Utile: Care sunt cele mai bune surse de proteine și de ce cantitate ai avea nevoie zilnic ca sa slăbești; În Marea Britanie se deschide prima clinică pentru tinerii dependenţi de jocurile pe calculator – Utile
octombrie 10
04:44 2019
Siropul de cătină, remediul natural care te apără de boli în sezonul rece. Cum îl prepari acasă. Se spune despre cătină că este medicamentul perfect pe timp de toamnă pentru a fi sigur că nu vei avea probleme cu răceala sau gripa toată iarna. Proprietăţile acestui aliment sunt numeroase, dar cel mai mult se remarcă prin cantitatea ridicată de vitamina C pe care o are, atât de necesară organismului în sezonul rece. Combinată cu mierea, cătina devine un remediu natural pentru foarte multe afecţiuni: anemie, astenie, gripă, viroze respiratorii, sensibilitate la răceli şi infecţii, ulcer, diaree şi nu numai. Prepară sirop de cătină şi consumă-l cel puţin două luni, în fiecare zi. Va face miracole pentru imunitatea organismului tău, scrie Click.ro.
Care sunt cele mai bune surse de proteine și de ce cantitate ai avea nevoie zilnic ca sa slăbești. Aproape toate proteinele din sursa animală, precum iaurt, brânză, carne, peste, oua conțin cei noua amino acizi esențiali. Prin urmare, sunt considerate surse de proteine de calitate superioară. Cele mai multe surse de proteine de origine vegetală nu conțin proporții adecvate de aminoacizi esențiali, ceea ce le face incomplete și sunt considerate proteine de calitate inferioară. Însă există și excepții. „Proteina de origine vegetală de cea mai bună calitate este soia”, spune medicul. „Conține profilul de aminoacizi cel mai apropiat de ceea ce găsim în lactate, carne sau ouă”, spune specialistul pentru Doctorul Zilei.
La ce va ajuta Collapse OS, sistemul de operare creat pentru apocalipsă. Sistemul de operare este unul open source și se numește Collapse OS. A fost dezvoltat de Virgil Dupras, software developer. În esență, acesta este o colecție de programe, instrumente și documentație care poate permite „asamblarea” unui sistem de operare. La final, acesta va putea rula pe dispozitive primare și improvizate. De asemenea, va putea efectua o serie de operațiuni, printre carea și editarea de fișiere text sau auto-replicarea. Dezvoltatorul crede că, până în 2030, omenirea nu va mai putea produse electronice. Astfel, componentele acestora nu vor mai putea fi fabricate, însă miliarde de astfel de elemente vor exista peste tot prin lume. Astfel, Collapse OS ar fi sistemul de care oamenii ar avea nevoie pentru a-și reconfigura dispozitivele, potrivit Playtech.
Nouă din zece orăşeni suferă de oboseală. Cine sunt campionii. 92% din românii care trăiesc la oraş se plâng de oboseală, dar doar 39% au apelat la medic pentru rezolvarea acestei probleme, potrivit „Barometrului oboselii“. La ce soluţii se apelează. Suntem din ce în ce mai obosiţi, cel puţin în sondaje. Potrivit studiului „Barometru oboselii“, arată că 92% din românii din mediul urban se plâng de oboseală şi doar 39% au apelat la medic pentru această problemă. Cât despre soluţii pentru oboseală, românii recurg la mai multă odihnă – 64% – şi vitamine/suplimente alimentare – 45%. Oboseala creşte de la an la an: mai mult de jumătate dintre cei intervievaţi au spus că se simt cel puţin la fel sau mult mai obosiţi decât anul precedent – 64%, categoriile profesionale care resimt cel mai mult această diferenţă fiind patronii/ managerii, angajaţii cu studii superioare şi studenţii/elevii, scrie Adevărul.
În Marea Britanie se deschide prima clinică pentru tinerii dependenţi de jocurile pe calculator. Prima clinică din Marea Britanie ce va trata copiii şi tinerii dependenţi de jocuri video, precum Fortnite, Candy Crush şi Call of Duty, va fi deschisă în luna noiembrie de Serviciul Naţional de Sănătate (NHS). Personalul medical îi va ajuta pe cei cu vârste cuprinse între 13 şi 25 de ani ale căror vieţi sunt distruse de timpul pe care îl alocă jocurilor video. Pacienţii vor putea merge la clinica ce va face parte din Centrul Naţional pentru Dependenţe Comportamentale din Londra sau vor putea beneficia de consultaţii pe platforma online Skype. Psihologi, terapeuţi, psihiatri şi asistente medicale specializate în domeniul sănătăţii mintale vor lucra cu pacienţii pentru a-i ajuta să gestioneze dependenţa de jocuri video, se arată în articolul Descoperă.ro.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei