Criteriul National

Utilitatea caditelor anatomice

Utilitatea caditelor anatomice
februarie 03
12:53 2016

Cadita-anatomica-Tega-Baby-cu-termometru-Komfort-57128-0Dezvoltarea fizica a bebelusului este determinata de alimentatie, vestimentatia corespunzatoare, starea de sanatate si igiena. Acesti factori importanti reprezinta nevoile de baza ale bebelusilor in primele luni de viata. Grija parintilor se reflecta in felul in care raspund acestor nevoi. Conditiile de igiena impun efectuarea baitei corporale zilnice in primele 8-9 luni de viata, deoarece asigura aeratia tegumentelor, eliminarea transpiratiei care poate produce iritatii.

Pentru baita bebelusului este necesara utilizarea unei cadite adecvate, numai in acest scop pentru a evita prezenta microbilor, urmelor de detergenti sau alte substante nocive pielii delicate a celor mici. Se comercializeaza in magazinele de resort diverse tipuri de cadite destinate utilizarii pentru baita bebelusilor. Confectionate din PVC rezistent la schimbari de temperatura si la mici socuri mecanice, acestea au diferite dimensiuni si culori. Pentru mamicile tinere, care nu au dobandit abilitatea de a spala bebelusii cu o mana, deoarece cu cealalta trebuie sa mentina capul si corpul bebelusilor in pozitie corespunzatoare, este indicate folosirea unor cadite anatomice. Acestea sunt accesorizate cu suport incastrat in fundul caditei care permite pozitionarea corecta a copilului in timpul baitei pentru evitarea evenimentelor neplacute.

Dintre caditele anatomice existente si pe piata romaneasca mentionam cateva tipuri ce pot fi utilizate cu succes. “Cadita anatomica Tega Baby cu termometru Komfort” este realizata din PVC intr-o gama variata de culori. Dimensiunile sale generoase 100 x 54 cm asigura confortul copilului pana la varsta de 1 an si permite pozitionarea acestuia culcat, la varsta de 0- 6 luni, si pozitia in sezut la varsta de 6-12 luni. Prin utilizarea acestui tip de cadita, persoana care efectueaza baita nu are nevoie de asistenta din partea altei persoane, deoarece suportul anatomic asigura confortul bebelusului.

Modelul „Cada Onda Evolution” disponibila in cinci variante coloristice are incastrat un suport anatomic perfect pentru pozitionarea bebelusului la baita. Pe suprafata suportului, in spatiul destinat capului, umerilor si spatelui copilului este o tesatura delicata care sporeste confortul tactil al celui mic. Spatiul destinat asezarii sapunului si samponului este bine delimitat pentru a se evita caderea accidentala. Acest model de cadita se poate achizitiona optional cu un suport antiderapant ce se monteaza pe cazile dreptunghiulare pentru adulti cu scopul efectuarii baitei bebelusului chiar in baia din locuinta.

„Cada de baie anatomica cu personaje HIPPO / FARM” are dimensiuni mai reduse decat cele prezentate mai sus, beneficiaza de suportul anatomic incastrat in fundul ei si spatiu special pentru sapun si sampon. Forma ergonomica a suportului asigura stabilitatea corpului bebelusului in perioada 0-6 luni, dar nu incomodeaza asezarea acestuia in sezut pentru baie dupa varsta de 6 luni. Decorata cu animalute hazlii, reprezinta un obiect perfect pentru baia celui mic.

O alta varianta de cadita anatomica demna de interes este modelul „Cadita cu forma anatomica Goccia” care beneficiaza de material delicat aplicat in zona capului, a spatelui si a funduletului. Este disponibila in diferite variante coloristice si rezistenta la utilizari repetate.

Avantajul utilizarii unei cadite anatomice rezida din pozitionarea corecta a corpului bebelusului in primele 6 luni de viata, dar si ulterior si posibilitatea efectuarii baitei fara asistenta.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo