Criteriul National

Utile: Constipația și creșterea burții, unele dintre simptomele fibromului uterin, cea mai întâlnită tumoră necanceroasă; A fost realizat topul ocupaţiilor care îi predispun pe practicanţi la obezitate – Utile

Utile: Constipația și creșterea burții, unele dintre simptomele fibromului uterin, cea mai întâlnită tumoră necanceroasă; A fost realizat topul ocupaţiilor care îi predispun pe practicanţi la obezitate – Utile
octombrie 08
01:39 2019
Constipația și creșterea burții, unele dintre simptomele fibromului uterin, cea mai întâlnită tumoră necanceroasă. Menstrele dureroase şi grele, balonarea şi constipaţia sunt indicatori comuni ai femeilor care au fibrom uterin. Cu toate acestea, multe femei tinere ignora aceste simptome din cauza unei concepţii greşite conform cărora fibroamele afectează doar femeile mai în vârstă. „Fibromul este o tumoră benignă care se localizează în uter şi este compus din aceleaşi fibre musculare netede că peretele uterin, explică domnul doctor Silviu Iștoc, medic primar obstetrică-ginecologie pentru Doctorul Zilei.

A fost realizat topul ocupaţiilor care îi predispun pe practicanţi la obezitate.
Potrivit unui sondaj Gallup-Healthways Well-Being Index, pentru oamenii care lucrează în domeniile transport, producţie şi reparaţii există un risc mai mare să sufere de obezitate. O persoană care suferă de aceată afecţiune are un BMI (indice de masă corporală) mai mare de 30. Dintre meseriile cercetate, medicii sunt profesia cu cel mai redus nivel de obezitate. Urmează profesorii şi angajaţii din construcţii şi minerit, scrie Descoperă.

Cum deosebim sindromul dispeptic de alte afecțiuni ale stomacului. Sindromul dispeptic reprezintă ansamblul de simptome de ordin digestiv, cu localizare în etajul abdominal superior, explică dr. Elena Petrovici, medic specialist gastroenterologie Este frecvent întâlnit, aproape jumătate dintre pacienții ce se prezintă într-o clinică prezintă acest sindrom dispeptic. Din punct de vedere al simptomatologiei, simptomul predominant este durerea, localizată în partea de sus a abdomenului, în special mai ales în epigastru, capul pieptului, potrivit Medlife.

Cum scapi de părul de animale din casă. Aspiratorul e cel mai bun prieten al tău. Când ai un animal în casă, aspiră temeinic covoarele, canapeaua şi fiecare colţişor de pardoseală. După ce ai aspirat covoarele, foloseşte o perie aspră, uşor umezită, ca să aduni părul rămas. Mai eficient este să ţii tot timpul o cuvertură peste canapea şi peste fotolii, pe care să o scuturi şi să o speli periodic. Pentru mochetă, poţi folosi bicarbonat de sodiu, care ajută la desprinderea mai uşoară a firelor de păr. Presară-l peste tot, lasă-l să acţioneze câteva minute, apoi aspiră, potrivit Click.

Chist sinovial: cauze, simptome și tratament. Chisturile sinoviale sunt mici bule pline de lichid care se formează pe coloana vertebrală inferioară. Aceste chisturi nu sunt canceroase și, de regulă, nu provoacă niciun simptom. Cu toate acestea, uneori pot duce la probleme destul de grave, precum sciatica. În cele mai multe cazuri, tratamentul pentru chisturile sinoviale presupune administrarea de medicamente pentru ameliorarea durerii și fizioterapia. Totuși, dacă un chist provoacă dureri severe sau alte simptome mai grave, un medic poate recomanda intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea acestuia, scrie Diva Hair.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei