Criteriul National

Utile: Ţigările electronice cresc cu o treime riscul de boli pulmonare; Durerea în partea stângă a abdomenului, un simptom pe care să nu îl ignori. Iată ce poate semn – Utile

Utile: Ţigările electronice cresc cu o treime riscul de boli pulmonare; Durerea în partea stângă a abdomenului, un simptom pe care să nu îl ignori. Iată ce poate semn – Utile
decembrie 19
04:45 2019
Durerea în partea stângă a abdomenului, un simptom pe care să nu îl ignori. Iată ce poate semnala. Câteva posibile cauze: 1. Pancreatita După acumularea de gaze, aceasta este cea mai comună cauză a durerii în partea stângă. Pancreatita se manifestă, de obicei, atât de intens încât ai nevoie de spitalizare imediată. În cazul pancreatitei, durerea este foarte puternică și este însoțită de febră, vărsături și palpitații, scrie Doctorul Zilei.

Ţigările electronice cresc cu o treime riscul de boli pulmonare. Folosirea ţigaretelor electronice creşte masiv riscul de a dezvolta afecţiuni pulmonare cronice, precum astmul şi emfizemul, afirmă o echipă de cercetători americani într-un studiu publicat recent. „Ţigările electronice sunt promovate ca nefiind periculoase, ceea ce nu este adevărat”, a afirmat Stanton Glantz, director al Centrului pentru Cercetare şi Educaţie în Controlul Tutunului de la Universitatea din California, San Francisco, notează Descoperă.

Copiii ar putea fi convinși să mănânce fructe și legume dacă văd regulat imagini cu acestea. Copiii au mai multe şanse să mănânce legume şi fructe dacă văd în mod regulat imagini cu acestea, conform unui studiu efectuat în Marea Britanie. Potrivit studiului, copiii au început să mănânce ce li s-a dat după ce au privit zilnic, timp de două săptămâni, imagini cu ”meniul” impus, potrivit Libertatea.

Atenţie la dulciurile din comerţ! Poţi mânca tort cu albastru de briliant sau carmin. Doctorul Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori susţine că prăjiturile comercializate în unitațile de alimentație publică conțin chimicale din belșug, iar afacerea cu dulciuri este profitabilă pentru acei comercianți care folosesc mixuri de ingrediente achiziționate din hipermarket, care prin compoziția lor fac ca dulciurile respective să reziste în vitrina frigorifică câteva săptămâni, scrie Click.

Un dermatolog a dezvăluit ce alimente și băuturi îmbătrânesc pielea. Cauzează riduri și cearcăne. ‘Anumite grupe de alimente par să fie, în special, dăunătoare pentru ten: glutenul, lactatele, zahărul și alcoolul. Toate contribuie la îmbătrânirea prematură a feței, producând coșuri, riduri, piele lăsată, pete, cearcăne și pungi sub ochi. Simptome: linii pronunțate sau roșeață între ochi, pori măriți, pleaope picate, piele deshidratată, obraji și nas roșii, riduri în jurul gurii, potrivit doctoriței Charlotte Tilbury, relatează Doctorul Zilei.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei