Criteriul National

UTIL!O scurtã analizã asupra Raportului OXFAM intitulat „Reward work,not wealth”

UTIL!O scurtã analizã asupra Raportului OXFAM intitulat „Reward work,not wealth”
februarie 02
16:36 2018

transfer-money-abroad-450x250
La Davos, în Elveția, în ultima zi a lucrărilor World Economic Forum (WEF) s-a distribuit Oxfam Report cu titlul: ”Reward Work, Not Wealth: To end the inequality crisis, we must build an economy for ordinary working people, not the rich and powerful.” 

ONG-ul britanic a publicat recent raportul anual privind inegalitatea în materie de bogăție, iar principala concluzie a organizației britanice a fost aceea că elita bogată continuă să acumuleze și mai multe averi, în timp ce populația săracă stagnează.

Britanicii de la Oxfam au detaliat modul în care un procent din totalul populației globale și-a majorat averea la 762 miliarde de dolari (620 miliarde de euro) în 2017, ceea ce ar însemna că acești bani ar fi de ajuns pentru eradicarea sărăciei de șapte ori,

Am parcurs cu greu cele 71 de pagine ale raportului.
Am avut permanent impresia cã as fi avut de a face cu un plan de măsuri desprins din epoci demult apuse,dar care,din pãcate reînnoiesc aceleasi probleme,aceleasi neajunsuri,care,de cele msi multe ori sunt inechitabile si trecute cu usurinta.

Idei progresiste politically correct

Raportul “Recompensă, nu bogăție” a relevat faptul că anul 2017 a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de miliardari din istorie, cifra ajungând la 2043. 

Potrivit Oxfam, există tot mai multe dovezi potrivit cărora cei mai bogați se dezvoltă adesea prin intermediul moștenirilor de familie, a monopolului sau a legăturilor cu guvernele statelor.

Din raport rezultã mai multe idei,dintre care se remarcã aceea care demonstreazã cã ascensiunea acestor miliardari nu este semnalul uor economii înfloritoare, ci un simptom al unui sistem economic defectuos.Aceastã idee a fost prezentatã si precizatã si de Winnie Byanyima, directorul executiv al Oxfam.

dz04MDAmaGFzaD1mOTZhYTcxNjkwMzQ5ZWJjYjhjYWIxMGYwYzdhZjNjNA==.thumb
Femeile trebuie promovate pentru că sunt femei, cei săraci trebuie să aibă mai mulți bani pentru că sunt săraci.Iar refrenul suna asemãnãtor cu acela (neo)-marxist:” zdrobiți orânduirea cea crudă și nedreaptă…”Elanul acesta plib de de idioți comunistoizi, anarhist, isteric și iconoclast cuprinde lumea ca o ciumă.

16960461_304

Calitãtile Raportului Oxfam

Dar are și Raportul Oxfam calitățile lui. Oferă cifre,iar dacă ar fi reale,lumea ar trebui sã se îngrijoreze.
Astfel, la 1 ianuarie 2018 în toată lumea erau 2.043 de miliardari. Nouă din zece erau bărbați. Deci și aici o inegalitate sexistă.De aceea,ideea promovãrii femeilor extrem de bogate nu e deloc întâmplãtoare,din moment ce,în prezent ele sunt în minoritate. Intrarea si clasarea reprezentantelor sexului frumos în clubul select si exclusivist al miliardarilor va fi cu sigurantã pe viitor o altã tintã.
Oxfam-Eight
 
Primii trei miliardari din Statele Unite, Bill Gates, Jeff Bezos și Warren Buffett, creditați împreună cu o avere de 248,5 miliarde $, au cât jumătatea inferioară a tuturor americanilor. Aici trebuie făcută o precizare. O bună parte din averea acestoa este virtuală, iluzorie, deoarece se compune din valorile acțiunilor pe care le dețin la bursă.

Starea de pauperitate de pe Terra

Raportul Oxfam pretinde că 56% din populația globului trăiește cu 2 până la 10$ pe zi.Acest lucru ar trebui sã ne dea de gândit.

O singură propunere merită explorată dintre multele inepții menționate: dezvoltarea și sprijinirea de către state a start-up-urilor și a întreprinderilor deținute de cei care lucrează acolo, un fel de MEBO. Nu este pomenită cooperația, o cale de succes pentru multe țări subdezvoltate.

Raportul Oxfam relevã faptul că sunt mai mulți bogați, foarte bogați și mai mulți săraci, foarte săraci, dar nu știe să tragă concluzia care se impune. Concentrarea prea mare a capitalului mondial pune în pericol chiar capitalismul.

Rezultã de aici faptul cã se colecteazã sume uriașe, se scot din circuitul economic,iar consecintele sunt pe mãsurã,deoarece se blochează producția și circuitul mărfurilor și oferirea de servicii. Din această situație se bucură numai băncile, aceste adevãrate organisme care atacă sănătatea circuitului capitalist, pentru că și-au schimonosit monstruos menirea pentru care fuseseră făcute în capitalismul clasic.

Cerinte încadrate statistic

Una dintre principalele cerințe a care se adreseazã direct si fãrã menajamente liderilor guvernelor de pe tot globul are legãturã cu o mai bună reglementare și o organizare a sistemului economic.Acesta ar trebui să genereze bunăstare pentru cât mai mulți oameni.
O altã cerinta se leagã de faptul cã atenția asupra bogãtiei este monopolizatã în prezent de 42 de persoane care dețin aceeași bogăție precum restul de 3,7 miliarde de persoane.

Se estimează că 2,4 miliarde de dolari vor fi moșteniți de urmașii miliardarilor în următorii 20 de ani, o sumă mult mai mare decât PIB-ul Indiei- țara cu o populație de 1,3 miliarde de oameni.

v-218469
La celălalt capăt al statisticii se aflã miliardele de oameni care sunt obligați să lucreze ore îndelungate, adesea în condiții periculoase și fără drepturi.Amãnuntul conform cãruia omenirea nu își poate permite nevoi de bază inclusiv alimente și medicamente nu ar trebui trecut cu vederea.
O altã cerințã dãtãtoare de sperantã a ONG ului din Marea Britanie se leagã de adoptarea de legi care să oblige companiile să adopte modele de afaceri mai echitabile.Acestea pot sã fie asigurate prin mecanismul facol dar eficient alfurnizorilir externi ce trebuie sã plăteascã salarii acceptabile angajaților lor pentru munca prestată.

Iluminatii-1

În loc de …concluzie

ONG-ul britanic Oxfam a denunţat în acest raport « idecenta repartiţie a bogăţiilor ». Am aflat astfel că cei mai înstăriţi 8 oameni din lume deţin tot atâtea bunuri cât jumătatea cea mai săracă a populaţiei mondiale.
Oxfam a estimat că « este indecent ca atâta bogăţie să fie concentrată în mâinile unei infime minorităţi, când se ştie că o 10% din populaţia lumii trăieşte cu mai puţin de doi dolari pe zi ».
Raportul publicat de ONGul britanic în ajunul deschiderii Forumului Economic Mondial de la Davos a denunţat şi a dezvăluit cum marile firme şi indivizii cei mai bogaţi exacerbează inegalităţile exploatând un sistem economic cu probleme. « Se scapă de impozite, se reduc salariile şi se măresc la maximum veniturile acţionarilor » au scris cei de la Oxfam.
davos-8-men-own-the-same-weath-as-3-6-billion-people

Sursa foto : http://google.com

Sinteza si documentarea pentru acest material a fost efectuatã de cãtre Prof.Dr.Daniel Mihai,redactor sef al platformei media Criteriul National

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro