Criteriul National

Utilitatea caditelor anatomice

Utilitatea caditelor anatomice
februarie 03
12:53 2016

Cadita-anatomica-Tega-Baby-cu-termometru-Komfort-57128-0Dezvoltarea fizica a bebelusului este determinata de alimentatie, vestimentatia corespunzatoare, starea de sanatate si igiena. Acesti factori importanti reprezinta nevoile de baza ale bebelusilor in primele luni de viata. Grija parintilor se reflecta in felul in care raspund acestor nevoi. Conditiile de igiena impun efectuarea baitei corporale zilnice in primele 8-9 luni de viata, deoarece asigura aeratia tegumentelor, eliminarea transpiratiei care poate produce iritatii.

Pentru baita bebelusului este necesara utilizarea unei cadite adecvate, numai in acest scop pentru a evita prezenta microbilor, urmelor de detergenti sau alte substante nocive pielii delicate a celor mici. Se comercializeaza in magazinele de resort diverse tipuri de cadite destinate utilizarii pentru baita bebelusilor. Confectionate din PVC rezistent la schimbari de temperatura si la mici socuri mecanice, acestea au diferite dimensiuni si culori. Pentru mamicile tinere, care nu au dobandit abilitatea de a spala bebelusii cu o mana, deoarece cu cealalta trebuie sa mentina capul si corpul bebelusilor in pozitie corespunzatoare, este indicate folosirea unor cadite anatomice. Acestea sunt accesorizate cu suport incastrat in fundul caditei care permite pozitionarea corecta a copilului in timpul baitei pentru evitarea evenimentelor neplacute.

Dintre caditele anatomice existente si pe piata romaneasca mentionam cateva tipuri ce pot fi utilizate cu succes. “Cadita anatomica Tega Baby cu termometru Komfort” este realizata din PVC intr-o gama variata de culori. Dimensiunile sale generoase 100 x 54 cm asigura confortul copilului pana la varsta de 1 an si permite pozitionarea acestuia culcat, la varsta de 0- 6 luni, si pozitia in sezut la varsta de 6-12 luni. Prin utilizarea acestui tip de cadita, persoana care efectueaza baita nu are nevoie de asistenta din partea altei persoane, deoarece suportul anatomic asigura confortul bebelusului.

Modelul „Cada Onda Evolution” disponibila in cinci variante coloristice are incastrat un suport anatomic perfect pentru pozitionarea bebelusului la baita. Pe suprafata suportului, in spatiul destinat capului, umerilor si spatelui copilului este o tesatura delicata care sporeste confortul tactil al celui mic. Spatiul destinat asezarii sapunului si samponului este bine delimitat pentru a se evita caderea accidentala. Acest model de cadita se poate achizitiona optional cu un suport antiderapant ce se monteaza pe cazile dreptunghiulare pentru adulti cu scopul efectuarii baitei bebelusului chiar in baia din locuinta.

„Cada de baie anatomica cu personaje HIPPO / FARM” are dimensiuni mai reduse decat cele prezentate mai sus, beneficiaza de suportul anatomic incastrat in fundul ei si spatiu special pentru sapun si sampon. Forma ergonomica a suportului asigura stabilitatea corpului bebelusului in perioada 0-6 luni, dar nu incomodeaza asezarea acestuia in sezut pentru baie dupa varsta de 6 luni. Decorata cu animalute hazlii, reprezinta un obiect perfect pentru baia celui mic.

O alta varianta de cadita anatomica demna de interes este modelul „Cadita cu forma anatomica Goccia” care beneficiaza de material delicat aplicat in zona capului, a spatelui si a funduletului. Este disponibila in diferite variante coloristice si rezistenta la utilizari repetate.

Avantajul utilizarii unei cadite anatomice rezida din pozitionarea corecta a corpului bebelusului in primele 6 luni de viata, dar si ulterior si posibilitatea efectuarii baitei fara asistenta.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo